Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
00:24 uur

‘Kempense Bonnie en Clyde’ schuldig bevonden aan roofmoord

De Standaard

03/05/2021 - 20:32

Marc Laudet en Ashley Van de Velde, de ‘Kempense Bonnie en Clyde’ zijn door de jury schuldig bevonden aan de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Antwerpse Bonnie en Clyde krijgen levenslang voor roofmoord op verpleegster (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse assisenjury heeft zoals verwacht strenge straffen uitgesproken voor de ‘Kempense Bonnie en Clyde’, die terechtstonden voor de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts (45). Zowel Marco Laudet (46) als Ashley Van De Velde (36) kregen levenslang.
  [naar artikel]
 2. Levenslang voor Bonnie en Clyde (04/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse assisenjury heeft zoals verwacht strenge straffen uitgesproken voor de ‘Kempense Bonnie en Clyde’, die terechtstonden voor de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts (45). Zowel Marco Laudet (46) als Ashley Van De Velde (36) kregen levenslang.
  [naar artikel]
 3. ASSISEN. Burgerlijke partij over Kempense Bonnie & Clyde: “Het zit in hun DNA om nooit de waarheid te vertellen” (03/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De advocaten van de burgerlijke partij en de advocaat-generaal hebben de jury gevraagd om Marc Laudet en Ashley Van de Velde schuldig te verklaren aan de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts. Volgens Kris Luyckx hebben Marc Laudet en Ashley Van de Velde op een schandalige manier hun verantwoordelijkheid proberen te ontlopen. “Kijk naar hun daden en niet naar de woorden van onze Bonnie & Clyde”, riep hij op. “Laat u niet in de luren leggen.”
  [naar artikel]
 4. ‘Bonnie en Clyde’ schuldig aan ontvoering en roofmoord op Christine Lenaerts (03/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Marco Laudet (46) en Ashley Van De Velde (36) zijn allebei schuldig aan de ontvoering en de daaropvolgende roofmoord op verpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk. Dat heeft de Antwerpse assisenjury beslist.
  [naar artikel]
 5. Hoe een politiehinderlaag om verpleegster Christine te redden van de Kempense Bonnie & Clyde uiteindelijk haar doodsvonnis tekende: “Onze anonieme auto was niet beschikbaar” (27/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De lokale politie van Herentals heeft geprobeerd om een hinderlaag te leggen voor de Kempense ‘Bonnie en Clyde’, toen ze van een garagist hoorden dat die een vrouw hadden ontvoerd. Maar dat liep grandioos mis. De ontvoerders zagen de politie al van ver staan, en sloegen op de vlucht. Drie uur later was Christine Lenaerts dood.
  [naar artikel]
 6. IN BEELD. Geen boeven, maar BV’s op musicalpremière ‘Bonnie & Clyde’ (29/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond vond in het Zuiderpershuis in Antwerpen de première plaats van ‘Bonnie & Clyde’, een musical over het iconische boevenkoppel uit de...
  [naar artikel]
 7. “The Highwaymen”: crimineel saaie klopjacht op legendarische Bonnie & Clyde ????? (28/03/2019 - De Morgen)
  Netflix’ jongste film vertelt een bekend verhaal vanuit een eerder onbekende kant, namelijk dat van de agenten die de criminele geliefden Bonnie en Clyde in de hoek dreven.
  [naar artikel]
 8. ASSISEN LIVE. “Verwijder deze twee parasieten uit de maatschappij.” Nadat de Vlaamse ‘Bonnie en Clyde’ gisteren schuldig werden bevonden, horen ze vandaag hun straf (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De jury van het Antwerpse assisenhof verklaarde maandagavond Ashley Van De Velde en Marc Laudet schuldig aan de roofmoord op Christine Lenaerts. Ook de aantijgingen van diefstal en diefstal van geweld werden door de 12-koppige rechter bevestigd. Hoewel de verdediging haar best deed om de aanwezigen wat milder te stemmen tegenover hun cliënten, konden hun pleidooien niet op tegen een paar vlijmscherpe uithalen van het OM en de burgerlijke partijen. Kris Luyckx: “Voor dit soort mensen zijn de woorden ‘levensgevaarlijk’ en ‘levenslang’ uitgevonden.
  [naar artikel]
 9. De dag waarop de publieke opinie zich tegen hen keerde: het verhaal van de fatale liefde van Bonnie en Clyde (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hun romance inspireert al jarenlang creatievelingen over de hele wereld. Nochtans is het verhaal van Clyde Barrow en Bonnie Parker op z'n zachtst...
