Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Waarom dat pintje nooit meer zo zal smaken als zaterdag

05/05/2021 - 03:06
"Mogelijk zal een pint bier nooit meer zo fris smaken als zaterdag. Niet alleen omdat ze na meer dan zes maanden weer uit een tapkraan komt, maar ook omdat de leidingen van zowat alle cafés gereinigd zijn én omdat veel brouwerijen hun oude voorraad bier noodgedwongen vervingen door kakelvers gerstenat."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom dat pintje nooit meer zo zal smaken als zaterdag (05/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Mogelijk zal een pint bier nooit meer zo fris smaken als zaterdag. Niet alleen omdat ze na meer dan zes maanden weer uit een tapkraan komt, maar ook omdat de leidingen van zowat alle cafés gereinigd zijn én omdat veel brouwerijen hun oude voorraad bier noodgedwongen vervingen door kakelvers gerstenat. [naar artikel]


2. Bier is het nieuwste slachtoffer van de klimaatverandering: zal ons pintje straks anders smaken? (13/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Gaat een pintje bier minder bitter smaken? En wordt dat pintje ook nog eens duurder? Een nieuwe studie waarschuwt voor de teloorgang van hop, een sleutelingrediënt van bier. Door de klimaatverandering daalt de productie en verandert de smaak van hop. En zonder hop is er geen bier. Of is er toch nog hoop voor de hop? Bierprofessor Freddy Delvaux (KU Leuven) legt uit. [naar artikel]


3. Met 12 pinten op in auto na minivoetbal: "Je weet hoe dat gaat: match spelen, pintje drinken, match spelen, pintje drinken, en zo de hele dag door" (22/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Onze reporters tekenden deze week alweer enkele opvallende zaken op in 's lands politierechtbanken. Een té enthousiaste minivoetbalspeler, een... [naar artikel]


4. De race tegen de klok om uw pintje tegen zaterdag op terrastafel te krijgen (06/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Wij zijn het vaccin tegen verzuring”, zo sprak horeca-baas Matthias De Caluwe over zijn sector. En hoewel de logistieke krachttoer van Pfizer en co ‘du jamais vu’ blijft, kan ook de operatie om weer anti-verzuringsvaccin uit de tapkranen te laten stromen wel tellen. Van gerst tot fris getapt pintje: het is vandaag een race tegen de klok. [naar artikel]


5. Sterrenchef test chips met fastfood-smaken: "Deze zou ik nooit kopen" (02/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een teriyaki-sandwich van Subway, pizza margherita van Pizza Hut en krokante kip van KFC: ze bestaan nu ook in de vorm van chips. Vanaf september kunnen liefhebbers stemmen welke fastfood-smaak chipsmerk Lay’s zal blijven produceren, de andere twee verdwijnen dan weer uit de rekken. Maar smaken deze chips écht naar hun smaakvariant in het fastfoodrestaurant? En zijn ze überhaupt lekker? Wij lieten sterrenchef Olivier de Vinck, van het bekroonde restaurant Kommilfoo in Antwerpen, een smaaktest doen. [naar artikel]


6. Waarom krokante chips lekkerder smaken: over smaak valt met het brein te twisten (08/08/2017 - De Morgen)

Zoet aroma helpt een suikerloos drankje en chips zijn lekkerder als ze harder kraken. Oftewel: eten doe je met al je zintuigen – en een beetje met je tong. Gastrofysicus Charles Spence over eten als illusie. [naar artikel]


7. Waarom je kopje koffie binnenkort wel eens slechter zou kunnen smaken (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Geniet van uw kopje troost nu het nog kan. Zes op de tien wilde koffiesoorten staan op uitsterven. Net nu we ze nodig hebben om nieuwe commerciële variëteiten te maken voor een warmere planeet. [naar artikel]


8. Waarom vliegtuigmaaltijden vandaag beter smaken (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!