Frambozen, aardbeien en kersen smaken niet enkel vers heerlijk in de zomer, ook de confituur van deze vruchten is om van te smullen. In de Jambrouwerij in Riemst verwerken ze elke week zo’n 200 kilogram seizoensfruit tot confituur en jam. [naar artikel]
Maarten Simonis (51) van de Jambrouwerij in Val-Meer is van vele markten thuis. Met een voorliefde voor gezonde producten van eigen bodem maakt hij op ambachtelijke wijze allerlei lekkers in zijn Jambrouwerij. Zijn laatste creatie, een honing-mosterddressing, heeft een internationaal tintje. De honing komt uit Maastricht, de mosterd uit Sint-Truiden. [naar artikel]
UNIZO Limburg heeft het Handmade In Belgium-label in Riemst uitgereikt aan Maarten Simonis van De Jambrouwerij. Zaakvoerder Maarten Simonis ontving uit handen van Bart Lodewijckx en Bea Duchateau, bestuurslid UNIZO Riemst, het HIB label. [naar artikel]
Vrijdag 8 oktober werd in de Jambrouwerij in Val-Meer de eerste Buurderij van Zuid-Limburg officieel geopend. Op deze wekelijkse ontmoetingsplaats kan iedereen vooraf bestelde lokale producten ophalen. “Het concept van de Buurderij kwam acht jaar geleden vanuit Frankrijk naar België overgewaaid en wordt hier onder de vlag van Boeren en Buren uitgerold”, vertelt Yleen Goffin (links op de foto) van de Jambrouwerij in Val-Meer. Samen met haar man Maarten Simonis beheert zij de Buurderij. “Via www.boerenenburen.be kan iedereen gratis en vrijblijvend een account aanmaken en zich aansluiten bij de Buurderij. Bestellingen van groenten, fruit, zuivel, vlees, brood, wijn, vis, sappen... gebeuren online rechtstreeks bij de aangesloten boeren en producenten uit de regio. De producten kunnen vervolgens op vrijdag tussen 17 en 18.30 uur afgehaald worden in de Jambrouwerij. Tijdens het afhalen kan iedereen een babbeltje slaan met de producenten en vooral ook de mensen achter het voedsel leren kennen. Dat creëert een vertrouwensband en zorgt meteen ook voor een nieuwe dynamiek in de regio.” [naar artikel]
In het kader van de ‘Week van de Korte Keten’ vindt er zondag 22 mei bij de Jambrouwerij in Val-Meer een streekproductenmarkt plaats. Heel wat producenten uit Haspengouw en uit het nabije Wallonië en Nederlands Limburg zullen present zijn. [naar artikel]
In de Jambrouwerij in Val-Meer konden bezoekers op zondag 20 november kennismaken met maar liefst vier ambachten. Op uitnodiging van eigenaar Maarten Simonis demonstreerden ook keramist Henk Hamster (69) uit Lanaken, botanisch kunstenaar Bart Le Roux (60) uit Heerlen en imker Marion Essers (66) uit Maastricht hun artisanale kunsten. [naar artikel]
Zondag 28 mei organiseert de Jambrouwerij in Val-Meer een grote streekproductenmarkt waarbij een resem bevriende bedrijven hun lekkerste dingen zullen voorstellen. [naar artikel]
De gekende Jambrouwerij - dé cadeauwinkel met streekproducten en delicatessen van Maarten Simonis en Yleen Goffin - ruilt eind deze maand het vertrouwde pand in Val-Meer in voor een nieuwe stek het centrum van Riemst. Die is alvast veel ruimer, want je kan er terecht voor meer dan enkel een potje jam. [naar artikel]
De Heemkunde Kring Kinrooi doet meer dan alleen maar stambomen opzoeken en in de geschiedenis duiken. “Rond het geklasseerde Slichtenhof in Molenbeersel onderhouden vrijwilligers de omgeving. Ook onderhouden ze er een eetbare moestuin met groenten, kruiden, fruitbomen, bessenstruiken en bloemen”, vertelt Rik Vankevelaer. “De gelei en confituur die daarvan gemaakt worden, gaan naar de Voedselbank. Regelmatig bakt de bakkersgroep ook brood in een authentieke bakoven. En we gaan mee met de tijd: bezoek onze website heemkringkinrooi.be maar eens.” [naar artikel]
Het was donderdagochtend even schrikken aan de ontbijttafel voor Pascal Van Nuffel uit Brecht. In een pot abrikozenconfituur van het merk Effi trof de ATV-reporter een worm aan toen hij zijn boterhammen aan het smeren was. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.