Seppe Nobels, de eerste chef met een groene Michelinster van het land, opent samen met cultureel ondernemer Joachim Marynen een kasteel in Wallonië. “De laatste wens van de burgemeester.” [naar artikel]
Graanmarkt 13 in Antwerpen is één van de tien restaurants in ons land die voor het eerst een groene ster krijgen van de wereldberoemde restaurantgids Michelin. De groene sterren worden uitgereikt aan chefs die inzetten op duurzaamheid en bijvoorbeeld hun ingrediënten aankopen bij lokale telers, of ze zelf telen. "Het is zo'n gek jaar geweest, en dan opeens een ster krijgen van Michelin: lekker!", zegt chef Seppe Nobels enthousiast. [naar artikel]
Seppe Nobels, de eerste chef met een groene Michelinster van het land, opent samen met cultureel ondernemer Joachim Marynen een kasteel in Wallonië. In het dorpje Anthisnes kregen ze carte blanche omdat ze samenwerken met lokale boeren en kwekers. [naar artikel]
De oer-Vlaamse vollegrond asperges zijn op hun best nu. In ons interview met Seppe Nobels vertelt de groentechef in geuren en kleuren waarom de groente zo'n geliefde klassieker is, en hoe hij hem graag klaarmaakt. Zin gekregen om er thuis mee aan de slag te gaan? Nobels deelt gul vijf van zijn beste recepten voor witte en groene asperges. [naar artikel]
Seppe Nobels, de eerste chef-kok die een groene Michelinster in de wacht sleepte, stopt in restaurant Graanmarkt 13. “Ik heb 13 jaar keihard geknokt om er groenten op de kaart te zetten. Ik denk dat dat is gelukt. We gaan in alle vriendschap uit elkaar.” [naar artikel]
Seppe Nobels, chef-kok én het gezicht van het tv-programma Grillmaster, pikt het niet dat zijn groenterestaurant Graanmarkt 13 afgebroken wordt op TripAdvisor. [naar artikel]
“In onze familie draaien feesten altijd rond eten”, zegt Seppe Nobels, chef-kok van Graanmarkt 13 . “Dat hebben ze ons toch meegegeven: ‘geniet van eten en geniet van de momenten samen’.” Maar de kerst 2016 wordt in de familie Nobels toch iets speciaals. [naar artikel]
Je kan tijdens de huidige quarantaine actief zijn in de keuken én je kinderen betrekken bij het kokkerellen. Chef-kok Seppe Nobels toont dat met zijn dochters Kaya en Lou en Delhaize. [naar artikel]
Chefkok Seppe Nobels en Rikolto, het vroegere Vredeseilanden, slaan de handen in elkaar voor het project GoodFood@School. Hun doel? Van gezonde en... [naar artikel]
“In Vlaamse huiskeukens zijn er amper bereidingen voor groenten. Bloemkool? Die moet met witte saus. Daar stopt het”, stelt Seppe Nobels vast. In zijn boek ’Greens that taste like friendship’ brengt hij simpele en snelle groentebereidingen. [naar artikel]
Na 13 jaar neemt chef-kok Seppe Nobels (38) afscheid van restaurant Graanmarkt 13. Hij sleepte in januari nog de allereerste groene Michelinster in de wacht voor zijn groentegerechten, maar wil zich nu focussen op zijn gezin, zijn domein La Chapelle in Wallonië en het project Instroom, waarbij hij kookt met vluchtelingen. “Ik heb 13 jaar gevochten voor een heel mooi restaurant dat tegen de standaardgastronomie inging, maar nu is het tijd om verder te kijken”, aldus de chef. [naar artikel]
Je kan tijdens de quarantaine ook actief bezig zijn in de keuken én de kinderen betrekken bij het kokkerellen. Chef-kok Seppe Nobels toont dat met zijn dochters Kaya en Lou in filmpjes voor Delhaize. [naar artikel]
Topchefs Seppe Nobels en Sofie Dumont namen het deze week tegen elkaar op in ‘Snackmasters’. De uitdaging was deze keer de meest complexe van allemaal: maak de perfecte Bicky Burger. Het was een moeilijke keuze voor de jury, maar uiteindelijk ging Seppe met de overwinning aan de haal. [naar artikel]
