Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
21:30 uur

 Minister Verlinden wil komaf maken met vechtpartijen en geweld in recreatiedomeinen met "nationale databank van amokmakers"

VRT NWS

10/06/2021 - 17:38

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft tijdens in het parlement aangekondigd dat er een nationale databank komt van mensen die in een bepaald recreatiedomein amok maken en er op een zwarte lijst zijn gezet. Andere politiezones en recreatiedomeinen kunnen die lijst dan raadplegen. Vlaams minister van Brussel en Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) is het plan genegen. "Ik vind het logisch dat die mensen geregistreerd worden", zegt Dalle in "De wereld vandaag".


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verlinden wil amokmakers op stranden en in recreatiedomeinen harder aanpakken (22/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil amokmakers in recreatiedomeinen of op het strand strenger aanpakken. Door de uitbreiding van het plaatsverbod. Tegen de zomer gaat ze daarvoor een regeling uitwerken, verklaarde ze daarover in de Kamer aan Franky Demon (CD&V) en Koen Metsu (N-VA).
  [naar artikel]
 2. Antwerps gedeputeerde wil algemene lijst van amokmakers in recreatiedomeinen (10/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Antwerpse gedeputeerde Jan De Haes (N-VA), bevoegd voor de provinciale recreatiedomeinen, vraagt de federale overheid om een lijst van amokmakers mogelijk te maken die dan niet meer worden toegelaten in recreatiedomeinen. Het zou gaan om een systeem dat vergelijkbaar is met de stadionverboden in het voetbal. Het is niet de eerste keer dat een dergelijk voorstel opduikt.
  [naar artikel]
 3. De Crem wil plaatsverbod voor amokmakers aan hele kust en meldingsplicht: "Die kerels zijn hier geen baas" (11/08/2020 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) werkt aan een plaatsverbod voor amokmakers aan de hele kust en in de recreatiedomeinen. Hij is ook voorstander van een meldingsplicht voor mensen met strafbare feiten tijdens een hittegolf. Op die manier moeten situaties als zaterdag in Blankenberge vermeden worden. De minister benadrukte in de commissie Binnenlandse Zaken wel dat er geen gebrek aan politiesteun was zaterdag. "Er waren in totaal 135 agenten ter beschikking."
  [naar artikel]
 4. Minister Verlinden (CD&V) stelt zich burgerlijke partij in elke zaak van geweld tegen politie (19/11/2020 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) stelt zich vanaf nu burgerlijke partij in elke zaak van geweld tegen de politie. De afgelopen dagen kregen agenten rake klappen tijdens verschillende incidenten in Brussel. "Dit is er ver over", zei Verlinden in het parlement vanmiddag. "Ik ga me dan ook burgerlijke partij stellen in elke strafzaak", aldus de minister. Burgerlijke partijen zijn personen of instanties die schade ondervonden door een misdrijf. Wie zich burgerlijke partij stelt, wordt op de hoogte gehouden van het onderzoek en proces.
  [naar artikel]
 5. Na "Pano" over politiegeweld: hoe wil minister van Binnenlandse Zaken Verlinden (CD&V) het probleem aanpakken?  (04/03/2021 - VRT NWS)
  "Buitensporig politiegeweld moet totaal afgekeurd worden en we moeten er alles aan doen om zo'n zaken te onderzoeken en het gepaste gevolg te geven". Zo reageert minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op de "Pano"-uitzending van gisterenavond. Die bracht verschillende getuigenissen over politiegeweld in beeld. Ook politievakbonden VSOA en NSPV veroordelen het gebruik van buitensporig geweld, maar nuanceren de incidenten ook.
  [naar artikel]
 6. Straf voor minderjarige jongeren na vechtpartijen in  Brugge: "We maken ons zorgen over toenemend geweld" (23/04/2021 - VRT NWS)
  In Brugge krijgen 5 jongeren een straf omdat ze gevochten hebben. Vorige week en ook op zondagavond waren er in Brugge vechtpartijen met minderjarigen die met elkaar op de vuist gingen. Beide incidenten zijn gefilmd.
