Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
22:34 uur

Zwaard van Damocles hangt nog wat langer boven hoofd Coucke

De Tijd

11/06/2021 - 01:06

01:05 De uitspraak in de arbitrageprocedure tussen Marc Coucke, het investeringsfonds Waterland en de farmareus Perrigo moest normaal gezien deze maand vallen. Maar ze is met enkele maanden uitgesteld. Daar...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'Zwaard van Damocles blijft boven Mexico hangen' (10/06/2019 - De Tijd)
  14:29 Mexico ontsnapt voorlopig aan een handelsoorlog met de VS. Uit de gevarenzone is het land niet. De migratiedeal met Donald Trump lijkt vooral een doekje voor het bloeden. 'Het zwaard van Damocles blij...
  [naar artikel]
 2. Marc Brys staat onder druk bij STVV (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks een mooie 7 op 9 en een veilige plek in de middenmoot, hangt het zwaard van Damocles toch boven het hoofd van Marc Brys. Reden is dat hij...
  [naar artikel]
 3. ‘Merkel ontving onvolledige informatie over Wirecard’: financieel schandaal hangt als zwaard van Damocles boven laatste regeermaanden van de Mutti (21/04/2021 - Express)
  Het Duitse ministerie van Financiën heeft bondskanselier Angela Merkel selectieve informatie over Wirecard AG verstrekt, weet persbureau Bloomberg. Deze informatie impliceerde dat het betalingsbedrijf het slachtoffer was van manipulatie (en dit niet op grote schaal zelf uitvoerde). Voorafgaand aan Merkels reis naar China eind 2019, toen ze lobbyde namens Wirecard, verstrekte het ministerie weinig informatie over […] Lees dit artikel: ‘Merkel ontving onvolledige informatie over Wirecard’: financieel schandaal hangt als zwaard van Damocles boven laatste regeermaanden van de Mutti
  [naar artikel]
 4. Hoe lang gaat de Antwerpse vlieger nog op? (19/06/2017 - Apache)
  Het Europees zwaard van Damocles hangt boven de luchthaven van Deurne, maar minister Weyts (N-VA) kijkt de andere kant op.
  [naar artikel]
 5. Schorsingsgevaar of niet, Rusland selecteert 387 sporters voor Rio (20/07/2016 - Sporza)
  Een collectieve schorsing hangt als een zwaard van Damocles boven Rusland, maar daar trekt het Russisch Olympisch Comité zich weinig tot niets van aan.
  [naar artikel]
 6. Match van laatste kans: “Muscat moet focussen op de organisatie” (23/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het zwaard van Damocles hangt boven het hoofd van STVV-trainer Kevin Muscat. Het heeft er alle schijn van dat de thuiswedstrijd van zondag tegen Standard de wedstrijd van de laatste kans is voor de Australiër. Hoe pak je zo’n cruciale match aan? Drie ex-STVV-trainers geven hun tips.
  [naar artikel]
 7. Nieuw referendum hangt als zwaard van Damocles boven Oosterweel (11/01/2017 - De Tijd)
  06:59 De N-VA wil een nieuw Antwerps referendum vlak voor de lokale verkiezingen vermijden. Om te verhinderen dat de actiegroepen zo ver gaan, wacht de Vlaamse regering met de bouwaanvraag.
  [naar artikel]
 8. Zwaard van Damocles boven hoofd Argentijnen (11/04/2019 - De Morgen)
  Het is weer nagelbijten in Argentinië. Morgen verstrijkt een nieuwe deadline om tot een akkoord te komen met buitenlandse schuldeisers. Als er geen oplossing komt, stevent het land af op een technisch bankroet - het tweede in twaalf jaar.
  [naar artikel]
 9. Aanklacht ingetrokken tegen studente die na fout van bank miljoenen verbraste (01/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Maleisische studente Christine Jia Xin Lee is plots verlost van een zwaard van Damocles boven haar hoofd. De aanklacht voor een Australische...
