Deze receptjes geven je een gezondheidsboost en mag je zeker wat vaker op het menu zetten. Met superfoods bedoelen we hier geen dure chiazaden of [naar artikel]
“Bio is niet beter voor het milieu, niet beter voor je gezondheid en minstens één derde duurder dan gewone voeding en dat is wetenschappelijk niet te verantwoorden. Dat is de stelling van Stijn Bruers deze maand in EOS magazine. Bruers noemt zichzelf nochtans een milieu-activist en is doctor in de wetenschappen. [naar artikel]
Matchathee, açaibessen, spirulina en spelt. Allemaal hebben ze één ding gemeen: uit het niets doken ze op in ons voedingspatroon met mooie beloftes voor onze gezondheid. Superfoods die je maar beter op het menu zet als je je lichaam een beetje in ere wil houden. Of toch niet? Bio-ingenieur Eric De Maerteleire bekijkt voor ons met een kritische blik zeven feiten en fabels over superfoods. [naar artikel]
Met het oog op de zomer zijn er veel mensen die plots gezonder willen eten om zich beter in hun vel te voelen, en daar komen vaak de zogenaamde ‘superfoods’ bij kijken. Matcha, açaibessen, vette vis of spelt staan erom gekend mooie beloftes in te houden voor onze gezondheid. “Zelfs élke dag een avocado eten, is geen goed idee”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij scheidt met een kritische blik zeven feiten van fabels over superfoods. [naar artikel]
Matchathee, açaibessen, spirulina en spelt. Allemaal hebben ze één ding gemeen: uit het niets doken ze op in ons voedingspatroon met mooie beloftes voor onze gezondheid. Superfoods die je maar beter op het menu zet als je je lichaam een beetje in ere wil houden. Of toch niet? Bio-ingenieur Eric De Maerteleire bekijkt voor ons met een kritische blik zeven feiten en fabels over superfoods. [naar artikel]
Van smoothies met chiazaad tot elke dag broccoli: wie vandaag zijn sociale media opent, botst op massa’s filmpjes vol zogenaamde ‘superfoods’ die geprezen worden vanwege hun gezonde eigenschappen. Maar word je daar echt gezonder van? “In gebieden waar mensen heel oud worden staan dit soort superfoods elke dag op het menu”, legt voedingsexpert Eric De Maerteleire uit. Hij scheidt 7 feiten van fabels én bekijkt 10 superfoods met een kritische blik. [naar artikel]
Je eet beter een stukje vis of mosselen dan een biefstuk of kippensaté. Tot die conclusie komt een team Zweedse wetenschappers, dat de voedingswaarde van vis en zeevruchten vergeleek met kip, rund- en varkensvlees. Volgens de onderzoekers is enkel zeedieren eten beter voor de gezondheid én het milieu. [naar artikel]
Je eet beter een stukje vis of mosselen dan een biefstuk of kippensaté. Tot die conclusie komt een team Zweedse wetenschappers, dat de voedingswaarde vis en zeevruchten vergeleek met kip, rund- en varkensvlees. Volgens de onderzoekers is enkel zeedieren eten beter voor de gezondheid én het milieu. [naar artikel]
Soms is er niets zo snel als een pizza in de oven. Als je hem even pimpt met verse veggie-ingrediënten wordt hij nog lekkerder: broccoli, [naar artikel]
Van smoothies met chiazaad tot elke dag broccoli: wie vandaag zijn sociale media opent, botst op massa’s filmpjes vol zogenaamde ‘superfoods’ die geprezen worden vanwege hun gezonde eigenschappen. Maar word je daar echt gezonder van? “In gebieden waar mensen heel oud worden staan dit soort superfoods elke dag op het menu”, legt voedingsexpert Eric De Maerteleire uit. Hij scheidt 7 feiten van fabels én bekijkt 10 superfoods met een kritische blik. [naar artikel]
Broccoli bevordert de werking van de darmen. Dat suggereert een nieuw onderzoek aan de Amerikaanse Penn State-universiteit, verschenen in het vakblad Journal of Functional Foods. Daarmee wordt wetenschappelijk onderbouwd dat de groente een gezonde keuze is. [naar artikel]