  [naar artikel]
 7. Minister Verlinden herhaalt oproep:  "Blijf de coronaregels volgen, hoe moeilijk en vervelend dat ook is" (30/04/2021 - VRT NWS)
  "Corona is nog niet achter ons, dus vind ik het ook alleen maar fair dat we ons best blijven doen om ons aan de maatregelen te houden." Dat zegt Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in "Laat". Ze raadt mensen sterk af om deel te nemen aan illegale evenementen zoals La Boum 2.
  [naar artikel]
 8. Recreatiepas in strijd tegen amokmakers aan zwemvijvers (04/04/2019 - De Morgen)
  Om te verhinderen dat probleemjongeren voor overlast zorgen in recreatiedomeinen willen de uitbaters de toegang tot de zwemvijvers strenger controleren. Een recreatiepasje moet amokmakers weghouden. Minister Turtelboom is het systeem niet ongenegen. Gisteren was er nog een vechtpartij op een bus met jongeren die van zo’n domein kwamen.
  [naar artikel]
 9. "Infiltranten bij gele hesjes zijn pure amokmakers, geen link met extreemlinks of extreemrechts" (26/11/2018 - VRT NWS)
  Uit een onderzoek van de veiligheidsdiensten naar de profielen van de amokmakers bij de brandstofprotesten in Wallonië blijkt geen link met extremistische politieke partijen. Dat zegt minister van Veiligheid Jan Jambon (N-VA) in "De ochtend" op Radio 1. 
  [naar artikel]
 10. Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden (CD&V): "Inzet drones moet gebeuren met respect voor privacy" (14/12/2020 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vindt het geen goed idee om drones in te zetten om de coronaregels af te dwingen. Dat heeft ze gezegd tijdens een interview in "De ochtend" op Radio 1. Verlinden liet ook verstaan dat ze geen voorstander is van een verstrenging van de coronamaatregelen in aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag.
  [naar artikel]
 11. "Burgerlijke partijstelling van minister Verlinden bij geweld tegen politie zal de zaken niet versnellen" (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zich in elke zaak tegen de politie burgerlijke partij gaat stellen, dan zal dat er mogelijk voor zorgen dat veel zaken trager en ingewikkelder worden afgehandeld. Dat zei Frank Verbruggen, professor Strafrecht aan de KU Leuven, in De Ochtend.
  [naar artikel]
 12. Minister Annelies Verlinden (CD&V): "Tweede lockdown? Kans bestaat dat we strengere maatregelen invoeren" (30/10/2020 - VRT NWS)
  Een maand geleden werd Annelies Verlinden (CD&V) uit het niets Minister van Binnenlandse Zaken. Radio 2 Antwerpen polste de politica naar haar eerste weken in de Wetstraat. "Ik ben in Schoten nog maar één keer herkend door een wielerclub terwijl ik aan het joggen was", vertelt ze in Start Je Dag. Verlinden blikte ook vooruit naar het Overlegcomité en de verwachte strengere maatregelen.
  [naar artikel]
 13. Minister van Sport Muyters maakt komaf met "amateurisme" in sportfederaties (11/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Alle 64 Vlaamse sportfederaties krijgen van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) een gedragscode opgelegd. Die moet komaf maken met
  [naar artikel]
 14. Minister Verlinden over regels tot maart: "Sommigen hebben liever worstcasescenario", motivatiepsycholoog: "Onbegrijpelijk" (13/01/2021 - VRT NWS)
  Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) vindt de communicatie van de overheid over de verlengde maatregelen niet motiverend. Integendeel. "Het is onbegrijpelijk", zegt hij. Gisteren, in de late namiddag, werd in het Staatsblad gepubliceerd dat de huidige maatregelen tot 1 maart aanhouden. "We hebben een datum genomen die na de krokusvakantie valt", legt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) uit.