Seppe Nobels sleepte de titel van Groentekok van het Jaar in de wacht en leert ons groenten eten. Voor Nobels is koken onlosmakelijk verbonden met de omgeving waarin hij leeft en werkt. Zijn producten komen bij voorkeur uit eigen streek of zelfs rechtstreeks uit de tuin. Zijn restaurant Graanmarkt 13 beschikt over een eigen stadslandbouwproject en bijenkasten op het dak. Tijdens de zomermaanden staat de moestuin open voor het publiek en zijn er kruiden- en honingdiners met aangepaste rondleidingen. [naar artikel]
Topchef Marcelo Ballardin (39) mag zich vanaf nu ook snackmaster noemen. In de finale van de kookwedstrijd wist de Gents-Braziliaanse topchef van restaurant OAK het best een Leo-wafeltje te imiteren en zo hield hij de Antwerpse groentechef Seppe Nobels (39) af. [naar artikel]
Marcelo Ballardin (39) won gisteren het tweede seizoen van ‘Snackmasters’, maar het was zijn opponent die opviel. Seppe Nobels (39) is de eerste chef die halverwege opgaf en geen snack afleverde. “Werken met chocolade is veel te technisch voor mij.” [naar artikel]
Topchef Marcelo Ballardin (39) mag zich vanaf nu ook snackmaster noemen. In de finale van de kookwedstrijd wist de Gents-Braziliaanse topchef van restaurant OAK het best een Leo-wafeltje te imiteren en zo hield hij de Antwerpse groentechef Seppe Nobels (39) af. [naar artikel]
Had Gert Verhulst zijn goesting gekregen, dan roerde Seppe Nobels (36) ook op zijn kookzender njam! in de potten en pannen. Maar de tv-chef heeft... [naar artikel]
De Antwerpse topchef Seppe Nobels en zijn Franse collega Bruno Loubet staan vanavond samen in de keuken van Graanmarkt 13. Samen maken ze lunch en diner, waarbij groenten de belangrijkste ingrediënten vormen. De chefs leggen de nadruk op duurzaamheid. [naar artikel]
Topchef worden en een restaurant runnen, ‘Familie’-actrice Hilde Van haesendonck (66) probeerde het haar zoon Seppe Nobels (37), bekend van... [naar artikel]
Onze man of vrouw gaat elke week anoniem op restaurant. Seppe Nobels maakte in Graanmarkt 13 in Antwerpen jarenlang furore met zijn groentekeuken. In een bijna ongewijzigde setting huist nu een petit grand café met totaal andere culinaire aanpak. Tijd om te gaan proeven! [naar artikel]
Wie op de vlucht is, wordt gereduceerd tot ‘vluchteling’.?Terwijl het natuurlijk ook gewoon mensen zijn, vaak zelfs mensen met keukenskills om u tegen te zeggen.?Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) nodigde drie nationaliteiten uit in zijn keuken, om aan de slag te gaan met ingrediënten van bij ons. Deze week, deel 1: de Syrische keuken. [naar artikel]
‘Château Meiland’ op Vijf is een televisiehit. En vanaf 6 september smullen we op Eén van ‘Château Planckaert’. Maar een kasteel kopen is zelden een sleutel-op-de-deur. Als we naar de lijdensweg van de familie De Bever kijken, die in de provincie Namen de historische donjon van Crupet (Assesse) restaureerde, kan ‘Château Planckaert’ wel eens de langstlopende docusoap op de Vlaamse televisie worden. Elf jaar duurde het bij de familie De Bever uit Weelde (Ravels). [naar artikel]
De vegetarische topchef Seppe Nobels (39) kookt volgende week in de finale van ‘Snackmasters’. De chef van het Antwerpse restaurant ‘Graanmarkt 13' wist in de halve finale de jury te overtuigen met zijn nagenoeg perfecte imitatie van het ‘Crac-a-Nut’-borrelnootje. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.