El Chapo. Voor de gemiddelde Mexicaan staat deze naam synoniem voor jarenlange drugsoorlog en duizenden doden. Maar Pizza Hut Belgë vond er niet beter op om de naam te gebruiken voor hun pikante pizza. Resultaat: boze twitteraars en een nieuwe naam voor pizza El Chapo. [naar artikel]
Minder vlees, meer fruit en kraantjeswater. Het is slechts een greep uit de tips die de geüpdatete voedingsdriehoek ons geeft. Die zal voortaan ook de milieu-impact van onze voeding in rekening brengen. ‘Want wat goed is voor onze gezondheid, is vaak ook goed voor het milieu.’ [naar artikel]
Hij heeft de vorm van een echte pizza, maar daar houdt de vergelijking dan ook op voor de watermeloenpizza. In tegenstelling tot zijn broertjes met kaas en pepperoni word je niet dik van deze pizza én is hij goed voor je hipgehalte op sociale media. [naar artikel]
Deze koude temperaturen doen je ongetwijfeld verlangen naar zon en vakantie. Die zuiderse temperaturen breng je makkelijk zelf in je huiskamer in de vorm van een verse pizza. Maar hoe begin je daaraan? “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders", belooft Jelle Beeckman. In 5 eenvoudige stappen gidst hij je naar een krokant exemplaar. Hoe maak je het deeg? En welke toppings laat je beter weg? [naar artikel]
Broccoli promoten zoals snoepketens hun dikmakers pushen bij consumenten, het Nederlandse burgerinitiatief Big Bang Broccoli doet het, en mét succes. 'Marketing voor ongezonde voeding werkt ook voor groenten.' [naar artikel]
Zeg niet zomaar pizza tegen deze pizzastrudel! Zo'n stromboli maak je met een eenvoudig pizzadeeg, en vul je royaal met ham, kaas en broccoli - [naar artikel]
Niet pizza op een traditionele Italiaanse bodem kaapt de medaille voor populairste pizza op Pinterest weg, maar wel die op naan. Die typische Aziatische platte broden, in dit geval rijkelijk belegd met kaas, tomatensaus en ander lekkers, werden het vaakst gepind in 2016. [naar artikel]
Volgens de Chelsey Amer, diëtiste uit New York, kan je beter een pizza als ontbijt nemen dan een kom cornflakes. Want pizza bevat tenminste niet zoveel suiker en er liggen nog wat groentjes op. Maar voor je morgenvroeg een een Quatro Stagioni in de oven steekt, nog even dit. [naar artikel]
Herbekijk "Vranckx" van zaterdag 13 april. Superfoods zouden ons gezonder en slimmer maken. Maar de zogenoemde superfoods zijn meestal ook exotisch. Dus hoe duurzaam zijn ze dan? Reporter Nelufar Hedayat zoekt het uit. [naar artikel]
Van erwtenscheut tot tarwekiem: microgroenten zijn lekker én gezond. De pas ontkiemde zaden zitten vol vitaminen, antioxidanten en mineralen. Drie gepassioneerde kwekers vertellen over hun superfoods. [naar artikel]
Het recept van de traditionele Italiaanse pizza wordt overal ter wereld gretig gekopieerd en nagemaakt. Mét resultaat, want bij de uitreiking van de nieuwste World 50 Top Pizza Awards krijgt geen Italiaanse, maar wel een Engelse chef de ultieme titel van beste pizzachef toebedeeld dit jaar. Vanuit eigen land vinden we dan weer twee pizzazaken terug in de top 100. Waar maak je op vakantie graag een omweg voor een pizza? En waar boek je in eigen land graag een tafel? [naar artikel]
Een verse pizza op zijn tijd kan smaken, en dat mag af en toe wel eens wat kosten. Maar voor deze pizza in New York moet je wel een serieus [naar artikel]
Of het nu over broccoli gaat of over bijenpollen, de superfood-hype raast nog steeds door. Maar zijn ze allemaal even hard de moeite, of zijn het vooral marketingstunts? We klaren het graag uit voor jou. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.