  [naar artikel]
 10. Conchita Wurst: "Ik ben al jaren hiv-positief" (15/04/2018 - VRT NWS)
  Eurovisiesongfestival-winnaar Tom Neuwirth - beter bekend als Conchita Wurst - is hiv-positief. Dat laat de zanger zelf weten via Instagram. "Ik bevrijd mij vandaag voor de rest van mijn leven van het zwaard van Damocles dat boven mijn hoofd hangt." Hij moet wel, want "een ex-partner dreigt met deze privéinformatie naar buiten te komen".
  [naar artikel]
 11. Iedereen wil ze kwijt, maar toch blijft aftandse kapel als zwaard van Damocles boven hoofd van gemeente hangen (03/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het stadsbestuur van Zottegem blijft weigeren om de Leliekapel in ere te herstellen en riskeert op die manier een boete van 180.000 euro te moeten betalen.
  [naar artikel]
 12. KV Mechelen moet match achter gesloten deuren vrezen na zoveelste incident (02/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er hangt KV Mechelen een wedstrijd achter gesloten deuren als een zwaard van Damocles boven het hoofd. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste die voorwaardelijke straf aan de 1B-kampioen op te leggen, nadat er Achter de Kazerne met pyrotechnisch materiaal was gegooid in de finale tegen Beerschot Wilrijk. Malinwa moet ook 5.000 euro boete betalen. De geldstraf is wel effectief.
  [naar artikel]
 13. Corona hangt als zwaard van Damocles boven Tour-circus (27/08/2020 - De Tijd)
  20:38 Met twee maanden vertraging trekt 's werelds grootste wielerevent, de Ronde van Frankrijk, zich zaterdag op gang. Gestuwd door commerciële belangen doorkruist het Tour-circus drie weken een land dat m...
  [naar artikel]
 14. Wat als we vervroegde verkiezingen krijgen? Zo zit het praktisch in elkaar (29/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vervroegde verkiezingen: het wordt als een soort zwaard van Damocles boven het hoofd van politici gehouden. Te pas en te onpas wordt het...
  [naar artikel]
 15. Berlusconi ontsnapt aan drie jaar cel voor omkopen senator (20/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een celstraf van drie jaar die als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de vroegere Italiaanse premier Silvio Berlusconi hing, is
  [naar artikel]
 16. Berlusconi ontsnapt aan drie jaar cel voor omkoping senator (21/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een celstraf van drie jaar die als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de vroegere Italiaanse premier Silvio Berlusconi hing, is
  [naar artikel]
 17. Barst-ie of houdt-ie het? Whaley Bridge houdt adem in om 180 jaar oude dam (05/08/2019 - De Morgen)
  Een deels ingestorte dam hangt al vier dagen als een zwaard van Damocles boven het Britse dorp Whaley Bridge. De dreiging van een dambreuk blijft aanwezig, zeker nu er veel regen en noodweer op komst is.
  [naar artikel]
 18. Vijf jaar cel stond er op het spel, maar D'Onofrio omzeilde dat met deze (forse?) som (23/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een celstraf van vijf jaar lang en enkele flinke boetes hingen als een zwaard van Damocles boven het hoofd van Luciano D'Onofrio. Totdat de man
  [naar artikel]
 19. Barst-ie of houdt-ie het? Brits stadje Whaley Bridge houdt adem in om 180 jaar oude dam (05/08/2019 - De Morgen)
  Een deels ingestorte dam hangt al vier dagen als een zwaard van Damocles boven het Britse dorp Whaley Bridge. De dreiging van een dambreuk blijft aanwezig, zeker nu er veel regen en noodweer op komst is.
  [naar artikel]
 20. Zwaard van Damocles hangt boven populair Gents zwembad Rozebroeken (03/04/2019 - De Morgen)
  Het populaire Gentse zwembad Rozebroeken moet binnen een half jaar zijn drie buitenbaden, terras, enkele glijbanen en speeltuin afbreken. Een rechter oordeelde bovendien dat het hele complex illegaal is. In Gent hoort men het in Keulen donderen.
  [naar artikel]
 21. Samen tegen terreur, ook met dubieuze regimes (11/04/2019 - De Morgen)
  Belgisch defensieminister Steven Vandeput (N-VA) plant een strategische shift naar Noord-Afrika, omdat Marokko, Algerije en Tunesië een buffer voor de instabiele Sahel-regio vormen. Hun beroerde mensenrechtenparcours, onder meer voor foltering, hangt wel als zwaard van Damocles boven de partnerschappen.
