Het mooie weer, dat nu wellicht even zal blijven duren, zorgt al meteen voor meer bestellingen bij traiteurs. Bij De Laet in Ekeren zijn de slagers druk in de weer, zodat er voldoende vlees is voor de barbecues. Die zullen dit weekend op veel plaatsen aangestoken worden, nu we weer met tien buiten mogen afspreken. [naar artikel]
Slager is steeds meer een knelpuntberoep. Jaarlijks studeren er 200 slagers af, maar er zijn 2.000 openstaande jobs. Het beroep is dringend aan een herwaardering toe, zegt Ivan Claeys van de beroepsfederatie, de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. [naar artikel]
De slagerijen in Boechout en deelgemeente Vremde delen vandaag gratis herbruikbare potjes uit aan hun klanten die een slaatje bestellen. Zo wil de gemeente het plasticafval verminderen. Ook Ben Somers van Keurslager Somers doet mee. "Nu zijn er al enkele klanten die potjes meebrengen van thuis, maar dat mogen er veel meer zijn", zegt hij in "Start je dag". [naar artikel]
16:07 De slagerijketen Renmans sloot het voorbije jaar 14 Belgische vestigingen. In zes jaar verdwenen er 45. Het familiebedrijf sluit niet uit dat er nog volgen en zet volop in op een snelle expansie in Fr... [naar artikel]
Een stralende dag betekent traditiegetrouw barbecueën en dat merken ze in de slagerijen. Daar lopen dit weekend tot 40 procent meer bestellingen binnen, en wat opvalt: die bestellingen zijn ook groter. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”, aldus Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove. [naar artikel]
Een stralende dag betekent traditiegetrouw barbecueën en dat merken ze in de slagerijen. Daar lopen dit weekend tot 40 procent meer bestellingen binnen, en wat opvalt: die bestellingen zijn ook groter. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”, aldus Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove. [naar artikel]
Dit weekend wordt het twintig graden en dat betekent: tijd om te grillen! Speciaal voor wie dit weekend de barbecue bovenhaalt vroegen wij tips aan Karel en Birger, de mannen die met hun grillrestaurant 'TJOP'S' in de finale van het VTM-programma 'Mijn Pop-Uprestaurant' zitten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.