  [naar artikel]
 10. Bonnie & Clyde, de remake (13/04/2019 - De Morgen)
  Ze worden de Nederlandse Bonnie & Clyde genoemd. Gezocht voor gewelddadige overvallen en de gijzeling van een gezin in Enschede. Na een klopjacht van twee weken heeft de politie gangsterduo Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) te pakken.
  [naar artikel]
 11. Lommelse Bonnie & Clyde plegen 31 diefstallen (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Lommels koppeltje heeft zich woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een waslijst aan misdrijven. Ze pleegden onder meer 31 diefstallen, gaven een vals biljet van 50 euro uit, verkochten hun gestolen spullen op veilingsites, maakten zich schuldig aan brandstichting en drugsbezit. In de gerechtelijke kringen kregen de aangehouden 27-jarige man en zijn nu zes maanden zwangere vriendin (31) de bijnaam Bonnie & Clyde. Boven hun hoofden hangt respectievelijk 32 en 24 maanden cel.
  [naar artikel]
 12. Memorabilia van beruchte bankroversduo Bonnie en Clyde geveild voor bijna 170.000 euro (22/09/2019 - VRT NWS)
  Een veiling van spullen die toebehoord hebben aan het legendarische Amerikaanse bankroversduo Bonnie en Clyde heeft bijna 170.000 euro opgebracht.
  [naar artikel]
 13. Lommelse Bonnie & Clyde veroordeeld voor tientallen feiten (08/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Lommels koppeltje is woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 38 en 24 maanden cel, telkens met de helft uitstel. Ze pleegden een 45-tal misdrijven tussen januari 2014 en oktober 2016, waaronder meer dan dertig diefstallen. Ze verkochten gestolen en nepspullen op veilingsites, maakten zich schuldig aan brandstichting, gaven een vals biljet van 50 euro uit, werden betrapt op het bezit van drugs, enzovoort. In gerechtelijke kringen kregen de 27-jarige man en zijn nu zeven maanden zwangere vriendin (31) de bijnaam Bonnie & Clyde.
  [naar artikel]
 14. Net als Bonnie en Clyde, maar dan met peuter op de arm en in ons land (16/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Hun eerste overval leverde een paar pakken sigaretten en enkele repen chocolade op. Vervolgens terroriseerden ze Gent en omstreken met een reeks van bijna veertig hold-ups en carjackings. Vaak met hun peuterdochter op de arm. Jelloul ­Selini en Lisette Bus: de Bonnie en Clyde van Gent. Dik een half jaar duurde hun razende rit. Hun brandstof: liefdeshormoon en bergen coke.
  [naar artikel]
 15. Koppel schuldig bevonden aan roofmoord op gepensioneerde leerkracht (05/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Natasja De Paepe (39) en Bart Goossens (37) uit Essen zijn door een Antwerpse assisenjury donderdag schuldig bevonden aan de roofmoord op de gepensioneerde leerkracht Frank Serruys (62) uit Antwerpen. De volksjury vond het bewezen dat Goossens het slachtoffer in de nacht van 12 op 13 juni 2017 met excessief geweld om het leven had gebracht voor zijn geld en dat De Paepe mededader was.
  [naar artikel]
 16. Advocaten Kempense Bonnie en Clyde willen cipiers niet als burgerlijke partij op proces: “U bent hier niet gewenst” (26/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De advocaten van Ashley Van De Velde (36) en Marco Laudet (46), die terechtstaan voor de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk, willen niet dat de cipiers zich burgerlijke partij stellen op hun assisenproces. Bij de start van het proces verzetten ze zich daartegen.
  [naar artikel]
 17. Levenslang en 30 jaar cel voor gewelddadige roofmoord op man en zwangere vrouw (25/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het hof van assisen van Luxemburg heeft woensdag Radwan Elmi Galib veroordeeld tot een levenslange celstraf. Sébastien Kesteman kreeg 30 jaar en Jennifer Sablon 24 maanden voor wat de voorlopige hechtenis overschrijdt. Kesteman en Elmi Galib werden schuldig bevonden aan roofmoord op het echtpaar Nathan Kettani en Vinciane Lamoot. Jennifer Sablon, de ex van Radwan Elmi Galib, werd vrijgesproken voor roofmoord maar schuldig bevonden aan informaticabedrog.
