Eetgewoontes in coronatijden: ook voedingswetenschappers hebben er dezer dagen een vette kluif aan. Toch is het voor diëtist Michaël Sels duidelijk: 'De belangrijkste manier om je immuniteit te boosten, is een gezond gewicht.' [naar artikel]
Eetgewoontes in coronatijden: ook voedingswetenschappers hebben er dezer dagen een vette kluif aan. Toch is het voor diëtist Michaël Sels duidelijk: 'De belangrijkste manier om je immuniteit te boosten, is een gezond gewicht.' [naar artikel]
Wij spraken met Hilde, Romy en Marijne van de serie Albatros over dik zijn, stigma’s en bodypositivity. Maar wat wij ons afvragen is: kán je gezond zijn met een BMI van boven de 30? Eerder bleek al dat mensen met buikvet kwetsbaarder zijn voor corona. “De coronacrisis heeft onze relatie met eten en beweging danig verstoord”, zegt expert Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen en auteur van het boek Lekker lang Leven. [naar artikel]
Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok en diëtist Michaël Sels beter stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je mensen niet motiveren.” De expert ontkracht misverstanden over voeding en geeft allerlei tips. [naar artikel]
Geen betere manier om de dag te starten dan met een gezond ontbijt. Maar over wat ‘gezond’ precies inhoudt, zijn de meningen nogal verdeeld. Wij... [naar artikel]
Een lekker en gezond eindejaarsmenu samenstellen, die uitdaging schotelden we voor aan chef Michaël Sels, hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Want na dit woelige jaar heeft niemand zin in extra feestkilo’s, toch? “In mijn menu zitten er groenten in elke gang.” Hij serveert ons open ravioli, een kalkoenrollade en een glühweinpeertje in een gezond gebakje. [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok en diëtist Michaël Sels beter stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je mensen niet motiveren.” De expert ontkracht misverstanden over voeding en geeft allerlei tips. [naar artikel]
Is een foodbox hét ideale hulpmiddel om evenwichtiger en meer gebalanceerd te eten in 2021? Je hoeft alvast geen recepten meer uit te pluizen of boodschappen te doen. Maar zijn ze ook écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha neemt vijf foodboxgerechten van enkele bekende aanbieders als Hello Fresh en Ekomenu onder de loep en wij testen of ze lekker én makkelijk te bereiden te zijn. ‘Een box moet je wel minder stress geven, niet meer.’ [naar artikel]
Het is makkelijk én lekker om met een zak borrelnootjes naar de EK-matchen op tv te kijken, maar echt gezond is het niet. Bovendien is het moeilijk om na één grabbel te stoppen met eten. “Nootjes zijn krokant, vettig en zout en dat hebben onze smaakpapillen graag”, weet Michael Sels, hoofddiëtist aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Hij neemt 11 soorten borrelsnacks uit de supermarkt onder de loep en geeft gezonde alternatieven. [naar artikel]
Zangeres Beyoncé heeft haar fans uitgenodigd om samen met haar een veganistische kuur te volgen in de aanloop naar het Amerikaanse festival Coachella. Haar oproep is van goudwaarde voor veganpromotors. Diëtist Michaël pleit voor gezond verstand: “Vegan eten kan heel ontgoochelend zijn.” [naar artikel]
Dat frisdrank ongezond is, lijkt klaar als een klontje. Toch vinden we het maar moeilijk om de cola en co te laten staan. De Belgen staan zelfs in de top vijf van grootste frisdrankdrinkers van Europa, met meer dan 124 liter per inwoner per jaar. Dat merken we ook aan onze buikomtrek. Michael Sels, hoofddiëtist UZ Antwerpen, legt uit hoe je het best kan afkicken. [naar artikel]
In een wereld waarin we ons dagelijks veel moeten ontzeggen, past ook een diëtist, zou je denken. Maar Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wil niets weten van verboden. Ook met zijn njam!-programma Lekker Lang Leven wil hij mensen positief stimuleren. Zelf leerde hij Antwerpen elke week beter kennen door een volgehouden zoektocht naar de beste pistolet van ’t Stad. [naar artikel]
