Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Horeca-uitbaters over de heropening terrassen: “Het valt af te wachten of het rendabel is”

15/04/2021 - 13:40
"Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca-uitbaters over de heropening terrassen: “Het valt af te wachten of het rendabel is” (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]


2. Horeca-uitbaters over heropening terrassen: “Het valt af te wachten of het rendabel is” (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]


3. Peltse brouwerij lanceert samen met horecauitbaters nieuwe bieren<BR /> (09/05/2021 - Het Belang van Limburg)

In de Peltse Microbrouwerij Mølder & Coöp was het vrijdagnacht alle hens aan denk. Tot in de vroege uurtjes werden flesjes gelabeld. De heropening van de terrassen viel immers samen met een nieuw project. [naar artikel]


4. Limburgers blij met heropening terrassen, toch wachten heel wat mensen nog af (07/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Iedereen in Limburg heeft uitgekeken naar de opening van de terrassen. Veel Limburgers hebben al meteen een tafeltje gereserveerd voor dit weekend, al zijn er ook veel mensen die even afwachten en de drukte van zaterdag en zondag aan zich voorbij laten gaan. [naar artikel]


5. Horeca-topman Matthias De Caluwé: “Terrassen alleen openen kan niet rendabel zijn” (02/03/2021 - VRT NWS)

Als de regering er zou aan denken om in een eerste fase van versoepeling van de coronamaatregelen alleen de terrassen van cafés en restaurants te laten opengaan, dan moeten voor Horeca Vlaanderen de steunmaatregelen wel blijven. “Anders is het niet rendabel.” Toch lijkt terrassen openen praktisch niet meteen haalbaar. [naar artikel]


6. Heel wat cafébazen zien heropening niet zitten: “Niet realistisch en niet rendabel” (30/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Heel wat cafébazen zijn bijzonder terughoudend over de heropstart van hun zaak, wellicht op 8 juni. “We hebben geen terras. Ik betwijfel of het de moeite is om binnen 30 stoelen met tafels te zetten”, zegt Maxim Willems van Café Café in Hasselt. “Het plezier van op café gaan is er met deze maatregelen helemaal af”, zegt Philippe Van Houtvin van het Hasseltse café De Vaart van Maastricht. [naar artikel]


7. Zo genieten Vlamingen van de heropende terrassen volgens de satirische Sara Leemans. “Met een bevriend koppel maken ze ‘alle terrassen op het dorpsplein onveilig’” (09/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: zo reageren Vlamingen op de heropening van de terrassen. [naar artikel]


8. Horeca vraagt om ruimere terrassen bij heropening: “In het belang van ons als van het sociaal weefsel” (19/05/2020 - Het Nieuwsblad)

Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!