  [naar artikel]
 18. Assisen roofmoord Leopoldine: vier beklaagden schuldig bevonden, tussenpersoon vrijgesproken (07/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Na een beraad van bijna tien uur heeft de assisenjury beslist dat Branko Stankovski en Daniël Florojkic schuldig zijn aan de roofmoord op Leopoldine De Decker. Opdrachtgever Pieter Vermeersch is schuldig aan zware diefstal, Guus Wyns aan diefstal en tussenpersoon Seppe Pierard is vrijgesproken.
  [naar artikel]
 19. Hun schuld stond vast, maar hoe worden ‘Bonnie en Clyde’ gestraft? “Hou deze parasieten weg uit de samenleving” (04/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ashley Van De Velde (36) en haar ex-verloofde Marco Laudet (46) bewogen geen spier toen de jury hen gisteravond schuldig verklaarde aan de ontvoering en de daaropvolgende roofmoord op verpleegster Christine Lenaerts. Ze weten dat het om vandaag draait, als de twaalf juryleden beslissen welke straf ze krijgen. “Voor deze mensen is het woord ‘levensgevaarlijk’ uitgevonden. ‘Levenslang’ ook”, suggereerde de advocaat van de familie Lenaerts.
  [naar artikel]
 20. Tot op het laatste moment doen ‘Bonnie en Clyde’ elkaar de duvel aan: “Hoe groot de liefde ooit was, zo groot is de haat nu” (03/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Dat ze veel spijt hebben. Dat moest de laatste boodschap worden van Marco Laudet (46) en Ashley Van De Velde (36) voor de Antwerpse assisenjury. Ze pleiten allebei schuldig aan de ontvoering en roofmoord van verpleegster Christine Lenaerts, en ze hopen vooral dat de jury straks mild zal zijn met de straffen. Maar zelf in hun laatste woorden konden ze het niet laten om vooral naar elkaar na te trappen.
  [naar artikel]
 21. Maasmechelse dj Tom Nash (21) gaat resoluut voor grote doorbraak met nieuwe single ‘Bonnie & Clyde’ (23/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hij had er zo naar uitgekeken, want met zijn ijzersterke nieuwe single ‘Bonnie & Clyde’ onder de arm en tal van leuke sets - waaronder de mainstage van Hype-O-Dream op 10 juli - in het vooruitzicht, stonden de sterren meer dan gunstig voor wat de zomer van de grote doorbraak moest worden voor dj/producer Tom Nash (Tom Knarren) uit Maasmechelen.
  [naar artikel]
 22. ASSISEN. Kempense ‘Bonnie & Clyde’ staan terecht voor roofmoord op verpleegster Christine Lenaerts (22/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Door de coronacrisis werd de assisenzaak over de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts al twee keer uitgesteld, maar maandag zal het proces tegen Marc Laudet en Ashley Van de Velde eindelijk van start gaan. Christine Lenaerts ving Ashley Van de Velde op, die na een dag penitentiair verlof niet naar de gevangenis was teruggekeerd. Maar erna werd ze door Ashley en haar vriend bestolen, onder dwang een paar dagen op sleeptouw genomen, gewurgd en gedumpt.
  [naar artikel]
 23. ASSISEN LIVE. Vlaamse ‘Bonnie en Clyde’ horen vandaag hun straf: “Geen verzachtende omstandigheden in deze zaak” (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De jury van het Antwerpse assisenhof verklaarde maandagavond Ashley Van De Velde en Marc Laudet schuldig aan de roofmoord op Christine Lenaerts. Ook de aantijgingen van diefstal en diefstal van geweld werden door de 12-koppige rechter bevestigd. Hoewel de verdediging haar best deed om de aanwezigen wat milder te stemmen tegenover hun cliënten, konden hun pleidooien niet op tegen een paar vlijmscherpe uithalen van het OM en de burgerlijke partijen. Kris Luyckx: “Voor dit soort mensen zijn de woorden ‘levensgevaarlijk’ en ‘levenslang’ uitgevonden.
  [naar artikel]
 24. Ex-koppel schuldig aan roofmoord op gevangenisverpleegster uit Grobbendonk (04/05/2021 - VRT NWS)
  Het Hof van Assisen in Antwerpen heeft een man (46) uit Turnhout en zijn ex-vriendin (36) uit Herentals schuldig bevonden aan roofmoord op Christine Lenaerts (45) uit Grobbendonk. Zij werkte als verpleegkundige in de gevangenis van Antwerpen. De twee ontvoerden het slachtoffer, hielden haar enkele dagen vast en wurgden haar uiteindelijk. Vier dagen later werd Lenaerts dood teruggevonden in Olen. Intussen had het koppel haar bankrekening geplunderd en hadden ze geprobeerd haar auto te verkopen.