Diëtisten krijgen steeds meer mensen over de vloer die hopeloos verloren zijn gelopen tussen richtlijnen van wonderdiëten en tips van voedingsgoeroes. Daarom vindt Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), dat het hoog tijd is voor een pleidooi om het simpel te houden en vooral te vertrouwen op je gezond verstand. “Voeding lijkt wel de nieuwe religie”, merkt hij op. Als dat waar is, dan moeten we misschien eens goed luisteren naar deze preek. [naar artikel]
Maandag lanceert Het Nieuwsblad Plan 500g: de smakelijkste uitdaging om elke dag 500 gram groenten en fruit te eten. Omdat het de kortste weg is naar gezond eten, zegt diëtist Michaël Sels. Om de lancering te vieren, komt hij maandagmiddag om 12.30 langs voor een Facebook LIVE-sessie waarin hij al jouw vragen over groenten en fruit beantwoordt. Zijn diepvriesgroenten gezond? Of wat moeten we van smoothies denken? Stel jouw vraag via het formulier hieronder! [naar artikel]
We willen allemaal zo lang mogelijk gezond leven, dat beseffen we des te meer door de huidige coronacrisis. Maar hoe doe je dat? Heel simpel, zegt... [naar artikel]
Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Met slimme keuzes kom je met een klein budget toch aan je dagelijkse portie vitamines en mineralen. Acht tips... [naar artikel]
Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Met slimme keuzes kom je met een klein budget toch aan je dagelijkse portie vitamines en mineralen. Acht tips... [naar artikel]
Ook dit schooljaar is het dé uitdaging om zoveel mogelijk kinderen gezond te laten eten. De campagne ‘Oog voor lekkers’ wil ouders en scholen hierbij helpen, door een gezond tussendoortje aan te bieden. Want Vlaamse kinderen en jongeren eten die onvoldoende. Tien tips om uw kind groeten en fruit te laten eten. [naar artikel]
Door juist te eten, win je vijftien gezonde levensjaren. Geen oneliner van een dieetgoeroe met een hocuspocus-dieet, maar de woorden van Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. Hij vraagt om meer groenten en fruit te eten en voldoende water te drinken. Zo kun je kanker vermijden, schrijft hij in zijn boek Lekker Lang Leven. [naar artikel]
Je kan je duizend keer voornemen om gezonder te gaan eten, of je kan het gewoon doen. En nee, dat betekent niet dat je uren in de keuken moet staan en geen aardappelen meer mag eten. Gezonde foodie Steffi Vertriest, die volgende week haar nieuwe kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uitbrengt en een nieuw seizoen van het programma ‘De Gezonde Goesting op njam! presenteert, fileert voor ons enkele clichés over gezond eten. [naar artikel]
Meal preppen is een term overgewaaid uit Amerika, en betekent zoveel als: meerdere maaltijden tegelijk voorbereiden. Dat is handig voor drukke dagen waarop je toch gezond wilt eten. Met deze tips kan jij ook aan de slag! [naar artikel]
Knack neemt het eetgedrag van de Belg onder de loep. Wat eten we en hoe goed is dat voor ons? We bundelen het bestaande onderzoek. [naar artikel]
“Hoe moeilijk is gezond proberen te eten wanneer je partner niet meedoet? Jij moet op een asperge knabbelen terwijl de geur van vettiger, maar lekkerder eten in de lucht hangt.” Het is een herkenbaar probleem voor véél Vlamingen: de ene probeert gezond te eten, terwijl de ander ongezonde kost verorbert. Of de ene houdt van vlees en de ander wil plantaardig. Het kan frustraties opleveren, weet diëtiste Sanne Mouha. Ze geeft tips om verschillende eetgewoontes onder hetzelfde dak te verzoenen. “Wat je ook doet, laat de zak chips niet in de zetel toe.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.