  [naar artikel]
 15. Muyters (N-VA) maakt komaf met "amateurisme" in sportfederaties (11/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Alle 64 Vlaamse sportfederaties krijgen van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) een gedragscode opgelegd. Die moet komaf maken met
  [naar artikel]
 16. Expert: "Plan van minister Verlinden zal ervoor zorgen dat veel geweld tegen politie net trager bestraft wordt" (20/11/2020 - VRT NWS)
  Als de minister van Binnenlandse Zaken zich altijd burgerlijke partij stelt in zaken van politiegeweld, dan wordt een lik-op-stukbeleid onmogelijk. Dat zegt professor strafrecht Frank Verbruggen (KULeuven) in "De ochtend" op Radio 1. Volgens hem zal het plan van de minister leiden tot tragere, ingewikkeldere en duurdere onderzoeken.
  [naar artikel]
 17. Oud-burgemeester Schoten: "Annelies Verlinden zal voor CD&V rond Antwerpen meer betekenen dan Kris Peeters" (01/10/2020 - VRT NWS)
  Wie is Annelies Verlinden, de nieuwbakken CD&V-minister van Binnenlandse Zaken? Harrie Hendrickx (CD&V) die burgemeester was van Schoten toen Verlinden er in de gemeenteraad zat, looft zijn dorpsgenote: "Annelies stak er vroeger al bovenuit en heeft veel dossierkennis", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 18. BEKIJK - Minister Annelies Verlinden (CD&V): "Wie van Jürgen Conings een held of een Rambo-figuur maakt, vergist zich" (21/05/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) brengt geen begrip op voor de duizenden Vlamingen die onder meer op de sociale media hun steun betuigen aan Jürgen Conings, de voortvluchtige militair die met een heel wapenarsenaal op de loop is en bedreigingen heeft geuit. Verlinden noemt zijn extremistisch gedachtegoed verwerpelijk en voegt eraan toe dat wie van hem een held probeert te maken zich vergist.
  [naar artikel]
 19. Straks verplichte vingerafdruk op ID-kaart: "Maar geen centrale databank" (28/09/2018 - De Morgen)
  Wie vanaf april 2019 een nieuwe identiteitskaart krijgt, zal zijn vingerafdrukken moeten achterlaten. Verplicht. "Maar die gegevens kunnen niet in een centrale databank belanden", stelt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gerust.
  [naar artikel]
 20. “Halve Maan wil registratiesysteem om amokmakers te weigeren” (27/09/2017 - VRT NWS)
  Het provinciedomein de Halve Maan in Diest wil een registratiesysteem zodat ze de identiteit kunnen registreren en bijhouden in een databank, waardoor ze bezoekers de toegang kunnen weigeren. Ook Vlaanderen is Recreatie, de sectororganisatie van recreatiedomeinen, is voorstander van dergelijk systeem en wil overleg met de beleidsmakers.
  [naar artikel]
 21. DNA van inbraak komt in nationale databank (10/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land krijgt een nationale databank voor sporen en DNA die gevonden zijn na inbraken. Nu heeft alleen Antwerpen zo'n databank, maar voortaan
  [naar artikel]
 22. Politicoloog Carl Devos over voorstel nieuwe staatshervorming: "Verlinden heeft onbedoeld geprovoceerd" (18/02/2021 - VRT NWS)
  Een voorstel voor een nieuwe staatshervorming van minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) valt in slechte aarde in Franstalig België. Verlinden deed het voorstel tijdens een hoorcollege van politicoloog Carl Devos (UGent). "Ze heeft geprovoceerd terwijl ze dat niet bedoeld had", zegt Devos in "De ochtend".
  [naar artikel]
 23. Oost-Vlaanderen wil zwarte lijst voor amokmakers in recreatiedomeinen (11/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Oost-Vlaams provinciebestuur vraagt de federale regering om werk te maken van een zwarte lijst voor amokmakers. Eerder deze week kwam het in de Gentse Blaarmeersen tot een incident, waarop burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) een zwarte lijst beloofde. Ook voor de provinciale domeinen zou die er moeten komen, vindt bevoegd gedeputeerde An Vervliet (N-VA).