  [naar artikel]
 22. Zwaard van Damocles hangt boven museum van Sigrid (55) : “Dit is mijn levenswerk. ‘Nee’ zou een ramp zijn” (26/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het zijn slapeloze nachten voor Sigrid Deceulaer (55) sinds de werken aan haar textielmuseum op de site du Parc geschorst zijn wegens “in strijd met de bestemming”. Woensdag werd ze gehoord door de rechtbank, over twee weken valt de uitspraak.
  [naar artikel]
 23. Het enfant terrible van de Antwerpse advocatuur: hoe een lading coke als een zwaard van Damocles boven Pol Vandemeulebroucke hangt (06/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Een definitieve veroordeling voor lidmaatschap van een criminele organisatie zou problematisch kunnen zijn.” Zo reageert gewezen stafhouder Jan Meert van Balie Provincie Antwerpen op de veroordeling tot 18 maanden cel van topadvocaat Pol Vandemeulebroucke. De veroordeling van een strafpleiter tot een vaste celstraf gebeurt dan ook uiterst zelden.
  [naar artikel]
 24. Weinstein probeerde gevoelige documenten te vernietigen: "Het zwaard van Damocles hing boven zijn hoofd, maar hij deed net alsof er niets aan de hand was" (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de dagen voor de vernietigende publicatie in The New York Times, deed Harvey Weinstein er alles aan de schade te beperken. De inmiddels gevallen...
  [naar artikel]
 25. Voortaan hangt een ontslag als een zwaard van Damocles boven alle regeringspartijen (09/12/2018 - VRT NWS)
  Als  een partij vanaf nu dwars ligt in de regering, dan kunnen de andere partijen de ministers ervan gewoon ontslaan.  En ze kunnen blijven regeren zolang er in de Kamer geen absolute meerderheid gevonden kan worden om een alternatieve coalitie te vormen.  Tot deze conclusie komt politicoloog Bart Maddens (KU Leuven) na de gebeurtenissen van de laatste uren.
  [naar artikel]
 26. Topman Tokio 2020 neemt ontslag wegens seksistische opmerking (11/02/2021 - Express)
  Het noodlot blijft de Olympische Spelen van Tokio achtervolgen. De Covid-19-pandemie hangt als een zwaard van Damocles boven de al uitgestelde editie. Nu kondigt het hoofd van het organiserend comité, Yoshiro Mori aan dat hij ontslag neemt wegens seksistische opmerkingen die hij vorige week maakte.  Tijdens een online vergadering van het Japanse Olympisch Comité (JOC) […] The post Topman Tokio 2020 neemt ontslag wegens seksistische opmerking appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Overheid wil "voucherfonds" voor reissector oprichten (31/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De overheid wil een fonds oprichten om de reissector te helpen de coronacrisis te overleven. Dat kondigde staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) zondag aan op de VRT. Heel wat mensen hebben nog een coronavoucher in hun bezit, waarvoor ze na een jaar (dus vanaf 20 maart, red.) een terugbetaling kunnen eisen. Dit hangt als een zwaard van Damocles boven de sector.
  [naar artikel]
 28. Corona zwaard van Damocles boven overnames (12/03/2020 - De Tijd)
  19:32 Deals dreigen op de schop te gaan als kopers een beroep doen op de calamiteitenclausule 'MAC' en zich terugtrekken. Maar voorlopig loopt het nog niet zo'n vaart.
  [naar artikel]
 29. Overheid wil fonds voor reissector oprichten om coronavouchers terug te betalen (31/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De overheid wil een fonds oprichten om de reissector te helpen de coronacrisis te overleven. Dat kondigde staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) zondag aan op de VRT. Heel wat mensen hebben nog een coronavoucher in hun bezit, waarvoor ze na een jaar (dus vanaf 20 maart, nvdr.) een terugbetaling kunnen eisen. Dit hangt als een zwaard van Damocles boven de sector.
