Sven Gatz blijft in Vlaamse regering enkel bevoegd voor Brussel. Lydia Peeters wordt viceminister-president en neemt Cultuur, Media en Jeugd over. [naar artikel]
Vlaams minister-president Jan Jambon gaat er bij het volgende Overlegcomité voor pleiten om het sluitingsuur voor de horeca binnen af te stemmen op dat van de terrassen, en liefst zo dicht mogelijk bij het ingaan van het samenscholingsverbod. [naar artikel]
Dilbeek voert voorlopig geen vervroegd sluitingsuur in voor de horeca. Dilbeek ligt vlakbij Brussel waar cafés vanaf vandaag dicht moeten om 23 uur. De kans bestaat dat Brusselse cafébezoekers afzakken naar Dilbeek, maar de gemeente houdt dat in de gaten. [naar artikel]
De horeca mag openblijven tot 23.30u, maakt niet uit of de klanten nu binnen of buiten zitten. De Vlaamse regering had daar openlijk een strijdpunt van gemaakt in aanloop naar de zitting. Maar veel strijd moest uiteindelijk niet worden geleverd, behalve achteraf om de pluim op de hoed te kunnen steken. “Eigenlijk was iedereen voor”, zegt een bron. “Behalve Frank Vandenbroucke misschien. Maar die liet het passeren.” [naar artikel]
Cult. vraagt iemand een hele week naar zijn voorkeuren, gewoontes en bizarre trekjes. Deze week: Mauro Pawlowski, de duvelstoejager van de Belpop. Op 9 juni waagt hij zich aan een Nederlandstalige versie van Roy Orbisons 'In Dreams'. Vandaag: zijn gewoonten. [naar artikel]
Hotels, restaurants én cafés zijn erop gebrand om op 8 juni opnieuw de deuren te openen. Voor die graduele opstart in drie fases wordt gerekend op... [naar artikel]
Restaurant en cafés mogen vanaf 8 juni opnieuw open, en verrassend zullen ze pas moeten sluiten om 1 uur en niet om middernacht. “Dat heeft te maken met de zuiderse mentaliteit bij de Franstaligen: zijn gaan later eten”, zo zei minister van Economie Nathalie Muylle in een eerste reactie. [naar artikel]
De horeca in ons land heeft sinds de heropening op 8 juni, een sluitingsuur om 1u. In de provincie Antwerpen was dat in augustus zelfs enkele weken strenger met een verplichte sluiting om 23u. Voor de sector, en vooral voor de cafés, zorgt dat voor een serieuze aderlating. Daarom vraagt Horeca Vlaanderen, samen met veel cafébazen, een aanpassing. “Een café is een gecontroleerde omgeving.” [naar artikel]
De horeca wordt uit elkaar gespeeld door het vervroegde sluitingsuur voor de cafés vanaf vanavond. Brasseries die hun keuken om 21u sluiten, mogen wel nog klanten bedienen tot 1u. Het café ernaast moet zijn terras opdoeken om 23u. En dan zijn er nog cafés die het juiste papier hebben om als zogenaamd restaurant toch open te blijven tot een uur na middernacht. Het is oneerlijke concurrentie die zal leiden tot chaos vanavond in de Hasseltse binnenstad. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.