Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Truiense chef Pajtim over afwezigheid van vader: “Hij komt pas eten als ik een Michelinster heb”

23/11/2020 - 20:52
"In het nieuwe Vier-programma Ja, Chef maken we dinsdagavond kennis met Pajtim Bajrami van restaurant ‘De Stadt van Luijck’. Het restaurant bestaat al zes jaar, maar de papa van Pajtim kwam er nog nooit eten. “Het doet me soms wel pijn als de familie van collega’s komt eten”, zegt hij eerlijk. “Maar mijn vader heeft gezegd dat hij pas zou komen als ik een Michelinster heb.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bullebak in de keuken, knuffelbeer voor kinderen: zo is topchef van Stadt Van Luijck thuis (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Wie het programma “Ja, Chef!” heeft gezien, zag dat de chef Pajtim van het Truiense restaurant de Stadt Van Luijck ongemeen hard kan zijn voor zijn personeel. Maar tijdens de lockdown werd de strenge chef plots noodgedwongen een echte familieman. Dat was volgens Pajtim niet altijd even gemakkelijk omdat de kinderen zijn aanwezigheid in het huishouden niet gewend waren door zijn lange werkdagen. “In het begin liepen de kinderen weg als ik hen knuffelde, nu probeer ik elke zondag zo veel mogelijk tijd door te brengen met hen”, aldus de chef. [naar artikel]


2. Deze Limburgse chef scheldt zijn personeel uit, en dat hoort er volgens hem bij (05/11/2020 - Het Belang van Limburg)

‘Wie heeft dat hier zo the fuck neergezet?’ En ‘Zelfs een blinde kan beter borden dresseren’. Wie in de keuken van de Truiense chef Pajtim Bajrami staat, moet tegen een stootje kunnen, zo blijkt uit het nieuwe VIER-programma Ja, Chef. “Niet de beste aanpak”, klinkt het bij professor Elfi Baillien, experte psychosociaal welzijn. [naar artikel]


3. Pajtim Bajrami mikt steeds op perfectie in de keuken: “Op dit niveau moet je tegen een stootje kunnen” (24/11/2020 - Het Belang van Limburg)

In 2018 maakte hij als ‘ontdekking van het jaar’ met een score van 15,5/20 een sterk debuut in de gids van Gault&Millau. Chef-kok Pajtim Bajrami (30), die vanaf vanavond in zijn potten laat kijken in Ja,Chef!, mag het bordje aan de voordeur van De Stadt van Luijck vernieuwen nu hij met 16/20 tot de absolute top van België hoort. [naar artikel]


4. GEPROEFD. De Stadt van Luijck in Sint-Truiden heeft sterrenpotentie (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)

“Een Michelinster is mijn grote droom”, zegt Pajtim Bajrami. Hij mág dromen. De 30-jarige chef van De Stadt van Luijck brengt verrassende smaakcombinaties met een groot gevoel voor finesse en detail. [naar artikel]


5. Chef Pajtim Bajrami na de topscore voor zijn Otoro: “Prijzen verhogen? Dat is het domste wat je kan doen” (09/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Met een score van 15,5 was het Hasseltste restaurant Otoro van chef Pajtim Bajrami (33) dit jaar de hoogste Vlaamse nieuwkomer in de gids van Gault&Millau. “Ik ben hier gestart met 700 euro op mijn rekening.” [naar artikel]


6. Topkok Pajtim Bajrami niet langer chef van De Stadt van Luijck (27/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Pajtim Bajrami (30) is niet langer de chef van restaurant De Stadt van Luijck in Sint-Truiden. Officieel heet het dat er tussen hem en eigenaar Michel Neven onenigheid was over de te volgen koers. [naar artikel]


7. Pajtim Bajrami, de opvliegende kok uit ‘Ja, chef!’: “Hier is nog nooit iemand opgestapt” (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]


8. GEPROEFD. Onze mond viel open in nieuwe zaak van Pajtim Bajrami: “Ik ben de enige chef in België die dit doet” (04/10/2022 - Het Belang van Limburg)

“Ik ben héél gelukkig”, lachte Pajtim Bajrami zaterdagavond na de eerste service in zijn pas geopend restaurant Otoro. We schoven mee aan en stelden vast dat de zaak van de 32-jarige chef zonder twijfel sterrenpotentie heeft. [naar artikel]


9. Pajtim Bajrami neemt De Vork van Luc Bellings over (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]


10. Chef Pajtim Bajrami opent restaurant Otoro: “Ja, we dromen van een ster”’ (30/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Restaurant Otoro, de droom van de bekende topchef Pajtim Bajrami, opent zaterdag de deuren. Gasten zullen de voormalige chef van De Stadt van Luijck, die bekendstaat om zijn temperament, aan het werk kunnen zien in een open keuken. “Al blijf ik mezelf: liever streng en nauwkeurig dan gezellig en laks.” [naar artikel]


