Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Hoe lang kan een lichaam het uithouden zonder voedsel? ‘De hongerstaking nadert een kantelpunt’

09/07/2021 - 18:16
"De hongerstaking van 400 mensen zonder papieren in Brussel gaat zijn achtste week in en de situatie dreigt te escaleren. Terwijl een politiek akkoord uitblijft, dreigen actievoerders onomkeerbare gezondheidsschade op te lopen. Hoe lang kan een hongerstaking duren voor het lichaam opgeeft?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe lang kan een lichaam het uithouden zonder voedsel? ‘De hongerstaking nadert een kantelpunt’ (09/07/2021 - De Morgen)

De hongerstaking van 400 mensen zonder papieren in Brussel gaat zijn achtste week in en de situatie dreigt te escaleren. Terwijl een politiek akkoord uitblijft, dreigen actievoerders onomkeerbare gezondheidsschade op te lopen. Hoe lang kan een hongerstaking duren voor het lichaam opgeeft? [naar artikel]


2. Ik apprecieer gitaar­helden die het ruim twee decennia uithouden zonder enkel op oude successen te teren (20/05/2018 - De Morgen)

Stubru-presentator Stijn Van de Voorde loopt elke week voor de muziek uit. [naar artikel]


3. ‘Op een drukkere plek zou ik het geen maand uithouden’ (10/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. "Tolk des vaderlands" stelt wederom niet teleur: Irma Sluis toont hoe we het soms even "niet uithouden thuis" (25/03/2020 - VRT NWS)

Heel Twitterend Nederland zat klaar voor de persconferentie van premier Mark Rutte over de coronacrisis. Maar het was niet bepaald voor Rutte. Gebarentolk Irma Sluis was opnieuw van de partij en het was wachten op de eerste grappige uitdrukking (voor niet-doven en -slechthorenden). Sluis, die intussen gekroond is tot "de koningin van het internet", voldeed aan de verwachtingen. [naar artikel]


5. Ziekenhuizen vrezen medicijnentekort: “We zaten op een voorraad waarmee we het hoogstens een week konden uithouden” (03/04/2020 - Het Nieuwsblad)

Als we niet snel ingrijpen, dreigt er op korte termijn een tekort aan medicatie. Dat staat te lezen in een rondzendbrief van het Geneesmiddelenagentschap. Sommige medicijnen zijn ook ongelijk verdeeld over de ziekenhuizen. Ons land neemt met onmiddellijke ingang een aantal maatregelen: van een gecontroleerde distributie tot de opbouw van een noodvoorraad. [naar artikel]


6. Nog een jaar in kleine bubbels leven, is dat wel haalbaar? “Ik denk niet dat we dit uithouden” (12/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

Ignaas Devisch, professor in de medische filosofie aan de UGent, vindt dat er niet goed is nagedacht over bepaalde coronamaatregelen. Veel mensen zullen het gebrek aan perspectief op een normaal leven niet langer slikken. “Ik denk dat mensen op een bepaald moment gewoon gaan uitbreken.” [naar artikel]


7. Race tegen de klok om vermiste duikboot te vinden: zo kan bemanning in extreme nood het nog wat langer uithouden (23/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Terwijl de Indonesische marine de grote middelen inzet om de vermiste onderzeeër met 53 mensen aan boord voor de kust van Bali te lokaliseren, tikt de klok ongenadig voort. Er zou nog zuurstof zijn tot morgen. Bovendien waren er tijdens de militaire oefening meer mensen aan boord dan gebruikelijk. Volgens experts kan de bemanning enkele dingen doen om langer te overleven. [naar artikel]


8. ‘We hebben onze winkels gesloten, want in Brussel zouden we het vandaag niet uithouden’: op zoek naar verkoeling aan de kust (19/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. “Ze woog nog 25 kilogram. Geen idee hoe je het in dat huis kon uithouden zonder over te geven”: dood van vrouw (92) zindert nog altijd na in buurt (08/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Een broeihaard voor ongedierte”: zo omschreef het parket de woning waar in de zomer van 2021 een 92-jarige vrouw dood aangetroffen werd. Amper 25 kilogram woog ze nog, haar lichaam in vergevorderde staat van ontbinding. Buren zagen het in de jaren voorafgaand aan het drama ook al helemaal de verkeerde kant opgaan. “Soms zag je haar zitten, totaal onverzorgd. Maar een bad wou ze naar verluidt niet nemen...” [naar artikel]


10. ‘In ‘De slimste mens’ breekt Stefaan het kot af, maar thuis is hij helemaal zen. Gelukkig maar, want anders zou ik het niet lang uithouden’ (17/12/2023 - Humo)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!