Het aantal Belgische wijnbouwers is in 2020 met meer dan een kwart gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. De totale Belgische wijnproductie in 2020 benadert die uit het topjaar 2018. Verrassend, want de late vorst in mei 2020 en de te hete zomer leidde tot minder sappige druiven. [naar artikel]
Je zal maar wijnbouwer zijn in Italië. Alsof hun omzetverlies én overschot van vorig jaar nog niet volstaan, vertoeven grote delen van het land sinds gisteren opnieuw in strenge lockdown. “Questo è un disastro, dit is een ramp!”, klinkt het in de sector. Maar de Belgische wijnmakers in ‘de laars’? Die delen beduidend minder in de klappen: “Plots krijgen wij veel meer verkocht in landen als China en de Verenigde Staten. Onze grootste vrees is nu zelfs onvoldoende flessen te hebben.” Twee Belgische wijnstemmen vanuit Italië. [naar artikel]
De landbouwministers van de 27 EU-landen beslissen vandaag over de invoering van een suikerverbod bij de productie van wijn. De Nederlandse wijnboeren vrezen voor het einde van hun sector, maar hun Belgische collega's zien de toekomst rooskleuriger tegemoet. [naar artikel]
Als er in de Kempen één man is die van wijn kan leven, moet het wel Hans Van Nyen uit Retie zijn. niet van de wijn van zijn eigen wijngaard, want die verkoopt hij niet eens. Maar Van Nyen is oenoloog, ofwel wijndeskundige. Hij begeleidt tien wijndomeinen. [naar artikel]
Het gaat goed met de wijnbouw in ons land. De wijngaarden worden steeds groter en elk jaar komen er wijnbouwers bij. Door het goede weer wordt 2020 een goed jaar voor de Belgische wijnboeren. De bekendheid van Belgische wijnen kan nog beter. Daarom steunt de Vlaamse Regering nu voor het eerst de promotie van onze wijnen in binnen- en buitenland. [naar artikel]
Wijnbouwers zijn in de wolken. Voor de meeste gewassen is de droogte lastig, voor wijnranken is het een zegen. De wortels moeten dieper graven naar water en krijgen zo meer mineralen binnen. Dat zorgt voor de beste druiven. “Ook schimmels en ziektes komen meer voor als het natter is.” [naar artikel]
PCFruit ziet gunstige mogelijkheden voor de appelteelt in een grootschalige Limburgs wijnbouwbedrijf. Via een Plattelands+-project vanuit de provincie werken ze met de Tuinbouwschool, PXL en UHasselt - met Ghislain Houben - aan een haalbaarheidsstudie rond dit thema uit onder de naam ‘Vinificator’. Ook al is de studie nog niet afgerond, Jerom Winery brengt ze al in de praktijk. [naar artikel]
Frankrijk kent sinds begin dit jaar een aantal zones waarin geen pesticiden meer mogen worden gebruikt. De maatregel moet de bevolking beschermen tegen de schadelijke effecten van de producten. Er is echter heel wat weerstand. Volgens een aantal tegenstanders van het gebruik van pesticiden gaat de maatregel niet ver genoeg. De landbouwsector maakt daarentegen gewag […] The post Franse pesticidenvrije zones stoten op verzet van wijnbouwers appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het aantal wijnbouwers in Vlaanderen is vorig jaar opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers voor 2019 die Vlaams minister van... [naar artikel]
Het aantal wijnbouwers blijft stijgen in Vlaanderen. In 2019 waren het er al 110. Vaak is te horen dat de doorbraak van de Vlaamse wijn te danken is aan de opwarming van het klimaat. Maar is dat echt de oorzaak als we weten dat er tot ver in de 15e eeuw een bloeiende wijnbouw was van Maaseik tot Brugge? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.