  [naar artikel]
 30. Hoe rijk is Marc Coucke en wat hangt hem boven het hoofd? (12/02/2018 - VRT NWS)
  De verkoop van Omega Pharma heeft Marc Coucke 1,25 miljard euro opgeleverd, maar hij heeft een deel daarvan ook weer in ons land geïnvesteerd. Steven Rombaut maakt voor u de rekening van de zakenman.
  [naar artikel]
 31. Wanneer je takenlijst eindeloos lijkt: heb jij ook last van taakverlamming? (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mentaal of neergeschreven: we hebben allemaal weleens een to-dolijst in ons achterhoofd. Vervelende taakjes die we na onze werkuren moeten uitvoeren en die boven ons hoofd hangen zoals het zwaard van Damocles. De taakjes zijn simpel, toch lijkt het alsof we ze nooit gedaan krijgen. Klinkt dit herkenbaar? Auteur Anne Helen Petersen schreef er een boek over.
  [naar artikel]
 32. Aalst Carnaval: al vaker commotie (21/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De commotie over de praalwagen met poppen waar Joden karikaturaal werden afgebeeld, dwaalt als een zwaard van Damocles boven editie 2020. Bijna...
  [naar artikel]
 33. Marc Coucke beschuldigd van omzetfraude (26/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Er hangt Marc Coucke en de andere aandeelhouders van Omega Pharma een claim van 250 miljoen euro boven het hoofd. Omega Pharma zou jaren de verkoopcijfers opgesmukt hebben door onverkochte producten mee op te nemen in de boekhouding.
  [naar artikel]
 34. Masturberende dief hangt 3,5 jaar cel boven het hoofd (01/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een 38-jarige man uit Dilsen-Stokkem hangt 3,5 jaar cel boven het hoofd voor het plegen van meerdere diefstallen en openbare zedenschennis.
  [naar artikel]
 35. UGent-rector Rik Van de Walle was zwaar ziek: “Al die jaren had ik het gevoel dat het zwaard van Damocles boven mijn hoofd hing” (24/02/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. ­Vijfentwintig directe vragen, ­evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: Rik Van de Walle (48), ­rector Universiteit Gent.?Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 36. Sa Pinto genoemd in matchfixingzaak, Olympiakos hangt degradatie boven het hoofd (25/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Olympiakos hangt een zware sanctie boven het hoofd vanwege een matchfixingschandaal uit 2015. De succesvolste club uit het Griekse voetbal wordt...
  [naar artikel]
 37. Sa Pinto genoemd in dossier rond matchfixing, Olympiakos hangt degradatie boven het hoofd (25/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Olympiakos hangt een zware sanctie boven het hoofd vanwege een matchfixingschandaal uit 2015. De succesvolste club uit het Griekse voetbal wordt...
  [naar artikel]
 38. Brussels gerecht begraaft fraudezaak Beweging.net (02/08/2017 - De Tijd)
  01:00 Beweging.net moet zich niet verantwoorden voor belastingfraude en schriftvervalsing. Die zaak hing als een zwaard van Damocles boven de koepel van christelijke werknemersorganisaties.
  [naar artikel]
 39. 222 tromboses op 34 miljoen vaccinaties met AstraZeneca: is dat het risico waard? (09/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Welk risico zijn we als samenleving bereid te nemen bij de inenting van het AstraZeneca-vaccin? Die vraag hangt als een zwaard van Damocles boven de vaccinatiecampagne, nu het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) een mogelijke link ziet tussen een zeldzame bloedklonter en het vaccin. Op 34 miljoen vaccinaties zijn er 222 gevallen gerapporteerd, waarvan enkele tientallen mensen overleden. Wij legden de kwestie voor aan vijf experts.
  [naar artikel]
 40. Johan Timmermans (KV Mechelen) over 'Propere Handen': 'Het deed pijn om zo afscheid te nemen' (30/04/2019 - Knack)
  Prettig ballen zal het wel niet zijn met zo'n zwaard van Damocles boven je hoofd. KV Mechelen speelt deze week de bekerfinale tegen AA Gent, maar dreigt door Operatie Propere Handen de promotie naar eerste klasse mis te lopen. Toch hoopt oud-voorzitter Johan Timmermans op 'een onvergetelijk feest'.