  [naar artikel]
 25. 28 jaar cel voor gruwelijke roofmoord op bejaarde vrouw (03/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  De strafrechter in Brugge heeft Gillian Vandamme (20) schuldig bevonden aan roofmoord op Maurisette Poiré (83). De Roeselarenaar bracht de bejaarde vrouw in haar villa in Ardooie op gruwelijke wijze om het leven. Vandamme kreeg 28 jaar effectieve celstraf. Het openbaar ministerie had 30 jaar gevorderd.
  [naar artikel]
 26. Aanklager wil levenslange celstraf voor ‘Bonnie en Clyde’: “Dit was de koele liquidatie van een mens, louter voor het geld” (04/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Advocaat-generaal Bjorn Backx ziet geen enkele vorm van verzachtende omstandigheden voor Ashley Van De Velde (36) en Marco Laudet (46), die maandag veroordeeld werden voor de roofmoord op Christine Lenaerts. Hij vordert een levenslange opsluiting voor het duo. Daarnaast wil hij gebruik maken van een recente wet, waardoor ze zeker 20 jaar in de cel zouden moeten blijven zitten. “We moeten de samenleving tegen hen beschermen”.
  [naar artikel]
 27. ASSISEN. Marc Laudet en Ashley Van de Velde schuldig aan roofmoord (03/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na drie uur beraadslagen heeft de Antwerpse assisenjury Marc Laudet en Ashley Van de Velde maandagavond allebei schuldig verklaard aan de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts in april 2018. Niet echt een verrassing want ze hadden allebei schuldig gepleit.
  [naar artikel]
 28. 29 jaar cel gevorderd voor roofmoordenaars van Leopoldine De Decker (76) (08/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het openbaar ministerie heeft vrijdag 29 jaar cel gevorderd voor Branko Stankovski (25) en Daniel Florojkic (31). De Antwerpse assisenjury had hen donderdagavond schuldig bevonden aan de roofmoord op Leopoldine De Decker (76). Voor opdrachtgevers Pieter Vermeersch (27) en Guus Wyns (38) werd respectievelijk 15 en 3 jaar cel geëist. Vermeersch werd schuldig bevonden aan diefstal mét geweld, Wyns aan gewone diefstal.
  [naar artikel]
 29. 29 jaar cel gevorderd voor roofmoordenaars van Leopoldine De Decker (76) (08/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het openbaar ministerie heeft vrijdag 29 jaar cel gevorderd voor Branko Stankovski (25) en Daniel Florojkic (31). De Antwerpse assisenjury had hen donderdagavond schuldig bevonden aan de roofmoord op Leopoldine De Decker (76). Voor opdrachtgevers Pieter Vermeersch (27) en Guus Wyns (38) werd respectievelijk 15 en 3 jaar cel geëist. Vermeersch werd schuldig bevonden aan diefstal mét geweld, Wyns aan gewone diefstal.
  [naar artikel]
 30. Wie vermoordde verpleegster Christine? Wetsdokter haalt Kempense ‘Bonnie en Clyde’ onderuit (28/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie van de twee ontvoerders heeft gevangenisverpleegster Christine Lenaerts gewurgd? De twee beschuldigden Marco Laudet (46) en Ashley Van De Velde (36) wijzen al dagenlang naar elkaar, en zeggen dat de andere het slachtoffer met een trui moet gewurgd hebben. “Maar het andere geweld dat op het slachtoffer werd toegebracht, was evenzeer dodelijk”, zo haalde wetsdokter Werner Jacobs hen onderuit.
