Marc Dehenau, een uitbater van een mobiele frituur in Herne, heeft samen met de vzw de Helpende Handjes uit Galmaarden een hulpactie op het getouw gezet. Met de hulp van een aantal bedrijven in de buurt brengt hij voedsel naar Pepinster, een van de getroffen gebieden van de overstromingen in Wallonië. [naar artikel]
Het Rode Kruis gaat de komende weken en maanden naar schatting tienduizend gezinnen in het getroffen rampgebied twee warme maaltijden per dag bezorgen. Dat wordt een gigantische operatie, en nu al test het Rode Kruis in de gemeente Trooz met een gratis voedselbedeling. "Mensen vragen dat ook echt", zegt Jan Poté van Rode Kruis Vlaanderen. [naar artikel]
Het leger doet een oproep aan iedereen die met maaltijden naar het rampgebied in Wallonië komt om dat niet zomaar te doen. Defensie coördineert de voedselbedeling in de regio sinds begin van de week, maar het aanbod is simpelweg te groot. Wie toch eten wil brengen, kan dat enkele dagen vooraf via mail of telefonisch laten weten. [naar artikel]
Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]
Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.” [naar artikel]
Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]
Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]
Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]
Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]
Het begint spannend te worden in onze verkiezing van de ‘Beste frituur van Vlaanderen’. Al 55.000 mensen brachten hun stem uit, maar alles kan nog veranderen. Misschien kan jouw frituur nog wel een duwtje in de rug gebruiken: stem dan zeker via onderstaande link of deel de wedstrijd met je vrienden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.