Vanaf maandag 12 februari kunnen jongeren tussen 18 en 30 jaar weer reserveren bij de topchefs die deelnemen aan Jong Keukengeweld. In maart kunnen ze dan voor 59 euro de voeten onder tafel schuiven voor een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. [naar artikel]
Met de actie Jong Keukengeweld konden jongeren voordelig gaan eten bij jonge topchefs. Dat deden ze elk jaar ook massaal. Toch besliste Toerisme Vlaanderen om de financiering stop te zetten. De missie is volbracht, klinkt het. “Maar zonder verlaagd tarief komen jongeren niet naar hier.” [naar artikel]
Jong Keukengeweld keert volgende maand weer terug. Het concept waarbij jongeren voor een prikje kunnen genieten van doorgaans dure [naar artikel]
Vanaf maandag 12 februari kunnen jongeren tussen 18 en 30 jaar weer reserveren bij de topchefs die deelnemen aan Jong Keukengeweld. In maart kunnen... [naar artikel]
45 tot 55 euro voor een driegangenmenu van een topchef. Een aanlokkelijk voorstel dat dankzij de jongerenactie van ‘Jong Keukengeweld’ heel wat jeugd laat proeven van de culinaire Vlaamse top. Maar liefst 27.000 klanten onder de 30 jaar schreven zich vorig jaar in. Vanaf maandagavond kan je opnieuw een plekje reserveren bij de 56 jonge topchefs. [naar artikel]
Ooit zaten duizenden jongeren tegelijk klaar om een tafeltje te kunnen boeken. Maar nu gaat de stekker – voorlopig – uit Jong Keukengeweld. De actie, waarbij 18- tot 30-jarigen goedkoper bij jonge topchefs konden gaan eten, krijgt alleszins dit voorjaar geen vervolg. [naar artikel]
Het feestmenu? Check. Maar hoe zorg je dat al dat eten stressvrij op tijd op tafel komt? Dat weten topchefs als Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki. Hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Zo krijg je al het eten tegelijk warm als de oven vol zit.” [naar artikel]
Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze 4 fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]
Met onze vleesconsumptie eten we onze planeet om zeep. Gelukkig kan je met groenten of vis uit onze Noordzee ook topgerechten op tafel zetten. Vier Belgische topchefs met een groene Michelinster vertellen hoe zij te werk gaan en onthullen enkele geheimen uit hun keuken. Extra handig: ze geven ook tips om zelf aan de slag te gaan, zodat iedereen thuis gastronomisch kan genieten. “Breng eens één groente in verschillende texturen op het bord. Zo krijg je meteen een spannend gerechtje.” [naar artikel]
Waar gaan sterrenchefs eten? Wij vroegen 8 topchefs naar hun favoriete terrasje en hun favoriete plek aan de kust. Daarnaast vertellen ze ons waar je goedkoop én goed kunt gaan eten, tippen ze een ‘specialleke’ en geven ze hun favoriete plek in het buitenland mee. [naar artikel]
Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]
Verschillende (Limburgse) topchefs hebben hun schouders onder #Boerentrots gezet. De campagne wil aantonen dat we trots mogen zijn op onze boeren en het eten dat dankzij hen iedere dag op ons bord belandt. [naar artikel]
Wie een hele dag lang zelf aan het fornuis in een succesvol restaurant staat, heeft soms geen zin meer om ‘s avonds thuis ook nog eens achter de kookpotten te kruipen. Waar gaan topchefs zelf graag uit eten? En welk adresje tippen ze nog voor dit eindejaar? 8 Belgische chefs delen exclusief het eerste adresje op hun wishlist. “Deze chef is een geweldige vakman en brengt een zeer klassieke keuken. Daar hou ik van.” [naar artikel]
Foodporn is niet van vandaag of gisteren. Er zit bovendien ontwikkeling in deze vorm van fotografie: wat we twintig jaar geleden er lekker vonden uitzien, is tegenwoordig yèk! [naar artikel]
Jongeren van 18 tot en met 30 jaar kunnen volgende maand opnieuw tegen een scherpe prijs gaan eten in het restaurant van een jonge Belgische chef. De reserveringen voor de actie “Jong Keukengeweld” starten morgen, woensdag om 8.00 uur. Dat meldt organisator Toerisme Vlaanderen. [naar artikel]
Het startschot is gegeven voor de nieuwe campagne van Jong Keukengeweld. Voor deze 8ste editie van de imagocampagne zullen 54 jonge topchefs [naar artikel]
Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]
Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]
Ze kunnen een viersterrenmenu op tafel toveren, maar kunnen topchefs ook een perfecte Giant-burger maken? Dat zoeken Koen Wauters en Ruth Beeckmans uit in het nieuwe VTM-programma ‘Snackmasters’. [naar artikel]
45 tot 55 euro voor een driegangenmenu van een topchef. Een aanlokkelijk voorstel dat dankzij de jongerenactie van ‘Jong Keukengeweld’ de jeugd laat proeven van de culinaire Vlaamse top. Maar liefst 27.000 klanten onder de 30 jaar schreven zich vorig jaar in. Vanaf maandagavond kan je opnieuw een plekje reserveren bij de 56 jonge topchefs. [naar artikel]
Als je kookt op topniveau, dan werk je ook met topproducten, het liefst van eigen regio. Oost-Vlaanderen telt heel wat topchefs, en die gaan natuurlijk ook winkelen. Voor hun zaak, of af en toe ook voor zichzelf, en uiteraard is enkel het beste goed genoeg voor hen. [naar artikel]
De stad maakt zich op voor de ceremonie van de Michelingids, die op 26 februari voor het eerst in Antwerpen wordt georganiseerd. Geen betere manier om je daar mentaal op voor te bereiden dan eens lekker te gaan eten. Met Smaakmeesters Deluxe kan je voor een aantrekkelijk bedrag gaan lunchen op het hoogste culinaire niveau, en dat bij 44 Antwerpse topchefs. En het extra goede nieuws is dat wij aan onze lezers een aantal etentjes voor twee kunnen weggeven. [naar artikel]
Vooral bij jongeren, vrouwen en Brusselaars is er een duidelijke evolutie naar meer vegetarisch eten, toont een bevraging van EVA vzw. De VeggieChallenge in maart moet nog meer mensen overtuigen. ‘We willen verder gaan dan Dagen Zonder Vlees’, zegt Nena Baeyens (EVA vzw). [naar artikel]
Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]
In Pelt en Hasselt kan u binnenkort artisanaal ijs gaan eten bij een kraam van Heide Atelier. Die vzw traint en ondersteunt jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.