De terrasjes zijn officieel weer open en daar profiteren we liefst zo vaak mogelijk van. Tijdens de middagpauze, ’s avonds na het werk of in het weekend: hoe meer terras, hoe meer vreugd. En daar hoort voor velen onder ons al eens een glaasje (of een fles) wijn bij. Maar wist je dat er heel […] Het bericht OH NEE. Zo weet je of je allergisch bent voor wijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een glutenvrij of koolhydraatarm dieet tijdens de zwangerschap, kan gelinkt worden aan bepaalde neurologische aandoeningen van de baby, schrijft een nieuwe wetenschappelijke studie. [naar artikel]
“Dit weekend zullen de pollen door het warme en droge weer talrijk aanwezig zijn”, zegt weerman Frank Duboccage. Veel mensen zullen dus niezen, snotteren en tranende ogen hebben. Maar hoe komt het eigenlijk dat de ene persoon enkel een verstopte neus heeft, terwijl de andere ziek in bed ligt? Wij vroegen het aan Didier Ebo, professor allergologie (UZ Antwerpen). [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Glutenvrij eten is niet per se gezonder, signaleert topdokter Danny De Looze. In zijn boek Lactose, gluten & co neemt hij ons mee van hapje tot kakje. ‘Er worden te veel halve waarheden verkocht over wat we eten en hoe we dat al dan niet verteren.’ [naar artikel]
Een meerwaardebelasting op aandelen blijft "quasi onbespreekbaar" voor Open Vld. "Ons standpunt is ongewijzigd", zegt Kamerlid en specialist [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.