Steffi Vertriest is foodblogster, Njam!-gezicht en auteur van de kookboekenreeks De Gezonde Goesting. Maar ze is ookin de ban van thee en ging zelf mee theeblaadjes plukken in de velden in Azië. Als theesommelier proefde en keurde ze theesoorten uit China en Nepal voor haar nieuwe biologische theelijn Ambar. [naar artikel]
Steffi Vertriest heeft op Njam-tv haar eigen programma over gezonde voeding. Toch was ze niet altijd met haar gezondheid bezig. Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ze vaarwel kon zeggen tegen junkfood en bakken en braden in de zon. Groenten waren nooit haar lievelingskost. Maar intussen heeft ze geleerd dat je die dingen ook kan leren eten en lekker vinden. Zeker als je smaakpapillen afgekickt zijn van al de rommel die ze voordien te verduren kregen. Woensdag gaf Steffi Vertriest in het Kaffee van Antwerpen een TEDx-uiteenzetting over unprocessed en biologische voeding. Bekijk ze hier. [naar artikel]
Fit en gezond zijn moet niet altijd gepaard gaan met veel gepuf en geklaag, dat bewijst ook Ring Shopping. Een duwtje in de rug nodig? Daar kan het... [naar artikel]
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. [naar artikel]
Karolien Vertriest (43) is één van de helden van deze feestweek. Toen Zwangere Guy (35) zijn gewezen lerares Nederlands op het podium van De Warmste Week bedankte omdat zij in hem en zijn talenten geloofde toen niemand anders dat deed, ging er een golf van herkenning door het publiek. Slechte leraars zijn een pest, maar goeie kunnen je leven veranderen. “En zoals mij zijn er gelukkig veel”, vertelt Karolien. [naar artikel]
DNA liegt niet, maar wel de interpretatie die men er aan kan geven, zegt genetisch genealoog Maarten Larmuseau na de getuigenis van Noëmi die aan de verkeerde biologische vader is gekoppeld. Omdat het zo'n emotionele en existentiële zoektocht is, is net het wetenschappelijk uitvoeren van genetische genealogie zo belangrijk. Laat afstamming daarom niet enkel een commercieel product zijn, legt hij uit in deze opinie. [naar artikel]
Wie met het oudejaarsdiner een kater wil vermijden, moet misschien eens naar het pleidooi van Kristin Van Eetvelt (51) luisteren. Als culinair theesommelier wil de vrouw uit Koningshooikt (Lier) mensen ervan overtuigen dat thee de ideale begeleider is van gerechten. En ja, de oudste drank ter wereld serveert ze warm en in een wijnglas. [naar artikel]
Wijnpuristen zullen het niet graag horen, maar de term sommelier wordt steeds vaker geclaimd door andere gastronomische takken. Zo is er nu de... [naar artikel]
Met een ‘bakje troost’ bedoelen we koffie. Maar eigenlijk associëren we vooral thee met warmte, steun en gezelligheid. Het is dus geen verrassing dat de verkoop van zakjes en builtjes enorm is gestegen sinds corona. Theesommelier Veerle Stoffels legt uit hoe je de geschikte thee kiest, de ultieme kop bereidt én het drankje kunt pimpen tot een icetea of lekkere latté. “Please, gebruik geen kraantjeswater. Dan komt de smaak echt niet tot z’n recht.” [naar artikel]
Noem je jezelf een fervente theedrinker? Wedden dat je de kunst van het thee zetten toch niet helemaal onder de knie hebt? Gelukkig wijst Stijn Verbrugghe, theesommelier bij Or Tea?, je graag op je fouten tijdens een virtuele workshop. Deze vijf lessen hebben wij alvast onthouden. Eerst water, de rest komt later Het perfecte kopje […] Het bericht Zo zet je volgens een theesommelier de perfecte kop thee verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.