  [naar artikel]
 31. Maleisische ex-premier schuldig bevonden aan witwassen en geldverduistering (28/07/2020 - Express)
  De voormalige Maleisische premier Najib Razak is dinsdag schuldig bevonden aan zeven aanklachten in de fraudezaak rond het investeringsfonds 1MDB,... The post Maleisische ex-premier schuldig bevonden aan witwassen en geldverduistering appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. ASSISEN. De roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts. “Ze moet er aan” (25/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gevangenisverpleegster Christine Lenaerts bekocht in de lente van 2018 haar immense goedheid en dito naïviteit met haar leven. Lenaerts werd twee dagen gegijzeld door Ashley Van De Velde, een voortvluchtige gedetineerde die ze eerder uit de nood geholpen had, en diens vriend Marc Laudet. Toen het duo merkte dat de politie hen op de hielen zat, vermoordden en dumpten Van De Velde en Laudet hun slachtoffer. Maandag begint hun assisenproces in Antwerpen. Lees hier een gedetailleerde reconstructie van de feiten met een bijzonder hoog Bonnie & Clyde-gehalte.
  [naar artikel]
 33. Zwavelzuurgooier nu ook schuldig bevonden aan moord op kleine Sandra in 1988 (03/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De jury van het hof van assisen van Waals-Brabant heeft gisteren, na meer dan twaalf uur beraadslagen, Richard Remes schuldig bevonden aan de
  [naar artikel]
 34. Hikmet Emre schuldig aan roofmoord op Wies Donders (19/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hikmet Emre (40) is schuldig aan de roofmoord op weduwe Wies Donders (64) op 16 september 2014 in Eisden-Dorp (Maasmechelen). De jury en het hof aanhoren nu de pleidooien over de straf die hij moet krijgen. Vanavond laat wordt de uitspraak daarover verwacht. Hij riskeert levenslang.
  [naar artikel]
 35. Assisen Antwerpen: Fred Wittig is schuldig bevonden aan roofmoord (29/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Fred Wittig is dan toch schuldig verklaard voor de moord op Steve Huypens. De Duitse Wittig houdt tot op de dag van vandaag zijn onschuld vol maar daar dacht de rechtbank dus anders over. Kevin Huypens, de zoon van Steve, zat maandenlang onterecht in de cel, voor hem komt een lang proces nu tot een einde.
  [naar artikel]
 36. Voormalige nummer drie van het Vaticaan schuldig bevonden aan kindermisbruik (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kardinaal George Pell, voormalig financieel adviseur van paus Franciscus, is in Australië schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van twee...
  [naar artikel]
 37. ‘Kempense Bonnie en Clyde’ zo gevaarlijk dat levenslang alleen niet genoeg is (05/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse assisenhof vindt dat Ashley Van De Velde (36) en Marco Laudet (46) zo’n groot gevaar vormen voor de samenleving, dat hen enkel een levenslange celstraf opleggen voor de jury niet volstond. Het hof haalde een recente wet uit de kast, waardoor het duo als ‘beschermingsmaatregel’ zeker 20 jaar lang in de cel moet blijven zitten. Al die tijd zullen ze niet kunnen vragen om vervroegd vrij te komen. “De harde realiteit is dat de samenleving tegen uw persoonlijkheid beschermd moet worden”.
  [naar artikel]
 38. Barbaarse roofmoord: slachtoffer in brand gestoken en keel overgesneden (15/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het hof van assisen van Namen heeft dinsdagavond Patrick Feret en Stéphane Jadot schuldig bevonden aan doodslag op Agnès Hubert. Beide mannen werden beschuldigd van de barbaarse roofmoord op de 51-jarige Hubert op 19 januari 2014 in haar woning in Mont à Godinne (Yvoir). Het slachtoffer werd gevonden met overgesneden keel en was deels verkoold doordat de daders haar in brand hadden gestoken.
  [naar artikel]
 39. Zorgverleners en BBT’ers opnieuw schuldig aan dood Jonathan Jacob (22/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De directeur en de psychiater van de Broeders Alexianen in Boechout zijn opnieuw schuldig bevonden aan schuldig verzuim bij de dood van Jonathan Jacob. Ook de zeven BBT’ers werden door het hof van beroep schuldig bevonden aan onopzettelijke doding. Het Antwerpse hof van beroep bevestigt dus de uitspraak in eerste aanleg.
  [naar artikel]
 40. Dakloze schuldig bevonden aan moord op man die hem onderdak gaf (14/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Alexandre Segarra, een 32-jarige dakloze uit het Franse Nice, is woensdag door de jury van het hof van assisen in Henegouwen schuldig bevonden
  [naar artikel]
 41. Dakloze schuldig bevonden aan moord op man die hem onderdak gaf (14/12/2016 - De Standaard)
  Alexandre Segarra, een 32-jarige dakloze uit het Franse Nice, is woensdag door de jury van het hof van assisen in Henegouwen schuldig bevonden aan de moord op Daniel Tytgat (67) in januari vorig jaar in Herseaux, nabij Moeskroen. Segarra is ook schuldig bevonden aan de diefstal van de auto, de bankkaart, en 100 euro cash geld van zijn slachtoffer. De jury beraadt zich nu verder over de strafmaat. Segarra riskeert een celstraf van 20 tot 30 jaar.
