“Wij hebben niks tegen Tournée Minérale”, zegt de voorzitter van Horeca Vlaanderen “maar als het op hun website zo wordt voorgesteld dat je heel wat kan uitsparen door een maand geen alcohol te drinken en dus beter thuis te blijven, dan gaan ze te ver”, vindt Danny Van Assche. [naar artikel]
Horeca Oost-Vlaanderen en zelfstandigenorganisatie UNIZO Oost-Vlaanderen doen een oproep aan verhuurders van winkelpanden of horecaruimtes om solidair te zijn en de huur tijdelijk op te schorten. Brouwerijen Haacht en Palm gaan daar alvast op in en verlangen geen huur meer voor de cafés die ze bezitten. [naar artikel]
Op 8 mei zouden de terrassen, als alles meevalt, open mogen gaan. Maar dat zal niet zonder maatregelen gebeuren. En als het van de experten afhangt, zullen horecazaken al om 20 uur de deuren moeten sluiten. “De opening van de horeca mag geen vergiftigd geschenk worden”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het is zover: na zeven maanden kunnen we eindelijk opnieuw van een pint op een terras genieten. Horeca-uitbaters slaken een zucht van opluchting, al is er ook frustratie. Nauwelijks een dag voor de heropening kregen ze te horen dat plexiglas tóch geen anderhalve meter tussen de tafels mag vervangen. ‘Schandalig’, klinkt het unisono bij burgemeesters en de sector. [naar artikel]
Verscheidene horeca-uitbaters op de Antwerpse Grote Markt riskeren boetes omdat hun terras niet in orde is met de regels. Ze hebben partytenten voor hun zaak geplaatst waar klanten droog kunnen zitten, maar dat mag niet. Volgens het stadsbestuur is dat niet veilig door het coronavirus. Alleen losse parasols zijn toegelaten. [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]
Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De regering heeft zonet de beslissing genomen om de regels in cafés en andere drinkgelegenheden te verstrengen. ‘We hebben altijd gepleit voor gelijke regels voor iedereen, maar dat is nu helaas tijdelijk niet mogelijk. We moeten nu solidair zijn en de zwaar getroffen ondernemers ondersteunen. En alstublieft, respecteer de regels’, reageert Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in een persbericht. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.