Het mooie weer leent zich perfect voor een ijsje, en misschien wil je wel eens iets anders dan twee bolletjes vanille-ijs die zwemmen in een plas chocoladesaus of bedolven liggen onder aardbeien. Drie manieren op een rij om het origineel aan te pakken en jezelf, je gasten of kinderen te verrassen. [naar artikel]
“De kwaliteit van olijfolie is afhankelijk van verschillende zaken. Staat er ‘Extra Virgen’ op het etiket, dan wil dat zeggen dat de olijven... [naar artikel]
Goede olijfolie herken je met je neus. En de beste olie komt niet per se uit Italië. Enkele feiten die Wilma Van Grinsven-Padberg in haar olijfboek op een rijtje zet. De Nederlandse studeerde af als een van de weinige olijfoliesommeliers én -proevers ter wereld. Haar missie: iedereen goede olijfolie leren herkennen. Wij ondervonden hoe je dat doet. [naar artikel]
We gebruiken het bijna elke dag om ons eten klaar te maken: olijfolie. Maar weet je ook waar die vandaan komt en hoe die gemaakt wordt? Niet altijd per se door buitenlandse boeren, zo blijkt. Deze 3 Vlaamse olijfboeren in Kreta, Montbrio del Camp en Assisi zorgen zélf voor de heerlijke vetstof. Hoe gaan ze te werk? En hoe herken je écht kwalitatieve olijfolie? Ze zetten hun beste tips op een rijtje. “We leveren in België aan driesterrenrestaurant Boury en aan de koning.” [naar artikel]
Een voorbeeld is hij geweest, Toots Thielemans. Zijn passie voor het vak brachten hem ertoe tot op hoge leeftijd te blijven optreden. Toen hij negentig werd, werkte hij een reeks feestconcerten af doorheen het hele land. Nadien bleef hij mondjesmaat optreden. Zijn laatste in Limburg moet in De Kimpel van Bilzen geweest zijn. Op de juiste plek, in de stad waar Jazz Bilzen thuishoorde. [naar artikel]
Een 44-jarige moeder heeft het leven gelaten terwijl ze een sandwich aan het eten was in de wijnbar van haar zus in het Britse Burslem. Tina [naar artikel]
De sociale netwerksite Pinterest is vaak verantwoordelijk voor trends in de culinaire wereld. Nieuw in die categorie is een fotogenieke sandwich, waar geen kruimeltje brood bij komt kijken. De snack is al meer dan 800.000 keer bewaard op e digitale moodboards van gebruikers. [naar artikel]
Ooit omstreden, inmiddels een legende in de jazzwereld. Met zijn nieuwste album Marseille brengt Ahmad Jamal een eerbetoon aan de Franse havenstad. "Hier voel ik een energie die ik nergens anders voel." [naar artikel]
Ooit omstreden, inmiddels een legende in de jazzwereld. Met zijn nieuwste album Marseille brengt Ahmad Jamal (87) een eerbetoon aan de havenstad. 'Hier voel ik een energie die ik nergens anders voel.' [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.