Mogelijk zal een pint bier nooit meer zo fris smaken als zaterdag. Niet alleen omdat ze na meer dan zes maanden weer uit een tapkraan komt, maar ook omdat de leidingen van zowat alle cafés gereinigd zijn én omdat veel brouwerijen hun oude voorraad bier noodgedwongen vervingen door kakelvers gerstenat. [naar artikel]
Gaat een pintje bier minder bitter smaken? En wordt dat pintje ook nog eens duurder? Een nieuwe studie waarschuwt voor de teloorgang van hop, een sleutelingrediënt van bier. Door de klimaatverandering daalt de productie en verandert de smaak van hop. En zonder hop is er geen bier. Of is er toch nog hoop voor de hop? Bierprofessor Freddy Delvaux (KU Leuven) legt uit. [naar artikel]
Onze reporters tekenden deze week alweer enkele opvallende zaken op in 's lands politierechtbanken. Een té enthousiaste minivoetbalspeler, een... [naar artikel]
“Wij zijn het vaccin tegen verzuring”, zo sprak horeca-baas Matthias De Caluwe over zijn sector. En hoewel de logistieke krachttoer van Pfizer en co ‘du jamais vu’ blijft, kan ook de operatie om weer anti-verzuringsvaccin uit de tapkranen te laten stromen wel tellen. Van gerst tot fris getapt pintje: het is vandaag een race tegen de klok. [naar artikel]
Een teriyaki-sandwich van Subway, pizza margherita van Pizza Hut en krokante kip van KFC: ze bestaan nu ook in de vorm van chips. Vanaf september kunnen liefhebbers stemmen welke fastfood-smaak chipsmerk Lay’s zal blijven produceren, de andere twee verdwijnen dan weer uit de rekken. Maar smaken deze chips écht naar hun smaakvariant in het fastfoodrestaurant? En zijn ze überhaupt lekker? Wij lieten sterrenchef Olivier de Vinck, van het bekroonde restaurant Kommilfoo in Antwerpen, een smaaktest doen. [naar artikel]
Zoet aroma helpt een suikerloos drankje en chips zijn lekkerder als ze harder kraken. Oftewel: eten doe je met al je zintuigen – en een beetje met je tong. Gastrofysicus Charles Spence over eten als illusie. [naar artikel]
Geniet van uw kopje troost nu het nog kan. Zes op de tien wilde koffiesoorten staan op uitsterven. Net nu we ze nodig hebben om nieuwe commerciële variëteiten te maken voor een warmere planeet. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.