  [naar artikel]
 41. “Trekt de bond zijn staart in?” (08/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuws dat het Zwaard van Damocles boven zeven Limburgse tweedeklassers hangt, sloeg in als een bom. Degraderen ze straks echt naar derde klasse, omdat ze dit seizoen niet helemaal in orde waren met hun jeugdteams U15, U17 en/of U21? Of wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend? De bond lijkt alleszins vastberadener dan ooit om streng toe te zien op de competitievoorwaarden, maar geeft de clubs wel de kans om op 19 februari hun zaak te komen toelichten bij het Departement Futsal. Wat is hun verdediging?
  [naar artikel]
 42. Onze bingetip. Leugens, hoogmoed en dood in ‘Chernobyl’, de reeks met de hoogste notering ooit op IMDb (11/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vijf sterren en de hoogste score ooit op de Internet Movie Database (IMDb). De Amerikaanse HBO-serie 'Chernobyl', die bij ons te bekijken is via Telenet Play, wordt wereldwijd overladen met lof. “Voor de dood is iedereen gelijk.” Dat zinnetje hangt als een zwaard van Damocles boven de reeks. Zelden laveerde Magere Hein met zo’n gemene grijns door een fictiereeks als in deze hervertelling van ’s wereld grootste kernramp.
  [naar artikel]
 43. Zo zwaar weegt de monsterclaim van Perrigo: “Alleen Marc Coucke zelf weet of hij zich zorgen moet maken” (13/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Zeer vervelend”, zo noemt Marc Coucke de monsterclaim van Perrigo die boven zijn hoofd hangt, al heeft hij naar eigen zeggen “alle vertrouwen in de uitkomst”. Eén ding is zeker: hier zullen juristen nog een vette kluif aan hebben.
  [naar artikel]
 44. Zwaard van Lambrecht hangt boven hoofd van Leekens (25/10/2016 - Sporza)
  Exact een jaar geleden haalde Roger Lambrecht Georges Leekens in huis om zijn Lokeren te redden. Moet de 85-jarige preses vanavond het omgekeerde doen als Lokeren verliest van Oostende?
  [naar artikel]
 45. Di Rupo houdt grote schoonmaak: Waalse regering vernietigt schimmige verkoop door opvolger Publifin (06/10/2019 - De Morgen)
  De Waalse regering maakt korte metten met de verkoop door intercommunale Nethys (ex-Publifin) van haar eigen filialen Win, Elicio en Voo. Op die manier probeert minister-president Elio Di Rupo (PS) zijn schip weer in rustige wateren te krijgen. ‘Deze affaire hing als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de Waalse regering.’
  [naar artikel]
 46. Werd Couckes boekhouding gewoon wat opgesmukt of was er sprake van fraude? (14/02/2018 - Knack)
  Marc Coucke is een uitzonderlijk succesvol ondernemer, maar nu wordt hij beschuldigd van fraude en hangt hem een al even uitzonderlijke miljardenclaim boven het hoofd.
  [naar artikel]
 47. Crisis bij de VRT: beslissing over lot Peter Claes laat op zich wachten (07/02/2020 - Knack)
  Een verwachte vergadering van de raad van bestuur van de openbare omroep werd plots uitgesteld. De toekomst van directeur media en productie Peter Claes blijft daarom als een zwaard van Damocles boven de VRT hangen.
  [naar artikel]
 48. Wat hangt de valse bommelder van vanochtend boven het hoofd? (08/05/2019 - VRT NWS)
  Als de verantwoordelijke voor de valse bommelding in Westerlo van vanochtend wordt gevat, hangt hem of haar een zware straf boven het hoofd: tot twee jaar cel én de betaling van alle onkosten die gemaakt werden. Alleen al de inzet van politie en gemeentepersoneel kost gemakkelijk 30.000 euro, zo blijkt uit een schatting van VRT NWS.
  [naar artikel]
 49. Prins Laurent hangt nog tweede sanctie boven het hoofd (01/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl de eerste sanctie - een eenmalige vermindering van zijn dotatie - nog niet helemaal rond is, hangt er prins Laurent mogelijk nog een tweede boven het hoofd. Dat schrijft De Standaard donderdag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.