  [naar artikel]
 24. Ontbijten met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V): "Ik ga pas iets zeggen als ik iets te zeggen heb" (03/10/2020 - VRT NWS)
  Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het nieuwe wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat", met aandacht voor persoonlijke verhalen. Vandaag: Annelies Verlinden, de kersverse minister van Binnenlandse Zaken voor CD&V.
  [naar artikel]
 25. Verlinden (CD&V) wil uitbatingsvergunning na politieactie gisteren: "Tegen pizzeria's waar nooit een pizza buitenging" (10/03/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) werkt aan een nieuwe wet waarmee restaurants die gebruikt zouden worden om drugsgeld wit te wassen, makkelijker gesloten kunnen worden. Ze kondigt een systeem van uitbatingsvergunningen aan waardoor lokale besturen beter kunnen ingrijpen tegen dergelijke malafide ondernemers. "We kennen allemaal zogenaamde pizzazaken waar nog nooit een pizza is buitengedragen", aldus Verlinden.
  [naar artikel]
 26. Privacycommissie: "Maak van de databank tegen terreur geen potje alstublieft" (30/01/2018 - VRT NWS)
  "De manier waarop de regering de grote databank tegen terreur wil uitbreiden, kan niet", zegt de Privacycommissie, in de Standaard en de Tijd. De databank werd aanvankelijk opgericht om de gegevens van Syriëstrijders te verzamelen maar de regering wil ook de gegevens toevoegen van iedereen die in ons land een gewelddadige actie zou willen uitvoeren. "Maar zo komen er te veel mensen in terecht die er eigenlijk niet in thuishoren."
  [naar artikel]
 27. Minister Verlinden verdedigt politieoptreden na La Boum 2: "Analyse de komende dagen afwachten" (02/05/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) verdedigt het politieoptreden van gisteren bij La Boum 2 in het Ter Kamerenbos. Daar waren zo'n 2.000 mensen bijeengekomen. De politie ontruimde het park en meer dan 130 aanwezigen werden opgepakt. Op sociale media gaan verschillende filmpjes rond waarop te zien is hoe mensen hard worden aangepakt door de politie. "Het is te vroeg daar een oordeel over te vellen", klinkt het.
  [naar artikel]
 28. Minister Verlinden wil slachtoffers van verkrachting ook online aangifte laten doen (04/06/2021 - VRT NWS)
  Om ervoor te zorgen dat verkrachtingen vaker worden aangegeven, wil minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) slachtoffers de mogelijkheid bieden die aangifte ook online te doen. Ze is daar persoonlijk voorstander van, zei ze in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 29. Centrale databank voor katten operationeel: "Voor katten die al geregistreerd zijn, verandert er niets" (31/10/2017 - VRT NWS)
  Cat-ID, de officiële centrale databank voor katten, wordt vanaf morgen operationeel. Eigenaars moeten al jaren hun kat laten chippen en registreren, maar een officiële databank was er nog altijd niet. Alle nieuwe katten zullen in de nieuwe databank ingeschreven moeten worden. Voor katten die al gechipt en ingeschreven zijn in een private databank, verandert er niets, zegt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 30. Politievrouw die is aangevallen bij coronacontrole getuigt: "Waarom trekt ons uniform zoveel geweld aan?" (26/11/2020 - VRT NWS)
  Eén van de drie agenten die twee weken geleden gewond geraakten toen ze een coronacontrole deden in Brussel, is nog steeds thuis. Ze heeft het mentaal erg moeilijk, vertelt ze in "Het Journaal" (zie video bovenaan). Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) ontmoette de drie gewonde agenten vandaag op het politiecommissariaat, om hen een hart onder de riem steken.
  [naar artikel]
 31. Verlinden verontwaardigd over massabijeenkomst in Ter Kamerenbos: “Kaakslag” (01/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) laakt de massabijeenkomst in het Ter Kamerenbos. Ze roept op de maatregelen nauwgezet te volgen en vindt het "onaanvaardbaar" dat agenten gewond raakten tijdens hun opdracht. "De uit de hand gelopen aprilgrap vandaag in het Terkamerenbos is een kaakslag voor al die mensen die hun best doen om de coronamaatregelen te respecteren.”
