Onderzoekers zijn erin geslaagd om een kabeljauw die door vervuiling van de Vlaamse wateren sinds de jaren '70 is uitgestorven, opnieuw te kweken. De soort, die traditioneel bekend is van zijn smaak aan de Gentse waterzooi, is een lekkernij met heel wat commercieel potentieel. Zo is het mogelijk om de vis erg duurzaam te kweken, zelfs in het centrum van de stad. [naar artikel]
Het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) heeft een databank klaar die het toelaat om snel na te gaan welke vis echt in het rek ligt. Duurdere kabeljauw of schol blijkt soms een goedkopere vissoort. [naar artikel]
Nog tot en met morgen wisselen wetenschappers kennis uit tijdens het tweede internationale congres over kweekvlees in Maastricht. Hamburgers uit petrischaaltjes en kunstmatig gekweekt kippenvlees, dat wordt de toekomst. “De Wereldgezondheidsorganisatie heeft berekend dat we wereldwijd steeds meer vlees zullen eten. En de traditionele veeteelt volstaat niet”, zegt professor Mark Post. [naar artikel]
Wilde zalm wordt steeds zeldzamer. Wat we in de winkel kopen, is zo goed als steeds gekweekt. Maar vooral de industrieel gekweekte exemplaren bevatten heel wat pcb's en dioxines. [naar artikel]
Italiaanse wetenschappers hebben een medisch wonder verricht. Ze hebben een Syrisch jongetje met een ongeneeslijke huidziekte een geheel nieuwe huid gegeven, gekweekt in het laboratorium. [naar artikel]
Stel: je eet graag lokaal- en seizoensgebonden want je bent bekommerd om je eigen gezondheid én die van de planeet. Het enige probleem? Je hebt absoluut niet de tijd om een voor een bij alle lokale producenten langs te gaan. De oplossing? Een verse lading biogroenten die je aan huis laat leveren mét de fiets. […] [naar artikel]
Meer dan de helft van de vis die wereldwijd gegeten wordt, komt tegenwoordig uit kwekerijen. Dat blijkt uit het visserijrapport van de VN. En dan gaat het niet alleen over tilapia, pangasius of scampi. Ook de populaire zalm komt uit visboerderijen. [naar artikel]
De wereldwijde visvangst brak in 2016 met 171 miljoen ton een nieuw record, maar voor het eerst kwam meer dan de helft van de vis op uw bord uit kweekopstellingen. Overbevissing op zee blijft dan ook een ernstig probleem. [naar artikel]
Onderzoekers zijn erin geslaagd om in het lab minispiertjes van een ALS-patiënt te kweken. De vondst maakt het makkelijker om op maat gemaakte geneesmiddelen te testen. Twee kandidaat-medicijnen laten alvast positieve resultaten zien. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.