Op 15 februari kreeg de Oostendse garnaalkroket het statuut van ‘eetbaar erfgoed’. “Dat moet een klucht zijn”, reageert Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche een week later. “In Oostduinkerke zijn onze paardenvissers door Unesco erkend en in Nieuwpoort worden de beste garnalen aangevoerd. We laten het hier niet bij.” Koksijde weet zich gesteund door tweesterrenchef Stéphane Buyens van hostellerie Le Fox in De Panne: “Ik heb al veel garnaalkroketten gegeten en die van Oostende steken er niet met kop en schouders bovenuit.” Oostends burgemeester Bart Tommelein is niet onder de indruk. [naar artikel]
Het zit er bovenarms op tussen kustburgemeesters Bart Tommelein (Open VLD, Oostende) en partijgenoot Marc Vanden Bussche (Koksijde). Reden: de erkenning van de Oostendse garnaalkroket als eetbaar erfgoed. ‘Dat moet een klucht zijn’, reageert Vanden Bussche in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
Spierballengerol aan onze Belgische kust, want nadat de Oostendse garnaalkroket vorige week werd uitgeroepen tot eetbaar erfgoed, stropen nu de burgemeesters van Koksijde en Nieuwpoort de mouwen op: “Wij hebben de beste garnaalkroketten. Oostende vist zijn garnalen haast voor onze kusten.” Een garnalenrel om duimen en vingers bij af te likken. [naar artikel]
De Oostendse garnaalkroket is door het VLAM, Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, erkend als Eetbaar Erfgoed. De kroket is gemaakt met handgepelde garnalen, die gevangen zijn door Oostendse vissers. De vulling moet uit minstens 30 procent garnalen bestaan en ze moet gemaakt zijn binnen een straal van 10 kilometer rond Oostende. [naar artikel]
Dat de Oostendse garnaalkroket erkend is als streekproduct en het label eetbaar erfgoed kreeg, is enkele kilometers westelijker aan onze kust in het verkeerde keelgat geschoten. De Orde van de Paardevissers van Oostduinkerke eist dat de titel ingetrokken wordt. “We zijn geen dikke nekken, maar wieder èn de beste.” [naar artikel]
Aan de Westkust zijn ze niet blij dat de garnaalkroket erkend is als een Oostends streekgerecht. Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) van Koksijde vindt zelfs dat de VLAM, die beslist over de streekgerechten, moet terugkomen op haar beslissing. [naar artikel]
De lijst met landen die homoseksuelen bloed laten geven, wordt steeds langer. Na Nederland maakt nu ook Frankrijk bekend hen in bloedbanken welkom te willen heten, als ze een jaar geen seks hebben gehad. Waarom houdt ons land vast aan de levenslange ban? [naar artikel]
Een grote gapende wonde en veel bloed: Sonja Plessers (54) uit Hasselt belandde donderdag op spoed nadat een glazen colafles ontplofte. “De druk was enorm, anders kan het niet zo’n diepe snijwonde veroorzaakt hebben”, zegt ze. Coca-Cola liet de scherven meteen ophalen voor analyse. [naar artikel]
Een grote gapende wonde en veel bloed: Sonja Plessers (54) uit Hasselt belandde donderdag op spoed nadat een glazen colafles ontplofte. “De druk was enorm, anders kan het niet zo’n diepe snijwonde veroorzaakt hebben”, zegt ze. Coca-Cola liet de scherven meteen ophalen voor analyse. [naar artikel]
Chef Cédric Mosbeux van “Fernand Obb Delicatessen” heeft opnieuw de prijs voor beste garnaalkroket van Brussel gekregen. De wedstrijd vond zaterdagmiddag plaats op het festival “eat! BRUSSELS drink! BORDEAUX”, in het Warandepark van Brussel. “The 1040” en “Beaucoup fish” vervolledigden het podium. Negentien Brusselse etablissementen deden mee aan deze tweede editie van de wedstrijd. Voor […] Het bericht Fernand Obb Delicatessen maakt beste garnaalkroket van Brussel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.