  [naar artikel]
 32. Vlaams minister van Justitie Demir doet oproep: "Breek de stilte over huiselijk geweld en weet dat er hulpverlening is" (23/04/2020 - VRT NWS)
  Het aantal meldingen van huiselijk geweld is sinds de lockdown verviervoudigd. De laatste weken krijgt de hulplijn 1712 bijna elke dag vijftig oproepen. "Het psychische, het verbale en ook het fysieke geweld is toegenomen bij gezinnen. In Limburg hebben we een akkoord gesloten met een hotelketen om slachtoffers van huiselijk geweld op te vangen omdat we extra capaciteit nodig hadden. Vandaar ook mijn oproep. Breek de stilte over huiselijk geweld en weet dat er hulpverlening is", aldus minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) in "Vandaag".
  [naar artikel]
 33. Hoe zit het nu met studenten op kot? Minister Verlinden: "Zij kunnen een huishouden zijn, als zij sinds start lockdown samenwonen" (16/02/2021 - VRT NWS)
  Studenten die samen op kot zitten kunnen nu al beschouwd worden als een huishouden, waardoor voor hen de regels van een gezin gelden. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) aan VRT NWS, nu er weer discussie is over de kotbubbel. Zij moeten dan wel effectief samenwonen.
  [naar artikel]
 34. Malinwa wil tegen Oostende komaf maken met slechte reeks: "Nog eens tonen dat we iets te betekenen hebben" (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nog eens een match onder druk in een tot dusver zorgeloos seizoen. Malinwa wil tegen Oostende komaf maken met zijn slechte reeks. "Zo een jaar moet...
  [naar artikel]
 35. Oppositie vernietigend na vonnis coronamaatregelen: "Blamage voor de regering" en "elke week voor gewaarschuwd"  (31/03/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) werd deze middag onderworpen aan een spervuur van kritiek na het vonnis van een Brusselse rechter over de onwettelijkheid van de coronamaatregelen. "Blamage voor de regering" en "een ongeluk dat moest gebeuren" klinkt het vanop de oppositiebanken. Vanuit de meerderheid wordt opgeroepen om het vonnis aan te grijpen om werk te maken van een betere wettelijke basis.
  [naar artikel]
 36. Hoe streng moet je zijn voor "haat"? De Wever: "Ik haat communisme en Hitler, dat is niet verboden. Geweld is strafbaar" (30/05/2021 - VRT NWS)
  Bij N-VA en Vlaams Belang maken ze zich veel zorgen over de veroordeling van 4 leden van de radicaal-rechtse organisatie Voorpost voor het aanzetten tot haat en geweld. Dat benadrukten voorzitters Bart De Wever (N-VA) Tom Van Grieken (Vlaams Belang) in "De zevende dag". Voor beiden is de grens niet "aanzetten tot haat", wel "aanzetten tot geweld". "Men is hier van het padje aan het gaan."
  [naar artikel]
 37. "Heel ernstige vechtpartijen" (30/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "De politie spreekt over heel ernstige vechtpartijen. De emoties laaien heel erg op rond dit referendum. De slachtoffers zouden tegenstanders van
  [naar artikel]
 38. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V): “Geweld tegen agenten is absoluut onaanvaardbaar” (22/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft in ‘VTM nieuws’ herhaald dat geweld tegen politieagenten “absoluut onaanvaardbaar” is. De minister is ook van plan om zich burgerlijke partij te stellen bij incidenten met federale politieagenten.
  [naar artikel]
 39. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V): “Geweld tegen agenten is absoluut onaanvaardbaar” (22/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft in ‘VTM nieuws’ herhaald dat geweld tegen politieagenten “absoluut onaanvaardbaar” is. De minister is ook van plan om zich burgerlijke partij te stellen bij incidenten met federale politieagenten.