  [naar artikel]
 42. Dakloze schuldig bevonden aan moord op man die hem onderdak gaf (14/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Alexandre Segarra, een 32-jarige dakloze uit het Franse Nice, is woensdag door de jury van het hof van assisen in Henegouwen schuldig bevonden aan de moord op Daniel Tytgat (67) in januari vorig jaar in Herseaux, nabij Moeskroen. Segarra is ook schuldig bevonden aan de diefstal van de auto, de bankkaart, en 100 euro cash geld van zijn slachtoffer. De jury beraadt zich nu verder over de strafmaat. Segarra riskeert een celstraf van 20 tot 30 jaar.
  [naar artikel]
 43. Dakloze schuldig bevonden aan moord op man die hem onderdak gaf (14/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Alexandre Segarra, een 32-jarige dakloze uit het Franse Nice, is woensdag door de jury van het hof van assisen in Henegouwen schuldig bevonden aan de moord op Daniel Tytgat (67) in januari vorig jaar in Herseaux, nabij Moeskroen. Segarra is ook schuldig bevonden aan de diefstal van de auto, de bankkaart, en 100 euro cash geld van zijn slachtoffer. De jury beraadt zich nu verder over de strafmaat. Segarra riskeert een celstraf van 20 tot 30 jaar.
  [naar artikel]
 44. Dakloze schuldig bevonden aan moord op man die hem onderdak gaf (14/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Alexandre Segarra, een 32-jarige dakloze uit het Franse Nice, is woensdag door de jury van het hof van assisen in Henegouwen schuldig bevonden aan de moord op Daniel Tytgat (67) in januari vorig jaar in Herseaux, nabij Moeskroen. Segarra is ook schuldig bevonden aan de diefstal van de auto, de bankkaart, en 100 euro cash geld van zijn slachtoffer. De jury beraadt zich nu verder over de strafmaat. Segarra riskeert een celstraf van 20 tot 30 jaar.
  [naar artikel]
 45. ASSISEN. Roemenen schuldig aan roofmoord op Leo Van Rentergem: “Ze hebben hem afgemaakt als roofdieren” (03/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na vier uur beraadslagen heeft de Antwerpse assisenjury beslist dat Fernando Covaciu, Sergiu Covaci en Sorin Varga schuldig zijn aan de roofmoord op Leo Van Rentergem. Ze hadden hem in mei 2018 thuis overvallen omdat hij altijd cash geld op zak had en een gemakkelijk slachtoffer was. Fernando had Leo leren kennen in homocafé Rainbow in de Antwerpse stationsbuurt.
  [naar artikel]
 46. Moordenaar Jo Cox is schuldig bevonden (23/11/2016 - De Redactie)
  Thomas Mair is schuldig bevonden aan de moord op het Britse parlementslid Jo Cox. Dat melden Britse media.
  [naar artikel]
 47. Alinda V.d.C. schuldig bevonden op proces over dubbele bejaardenmoord (26/11/2020 - De Morgen)
  Alinda V.d.C. is door het hof van assisen in Leuven schuldig bevonden aan de 29 jaar oude moord op haar grootoom Jules Bogaerts (81) en groottante Jeanne Jacobs (78) in Tienen.
  [naar artikel]
 48. Topman politievakbond schuldig bevonden aan gesjoemel met geld van NSPV (21/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Mechelse correctionele rechtbank heeft oud-NSPV-voorzitter Gert Cockx veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel. Hij werd schuldig bevonden aan gesjoemel met geld van zijn politievakbond. Ook zijn vrouw werd schuldig bevonden. Zij liep twaalf maanden met uitstel op.
  [naar artikel]
 49. Ex-topman politievakbond schuldig bevonden aan gesjoemel met geld van NSPV (21/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Mechelse correctionele rechtbank heeft oud-NSPV-voorzitter Gert Cockx veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel. Hij werd schuldig bevonden aan gesjoemel met geld van zijn politievakbond. Ook zijn vrouw werd schuldig bevonden. Zij liep twaalf maanden met uitstel op.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.