In deze coronatijden is de Landelijke Gilde Zichen-Zussen-Bolder haar leden niet vergeten. Afgelopen weekend bezorgde het bestuur hen een zakje van 5 kilo aardappelen. [naar artikel]
Brouwen zit in het bloed van de Alkenaren. Landelijke Gilde Alken brouwde een speciaal bier: Gouden Gilde [naar artikel]
De LG Wellen, een vereniging met meer dan 125 leden, is een plattelandsvereniging met oog voor het welzijn van iedereen. Een groot gedeelte van de opbrengst van hun activiteiten gaat naar een goed doel. [naar artikel]
Op donderdag 19 augustus ontving SBSO De Dageraad een cheque ter waarde van 750 euro uit handen van enkele leden van de Landelijke Gilde van Wellen. “In het voorjaar organiseerde onze club enkele kleine activiteiten voor haar leden”, zegt Leo Digneffe. “Het kubbspel leverde wat extra middelen op en die schenken wij jaarlijks aan een goed doel. Dit jaar kozen we voor de school De Dageraad omdat wij al jaren een zeer mooie samenwerking hebben. Jaarlijks bestellen wij onder meer onze taarten bij hun bakkerij-afdeling.” [naar artikel]
Door corona was er een jaartje pauze, maar dit jaar organiseerde de Landelijke Gilde van Linde (Peer) voor de 33ste keer haar Gerlachusverkoop in Linde. Gerlachus is de patroonheilige van de boeren en werd telkens gevierd op de zondag na Driekoningen. Daarom organiseren ze in het Peerse Linde al 33 jaar een Gerlachusverkoop voor het goede doel. [naar artikel]
Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
De hobbykoks van de ‘Landelijke Gilde Vechmaal’ sloten hun werkjaar af met een feestbarbecue. Ten huize van bestuurslid Dirk Langenaken werden alle voorbereidingen getroffen door ‘Chef de cuisine’ van het huis Nadine. Deze werd dan ook in de bloemetjes gezet met Italiaanse delicatessen. [naar artikel]
Een speelnamiddag, de film “Marina” en achteraf was er een geslaagde afterparty met livemuziek op het recrea-plein achter de sporthal. De Landelijke Gilde Opglabbeek staat er weer, zoveel is duidelijk. [naar artikel]
Zaterdagmorgen 3 september bij een nog sluimerende zon vertrok Landelijke Gilde met 50 enthousiaste leden voor een dagtrip naar Riemst. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.