De Brugse Mona Delagrange (27) draait sinds begin deze zomer tweewekelijks elke zaterdag vlotjes 130 kroketten voor haar webshop Nomet. Geen exemplaren met aardappelpuree, kaas of garnalen, maar wel met zeewier. Het veganistische broertje van de garnaalkroket, zeg maar. “Ik wil duidelijk maken dat delicatessen produceren kan zonder dierlijke producten", zegt Mona. Succes verzekerd, zo bleek al uit de eerste verkoopmomenten. [naar artikel]
Op 15 februari kreeg de Oostendse garnaalkroket het statuut van ‘eetbaar erfgoed’. “Dat moet een klucht zijn”, reageert Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche een week later. “In Oostduinkerke zijn onze paardenvissers door Unesco erkend en in Nieuwpoort worden de beste garnalen aangevoerd. We laten het hier niet bij.” Koksijde weet zich gesteund door tweesterrenchef Stéphane Buyens van hostellerie Le Fox in De Panne: “Ik heb al veel garnaalkroketten gegeten en die van Oostende steken er niet met kop en schouders bovenuit.” Oostends burgemeester Bart Tommelein is niet onder de indruk. [naar artikel]
Joseph Pidcock – zeg maar Joe – reed gisteren in Le Samyn met de continentale ploeg van Groupama-FDJ zijn eerste koers bij de grote jongens. De 19-jarige Brit (die op 20 maart 20 wordt) reed de wedstrijd uit op een verre 115de plaats, weliswaar op een klein kwartier van dagwinnaar Matteo Trentin. [naar artikel]
Chef Cédric Mosbeux van “Fernand Obb Delicatessen” heeft opnieuw de prijs voor beste garnaalkroket van Brussel gekregen. De wedstrijd vond zaterdagmiddag plaats op het festival “eat! BRUSSELS drink! BORDEAUX”, in het Warandepark van Brussel. “The 1040” en “Beaucoup fish” vervolledigden het podium. Negentien Brusselse etablissementen deden mee aan deze tweede editie van de wedstrijd. Voor […] Het bericht Fernand Obb Delicatessen maakt beste garnaalkroket van Brussel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Chef Steven Bes (51) van restaurant Het Land in Berlaar staat al 25 jaar achter het fornuis van zijn eigen zaak. Al die tijd combineerde de sterrenchef de zuiderse keuken met wat hij noemt de Kempense goesting. Liever dan zelf een ster te zijn, laat hij zijn gerechten spreken. Dat doet onder andere zijn garnaalkroket, die al 25 jaar elke dag op de kaart staat. [naar artikel]
De Brusselse snackbar Fernand Obb Delicatessen en zijn eigenaar Cédric Mosbeux hebben woensdag als eerste ooit de titel ‘Koning van de Garnaalkroket’ ontvangen van visit.brussels. In de afgelopen twee jaar won Fernand Obb al de wedstrijd om de ‘Beste garnaalkroket van Brussel’ en nu wordt de zaak uitgeroepen tot de absolute ambassadeur van de Belgische […] Het bericht Brusselse snackbar Fernand Obb gekroond tot ‘Koning van de Garnaalkroket’ verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Oostendse garnaalkroket is door het VLAM, Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, erkend als Eetbaar Erfgoed. De kroket is gemaakt met handgepelde garnalen, die gevangen zijn door Oostendse vissers. De vulling moet uit minstens 30 procent garnalen bestaan en ze moet gemaakt zijn binnen een straal van 10 kilometer rond Oostende. [naar artikel]
Aan de Westkust zijn ze niet blij dat de garnaalkroket erkend is als een Oostends streekgerecht. Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) van Koksijde vindt zelfs dat de VLAM, die beslist over de streekgerechten, moet terugkomen op haar beslissing. [naar artikel]
Het zit er bovenarms op tussen kustburgemeesters Bart Tommelein (Open VLD, Oostende) en partijgenoot Marc Vanden Bussche (Koksijde). Reden: de erkenning van de Oostendse garnaalkroket als eetbaar erfgoed. ‘Dat moet een klucht zijn’, reageert Vanden Bussche in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
Dat de Oostendse garnaalkroket erkend is als streekproduct en het label eetbaar erfgoed kreeg, is enkele kilometers westelijker aan onze kust in het verkeerde keelgat geschoten. De Orde van de Paardevissers van Oostduinkerke eist dat de titel ingetrokken wordt. “We zijn geen dikke nekken, maar wieder èn de beste.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.