  [naar artikel]
 40. Annelies Verlinden (CD&V), de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken: "Geen taboes over richting van staatshervorming" (03/10/2020 - VRT NWS)
  Als grote onbekende kwam Annelies Verlinden de Wetstraat binnen. De topadvocate, die onder meer optrad in het Arcodossier, wordt voor CD&V minister van Binnenlandse Zaken én van Institutionele Hervormingen. En opvallend, een staatshervorming kan voor haar in beide richtingen. Al wil ze, net als haar partij, vooral meer bevoegdheden bij de regio's leggen. "Er zijn geen taboes."
  [naar artikel]
 41. Verlinden pleit voor online aangifte bij seksueel geweld (04/06/2021 - De Standaard)
  De drempel om aangifte te doen bij seksueel geweld moet omlaag, vindt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Ze dringt aan op de mogelijkheid om online aangifte te doen bij seksueel geweld. ‘Zo moeten mensen niet meer de stap zetten naar een politiecommissariaat en kunnen de feiten ook vervolgd worden.’
  [naar artikel]
 42. Zo wil N-VA 100 miljoen besparen: "Maak komaf met fiscale aftrek voor lidgeld vakbond" (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA heeft een gewaagd idee op de begrotingstafel gelegd: komaf ­maken met de fiscale aftrek van vakbondslidgeld, en de vakbondspremie correct
  [naar artikel]
 43. "Ik eet drie keer per week frieten": de eerste beelden uit het nieuwe seizoen van "Perfect" (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig jaar veroverde een doodeerlijke Karen Damen alle harten in haar programma "Perfect?", waarin ze komaf probeerde te maken met slechte
  [naar artikel]
 44. Geert Bourgeois (N-VA) over nationale staking: "Vakbonden bezondigen zich aan leugens en populisme" (13/02/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is niet te spreken over de nationale staking die door de vakbonden is georganiseerd. Hij beschuldigt de vakbonden, die het over sociale neergang hebben, ervan de waarheid geweld aan te doen. "Als je cijfers verdraait en op basis daarvan een staking uitroept, dan bezondig je je aan populisme."
  [naar artikel]
 45. Vier migranten kritiek na vechtpartijen én schietpartij in Calais: "Zulk geweld hebben we hier nooit eerder gezien" (02/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/rk45XS0wPhpKBY4AGm5OnEVYKd8/diocontent/118142592/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 46. Minister Verlinden na brand in Anderlecht: "Moeten ons aan de maatregelen houden om voldoende ziekenhuiscapaciteit te hebben" (19/04/2021 - VRT NWS)
  De Brusselse hulpdiensten hebben de afgelopen nacht moeite gehad om voldoende ziekenhuisbedden te vinden voor de slachtoffers van de grote brand in Anderlecht. Door het coronavirus liggen vele ziekenhuizen al vol patiënten. Daarom doet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een oproep aan de bevolking, om zich aan de coronamaatregelen te houden, " zodat er bij rampen als deze voldoende capaciteit is om patiënten naar de ziekenhuizen en de intensieve zorg te brengen".
  [naar artikel]
 47. Na rellen Hamburg: "Er moet een Europese databank van links-extremisten komen" (10/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "In geen enkele Duitse stad zal nog een grote topconferentie worden gehouden." Dat heeft de Duitse minister van Justitie gezegd in de Duitse
  [naar artikel]
 48. Close: "Deel van betogers waren amokmakers die bekend zijn bij de politie" (30/11/2018 - VRT NWS)
  Volgens Philippe Close (PS), de burgemeester van Brussel, werden vandaag bij de betoging van de gele hesjes 60 mensen opgepakt. Een deel van hen zijn amokmakers die al bekend waren bij de politie. Dat zei Close in "Terzake" vanavond.
  [naar artikel]
 49. Na hevige rellen Hamburg: "Er moet een Europese databank van links-extremisten komen" (10/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "In geen enkele Duitse stad zal nog een grote topconferentie worden gehouden." Dat heeft de Duitse minister van Justitie gezegd in de Duitse
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.