Paolo Pollice (31) wordt de opvolger van Pajtim Bajrami, die op 26 januari de deuren van het Truiense restaurant De Stadt van Luijck achter zich dichttrok. Pollice werkte de voorbije drie jaar in La Botte in Genk. [naar artikel]
Chef Paolo Pollice van restaurant De Stadt van Luijck in Sint-Truiden verkort de werkweek. Het restaurant zal vanaf vandaag nog 3,5 dagen open zijn. Een dagje minder dan nu. En dat is om voor een beter evenwicht te zorgen tussen werk en privéleven. [naar artikel]
“Een Michelinster is mijn grote droom”, zegt Pajtim Bajrami. Hij mág dromen. De 30-jarige chef van De Stadt van Luijck brengt verrassende smaakcombinaties met een groot gevoel voor finesse en detail. [naar artikel]
Pajtim Bajrami (30) is niet langer de chef van restaurant De Stadt van Luijck in Sint-Truiden. Officieel heet het dat er tussen hem en eigenaar Michel Neven onenigheid was over de te volgen koers. [naar artikel]
Wie het programma “Ja, Chef!” heeft gezien, zag dat de chef Pajtim van het Truiense restaurant de Stadt Van Luijck ongemeen hard kan zijn voor zijn personeel. Maar tijdens de lockdown werd de strenge chef plots noodgedwongen een echte familieman. Dat was volgens Pajtim niet altijd even gemakkelijk omdat de kinderen zijn aanwezigheid in het huishouden niet gewend waren door zijn lange werkdagen. “In het begin liepen de kinderen weg als ik hen knuffelde, nu probeer ik elke zondag zo veel mogelijk tijd door te brengen met hen”, aldus de chef. [naar artikel]
Twee Truiense topzaken, De Stadt van Luijck en Blanc by Aytems, gaan binnenkort samen een exclusief afhaalmenu aanbieden. Ze willen zo iets speciaals doen naar het eindejaar toe, en de stad Sint-Truiden nog wat meer op de culinaire kaart zetten. In de nieuwe Gault Millau gids steeg De Stadt van Luijck naar een 16 op 20. Het gloednieuwe Blanc by Aytems komt als "Ontdekking van het Jaar" binnen met 13,5 op 20. Hoog tijd dus voor een kennismaking. [naar artikel]
Vandaag wordt een gure dag, mede door de matige wind. Daardoor zal het kouder aanvoelen dan de 6 tot 7°C die maximaal op de thermometer kan verschijnen. [naar artikel]
Structuur en houvast op het veld, discipline en strakke regels ernaast. Inkijk in de aanpak van Scott Parker, die een frisse wind doorheen het Belfius Basecamp blaast. [naar artikel]
Er waait een nieuwe, frisse wind door de Muziekodroom, letterlijk en figuurlijk. Het muziekcentrum is begonnen aan een verbouwing, maar wil ook inhoudelijk vernieuwen. Zo wil het nieuwe team het Limburgse muziekhuis opnieuw op de kaart zetten. [naar artikel]
Reeds tijdens hun studies trokken de leden van theatermakersgroep Bronstig Veulen de aandacht. Zij belichaamden de frisse wind die door het Brusselse RITS waaide. Vanaf morgen staan zij voor het eerst samen op het toneel in Het geval Woyzeck. [naar artikel]
Goed nieuws voor wie BOB is: De Stadt van Luijck in Sint-Truiden biedt bij elk menu een alcoholvrij sappenarrangement aan. De ingrediënten voor die verkeersveilige drankjes komen uit de boomgaard van eigenaar Michel Neven en de restauranttuin. [naar artikel]
Er belooft een vrolijke, frisse wind door het zevende seizoen van Liefde voor muziek te waaien. Dat maakt de 21-jarige Emma Bale al meteen duidelijk in de eerste aflevering waarin Willy Sommers (68) centraal staat. [naar artikel]
Het Truiense toprestaurant ‘De Stadt van Luijck’ serveert vanaf vandaag een nieuw lunchmenu dat enkel bestaat uit Limburgse producten. Het restaurant wil op deze manier onze provincie en onze streekproducten meer op de culinaire kaart zetten. [naar artikel]
In 2018 maakte hij als ‘ontdekking van het jaar’ met een score van 15,5/20 een sterk debuut in de gids van Gault&Millau. Chef-kok Pajtim Bajrami (30), die vanaf vanavond in zijn potten laat kijken in Ja,Chef!, mag het bordje aan de voordeur van De Stadt van Luijck vernieuwen nu hij met 16/20 tot de absolute top van België hoort. [naar artikel]
Vanmiddag is de jubileumeditie van de Gault&Millau Gids voorgesteld. In de gids krijgen 87 Limburgse restaurants een score van minstens 12 op 20. Jo Grootaers van het Tongerse Altermezzo werd bekroond tot Jonge Chef van het Jaar voor Vlaanderen. Restaurant De stadt van Luijck in Sint-Truiden is dan weer de Vlaamse Ontdekking van het Jaar volgens de restaurantgids. [naar artikel]
Vandaag blijft het fris met temperaturen tot 5 of hooguit 6°C. De matige wind komt nog altijd uit het noordoosten en zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur een stuk lager uitkomt dan de temperaturen die op de thermometers kunnen worden afgelezen. [naar artikel]
In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]
Ontdekking van het jaar. Met die prestigieuze titel bekroonde de culinaire gids Gault&Millau 2018 begin deze week het Truiense restaurant De Stadt van Luijck, dat nauwelijks een jaar geleden de deuren opende. Chef-kok is Pajtim Bajrami (27), een Limburger met Kosovaarse roots die misschien weinig belletjes bij het grote publiek doet rinkelen, maar brandt van ambitie. [naar artikel]
Een stroomstoot bij de Rode Duivels. Twee tieners en vier jonge twintigers zorgen met hun energie, gevoel voor stijl en ritme voor een frisse wind in de nationale ploeg. Met de blik op Amerika. En Romelu Lukaku als mentor, voorbeeld en grote broer. [naar artikel]
Restaurant Otoro, de droom van de bekende topchef Pajtim Bajrami, opent zaterdag de deuren. Gasten zullen de voormalige chef van De Stadt van Luijck, die bekendstaat om zijn temperament, aan het werk kunnen zien in een open keuken. “Al blijf ik mezelf: liever streng en nauwkeurig dan gezellig en laks.” [naar artikel]
In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]
De gemiddelde leeftijd van politici in de VS ligt veel hoger dan in Europa. Komt wijsheid met de jaren, of is een frisse wind hard nodig? [naar artikel]
In het nieuwe Vier-programma Ja, Chef maken we dinsdagavond kennis met Pajtim Bajrami van restaurant ‘De Stadt van Luijck’. Het restaurant bestaat al zes jaar, maar de papa van Pajtim kwam er nog nooit eten. “Het doet me soms wel pijn als de familie van collega’s komt eten”, zegt hij eerlijk. “Maar mijn vader heeft gezegd dat hij pas zou komen als ik een Michelinster heb.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.