11. Pajtim Bajrami, de opvliegende kok uit ‘Ja, chef!’: “Tijdens de service verander ik. Vier uur lang is er maar één iets dat er echt toe doet” (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]


12. Pajtim Bajrami neemt De Vork van Luc Bellings over: “Toen ik de papieren tekende, vloeiden er tranen” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]


13. Antwerps Nebo-chef Dimitri De Koninck krijgt Michelinster, net als papa Dirk: “Soms meer leermeester dan vader” (25/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Dimitri De Koninck (35) van restaurant Nebo op Nieuw Zuid kreeg maandag zijn eerste Michelinster. Zijn vader Dirk (62) deed het hem voor, in 1993 met Corum en in 2009 met La Luna. Logisch dat Dirk vandaag apetrots is op zijn zoon. “Ik ben speciaal daarvoor uit Spanje teruggekomen”, zegt hij in een dubbelinterview. [naar artikel]


14. 26-jarige Belgische chef-kok Mallory Gabsi haalt Michelinster binnen met restaurant in Parijs (06/03/2023 - Het Nieuwsblad)

Minder dan een jaar nadat hij in de Franse hoofdstad Parijs zijn eigen restaurant heeft geopend, mag de Belgische chef-kok Mallory Gabsi een eerste Michelinster op de gevel spijkeren. Dat is maandag gebleken bij de bekendmaking van de nieuwe editie van de Michelingids. Hij werd er ook uitgeroepen tot “jonge chef van het jaar”. [naar artikel]


15. Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk (19/01/2021 - Express)

Een veganistisch restaurant in het zuidwesten van Frankrijk is voor het eerst bekroond met een Michelinster. ‘Het voelde alsof ik door een trein werd geraakt.’ De restaurantorganisatie Michelin heeft voor het eerst een Michelinster gegeven aan een restaurant dat alleen maar veganistische producten serveert. Naast de klassieke Michelinster won eigenaar en chef-kok Claire Vallée met […] The post Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk appeared first on Business AM. [naar artikel]


16. Belgische chef met restaurant in Parijs sleept Michelinster binnen (06/03/2023 - De Tijd)

15:01 De 26-jarige Mallory Gabsi, die amper een jaar geleden zijn eigen restaurant in Parijs heeft geopend, verovert zijn eerste Michelinster. Hij krijgt ook de titel Jonge Chef van het Jaar. [naar artikel]


17. Paolo Pollice is de nieuwe chef van De Stadt van Luijck (12/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Paolo Pollice (31) wordt de opvolger van Pajtim Bajrami, die op 26 januari de deuren van het Truiense restaurant De Stadt van Luijck achter zich dichttrok. Pollice werkte de voorbije drie jaar in La Botte in Genk. [naar artikel]


18. Chef-kok verlaat bekend restaurant Château Neercanne (11/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Chef-kok Gilbert von Berg verruilt het bekende restaurant Château Neercanne voor een eigen zaak. Michelinster? “Die ambitie zal ik nooit hardop uitspreken. Maar eten op hoog niveau hoeft niet stijf te zijn.” [naar artikel]


19. Truiense topchef Pajtim Bajrami laat op VIER in zijn potten kijken (04/11/2020 - Het Belang van Limburg)

[naar artikel]


20. Enige vrouwelijke sterrenchef geeft Michelinster terug: “Ze doet me niets meer” (03/12/2016 - Het Nieuwsblad)

Brugge verliest nog maar eens een sterrenzaak. Karen Keygnaert, de enige vrouwelijke chef met een Michelinster in Vlaanderen, ruilt A’Qi in voor een nieuw, toegankelijker concept. “Die Michelinster doet me niets meer, ik ben ze ontgroeid.” [naar artikel]


21. Gary Kirchens haalt eerste Michelinster naar Kasteel van Ordingen: “Meteen in de champagne gevlogen” (23/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Het gaat hard voor het Kasteel van Ordingen. Sinds maart mag de Truiense zaak zich een vijfsterrenhotel noemen en nu komt daar nog een Michelinster bovenop, voor het restaurant Aurum waar de talentvolle kok Gary Kirchens (34) in de keuken met de pollepel zwaait. [naar artikel]


22. The Butcher’s Son haalt onverwachte Michelinster binnen: "Ik hoop dat we niet te gewoontjes zijn" (24/11/2017 - Gazet van Antwerpen)

Deze week behaalde The Butcher’s Son van chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens een Michelinster. De chef was nog het meest verrast: “Ik ben blij dat ze het ambacht waarderen. Ik hoop dat we niet te gewoontjes zijn.” [naar artikel]


23. ‘Beste chef-kok ter wereld’ Guy Savoy verliest zijn derde Michelinster (27/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens 'La Liste', verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]


24. “Beste chef-kok ter wereld” Guy Savoy verliest zijn derde Michelinster (27/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens ‘La Liste’, verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!