Volgens de Gentse econoom Gert Peersman is de tijdelijke btw-verlaging voor de cafés en restaurants een inefficiënte maatregel om de kleinere spelers van de ondergang te redden. Waar gaat het om? De federale regering zette woensdag het licht op groen voor een steunpakket aan de horeca, goed voor een totaalbedrag van 835 miljoen euro. Het […] Lees dit artikel: ‘Btw-verlaging voor horeca is cadeau aan brouwers’ [naar artikel]
Verscheidene Belgische brouwers hebben maatregelen genomen die hun horeca-uitbaters moeten helpen om de impact van de corona-crisis te helpen opvangen.... The post Belgische brouwers ondersteunen hun horeca appeared first on Business AM. [naar artikel]
Sectorfederatie Belgische Brouwers dringt bij de Nationale Veiligheidsraad aan op een snelle heropening van de horecasector. De federatie hoopt dat... The post Belgische brouwers willen snelle heropening horeca: ‘Situatie is dramatisch’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Nu voor de tweede keer dit jaar het slot op de cafédeuren gaat, moeten ook de brouwers hun najaarsplannen bijstellen. We legden ons oor te luisteren in Antwerpen, Herentals en Westmalle. [naar artikel]
Op 8 mei kunnen we weer terrasjes doen, heeft het Overlegcomité beslist. Omdat een pint niet in twee minuten gebrouwen is – dat duurt eerder vier tot zes weken – lijkt drie weken krap om in elk café volle vaten te voorzien. “Maar geen zorgen”, klinkt het bij AB Inbev. “Tegen acht mei zullen er 20 miljoen pinten klaarstaan.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen. Medio april gloorde voor menig cafébaas wat licht aan de einder. Het […] Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca [naar artikel]
De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen. [naar artikel]
Eerst kreeg men de 3,5 miljoen euro om het kunstwerk te laten maken en installeren maar moeilijk bij elkaar. En nu blijkt de ondergrond niet stevig genoeg. Het ziet er niet naar uit dat Bouquet of Tulips, de monumentale sculptuur dat Jeff Koons aan Parijs beloofde, er snel zal staan. [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen is niet verrast door de resultaten van het brononderzoek van de nieuwe besmettingen, waaruit blijkt dat het overgrote merendeel van de mensen besmet raakt in de privésfeer. Volgens Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, moeten dergelijke gegevens de basis vormen voor gerichte maatregelen, die ingrijpen “waar het nodig is". Hij pleit dan ook voor een strengere aanpak van wie de coronamaatregelen overtreedt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.