Wie het programma “Ja, Chef!” heeft gezien, zag dat de chef Pajtim van het Truiense restaurant de Stadt Van Luijck ongemeen hard kan zijn voor zijn personeel. Maar tijdens de lockdown werd de strenge chef plots noodgedwongen een echte familieman. Dat was volgens Pajtim niet altijd even gemakkelijk omdat de kinderen zijn aanwezigheid in het huishouden niet gewend waren door zijn lange werkdagen. “In het begin liepen de kinderen weg als ik hen knuffelde, nu probeer ik elke zondag zo veel mogelijk tijd door te brengen met hen”, aldus de chef. [naar artikel]
‘Wie heeft dat hier zo the fuck neergezet?’ En ‘Zelfs een blinde kan beter borden dresseren’. Wie in de keuken van de Truiense chef Pajtim Bajrami staat, moet tegen een stootje kunnen, zo blijkt uit het nieuwe VIER-programma Ja, Chef. “Niet de beste aanpak”, klinkt het bij professor Elfi Baillien, experte psychosociaal welzijn. [naar artikel]
In 2018 maakte hij als ‘ontdekking van het jaar’ met een score van 15,5/20 een sterk debuut in de gids van Gault&Millau. Chef-kok Pajtim Bajrami (30), die vanaf vanavond in zijn potten laat kijken in Ja,Chef!, mag het bordje aan de voordeur van De Stadt van Luijck vernieuwen nu hij met 16/20 tot de absolute top van België hoort. [naar artikel]
“Een Michelinster is mijn grote droom”, zegt Pajtim Bajrami. Hij mág dromen. De 30-jarige chef van De Stadt van Luijck brengt verrassende smaakcombinaties met een groot gevoel voor finesse en detail. [naar artikel]
Met een score van 15,5 was het Hasseltste restaurant Otoro van chef Pajtim Bajrami (33) dit jaar de hoogste Vlaamse nieuwkomer in de gids van Gault&Millau. “Ik ben hier gestart met 700 euro op mijn rekening.” [naar artikel]
Pajtim Bajrami (30) is niet langer de chef van restaurant De Stadt van Luijck in Sint-Truiden. Officieel heet het dat er tussen hem en eigenaar Michel Neven onenigheid was over de te volgen koers. [naar artikel]
In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]
“Ik ben héél gelukkig”, lachte Pajtim Bajrami zaterdagavond na de eerste service in zijn pas geopend restaurant Otoro. We schoven mee aan en stelden vast dat de zaak van de 32-jarige chef zonder twijfel sterrenpotentie heeft. [naar artikel]
Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]
Restaurant Otoro, de droom van de bekende topchef Pajtim Bajrami, opent zaterdag de deuren. Gasten zullen de voormalige chef van De Stadt van Luijck, die bekendstaat om zijn temperament, aan het werk kunnen zien in een open keuken. “Al blijf ik mezelf: liever streng en nauwkeurig dan gezellig en laks.” [naar artikel]
In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]
Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]
Dimitri De Koninck (35) van restaurant Nebo op Nieuw Zuid kreeg maandag zijn eerste Michelinster. Zijn vader Dirk (62) deed het hem voor, in 1993 met Corum en in 2009 met La Luna. Logisch dat Dirk vandaag apetrots is op zijn zoon. “Ik ben speciaal daarvoor uit Spanje teruggekomen”, zegt hij in een dubbelinterview. [naar artikel]
Minder dan een jaar nadat hij in de Franse hoofdstad Parijs zijn eigen restaurant heeft geopend, mag de Belgische chef-kok Mallory Gabsi een eerste Michelinster op de gevel spijkeren. Dat is maandag gebleken bij de bekendmaking van de nieuwe editie van de Michelingids. Hij werd er ook uitgeroepen tot “jonge chef van het jaar”. [naar artikel]
Een veganistisch restaurant in het zuidwesten van Frankrijk is voor het eerst bekroond met een Michelinster. ‘Het voelde alsof ik door een trein werd geraakt.’ De restaurantorganisatie Michelin heeft voor het eerst een Michelinster gegeven aan een restaurant dat alleen maar veganistische producten serveert. Naast de klassieke Michelinster won eigenaar en chef-kok Claire Vallée met […] The post Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk appeared first on Business AM. [naar artikel]
15:01 De 26-jarige Mallory Gabsi, die amper een jaar geleden zijn eigen restaurant in Parijs heeft geopend, verovert zijn eerste Michelinster. Hij krijgt ook de titel Jonge Chef van het Jaar. [naar artikel]
Paolo Pollice (31) wordt de opvolger van Pajtim Bajrami, die op 26 januari de deuren van het Truiense restaurant De Stadt van Luijck achter zich dichttrok. Pollice werkte de voorbije drie jaar in La Botte in Genk. [naar artikel]
Chef-kok Gilbert von Berg verruilt het bekende restaurant Château Neercanne voor een eigen zaak. Michelinster? “Die ambitie zal ik nooit hardop uitspreken. Maar eten op hoog niveau hoeft niet stijf te zijn.” [naar artikel]
Brugge verliest nog maar eens een sterrenzaak. Karen Keygnaert, de enige vrouwelijke chef met een Michelinster in Vlaanderen, ruilt A’Qi in voor een nieuw, toegankelijker concept. “Die Michelinster doet me niets meer, ik ben ze ontgroeid.” [naar artikel]
Het gaat hard voor het Kasteel van Ordingen. Sinds maart mag de Truiense zaak zich een vijfsterrenhotel noemen en nu komt daar nog een Michelinster bovenop, voor het restaurant Aurum waar de talentvolle kok Gary Kirchens (34) in de keuken met de pollepel zwaait. [naar artikel]
Deze week behaalde The Butcher’s Son van chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens een Michelinster. De chef was nog het meest verrast: “Ik ben blij dat ze het ambacht waarderen. Ik hoop dat we niet te gewoontjes zijn.” [naar artikel]
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens 'La Liste', verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens ‘La Liste’, verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.