De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Lachen zonder te schateren

De Tijd

18/09/2021 - 03:11

02:45 Humor in de beeldende kunst was eeuwenlang moeilijk. Pas eind 19de eeuw veranderde dat. In ‘Ha ha ha, de humor van de kunst’ toont het ING Art Center hoe kunstenaars humor in de strijd gooiden om trad...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Terugblik op 2021: dit nieuws deed ons glimlachen en schateren (28/12/2021 - Knack)
  Toegegeven, 2021 was net zoals 2020 vaak geen al te vrolijk jaar. Gelukkig konden we soms ook nog lachen. Deze nieuwsberichten van het voorbije jaar toverden een lach op ons gezicht.
  [naar artikel]
 2. Sappig Schateren op topniveau (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Lachen met BV's, nu ook als gezelschapsspel (09/04/2019 - De Morgen)
  KORTENBERG l Wie eens een lekker ouderwets avondje zonder tv wil, maar toch niet zonder zijn portie BV's kan, hoeft niet langer te morren. Nu is er Time's Up. 'Het nieuwe gezelschapsspel dat onze BV's en heel Vlaanderen zal laten schudden van het lachen', luidt de slogan. Onze man ging bij de lancering eens kijken hoe onze BV's het spel spelen.
  [naar artikel]
 4. Deze beelden brengen je gegarandeerd aan het lachen (23/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij sommige beelden kan je niet anders dan lachen. Dit clipje behoort zeker tot die categorie. Het is een nieuwe videoclip bij het liedje ‘Take on Me’ van A-ha, een wereldhit eind de jaren tachtig en nog steeds een klassieker. De Amerikaan Marlon Webb besloot om er een knotsgek clipje bij te maken. In tegenstelling tot het originele clipje eentje zonder verhaal, maar het is zo absurd dat het onvermijdelijk op de lachspieren werkt. Het clipje bracht op enkele weken tijd dan ook al miljoenen mensen aan het lachen. Gewoon, omdat gek doen leuk is.
  [naar artikel]
 5. Een drama dat u doet schateren (11/01/2018 - De Tijd)
  11:56 Met vier onderscheidingen was ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ de grote winnaar van de Golden Globes. Terecht, want de film fietst op bloedmooie wijze tussen genres.
  [naar artikel]
 6. Samana Kortenbos leert lachen (26/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Lachen is gezond, zegt men. Maar men zegt er niet bij dat men ook kan leren lachen.
  [naar artikel]
 7. VRT kan niet lachen met hilarische E3-affiche: “Dit is ongepast” (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Geen nieuwe banner van de E3 BinckBank Classic zonder dat hij over de tongen rolt. En zonder ­getrap op zere tenen dit jaar, zo leek het...
  [naar artikel]
 8. We moeten lachen ernstiger nemen. En dit is waarom (01/04/2019 - De Standaard)
  Het is 1 april vandaag. De dag van de practical joke. De dag dus ook van de lach. Maar wat is dat eigenlijk - lachen? Waarom doen we dat? Is lachen écht gezond? En kun je je werkelijk doodlachen? Daarover gaat deze aflevering van Uitgelegd.
  [naar artikel]
 9. Laat ons wél lachen: de beste coronagrappen voor u opgelijst (20/03/2020 - Knack)
  Humor is de beste saus, wil het cliché, en we hebben tenslotte iets nodig voor op onze gehamsterde pasta. Lachen is ons favoriete coping mechanisme. Het maakt moeilijke quarantainedagen lichter, tempert angstaanvallen en doorbreekt de verveling. Weten dat je met welgemikte meme je ongeruste medemens kunt doen lachen kan je dag goedmaken. Vraag is, waar lachen we vooral mee?
  [naar artikel]
 10. ‘Ik had genoeg van de hypocrisie. Alleen maar lachen, lachen, lachen: dat is niet het hele plaatje’ (04/12/2020 - De Morgen)
  ‘Sucks balls om dit te posten, maar ge zijt niet alleen.’ Ketnet-wrapper Gloria Monserez speelt binnenkort de hoofdrol in Ik u ook, de allereerste coronaveilige fictiereeks, naast haar acterende ouders en pluspapa. Maar ze trok de afgelopen dagen vooral aandacht met haar eerlijke Instagram-post, waarin ze zich zonder make-up toonde en toegaf dat ze zich tijdens deze tweede lockdown ook niet altijd gelukkig voelt.
  [naar artikel]
 11. De man die zich ging specialiseren in lachen: “Het is een van de meest efficiënte vormen van ontspannen” (15/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  In een niet zo ver verleden gaf hij lachsessies en schreef hij een boek over lachen, Lachen werkt. Vandaag is het lachen Ben Decock (57) bijna vergaan: hij is zaakvoerder van Camp’s in Oudenaarde, een klein bedrijf in mosterd, pickles en ingemaakte groenten dat kreunt onder de coronacrisis. “Ik hoop dat deze bijlage van jullie iets teweegbrengt.”
  [naar artikel]
 12. Hasselt nodigt senioren uit om samen te lachen (12/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt nodigt senioren uit om samen te komen lachen tijdens enkele lachsessies. Niet om te lachen, maar die zitten al vol. “De coronapandemie liet haar sporen na, ook bij senioren”, stelt schepen Dymfna Meynen (N-VA). “Om iets aan hun mentale welbevinden doen, laten we hen eens goed lachen.”
  [naar artikel]
 13. De Bruyne kan nog lachen en schudt nu wel de hand van Guardiola: Manchester City maatje te groot voor Leicester (15/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een uurtje volstond. En dit keer zonder misbaar. Bij zijn applauswissel schudde Kevin De Bruyne meteen de hand van zijn trainer, Pep Guardiola. Gebaar dat niet tot overtrokken analyses zal leiden. Hebben u en wij gezien: De Bruyne kan nog altijd lachen.
  [naar artikel]
 14. REPORTAGE. “Ik zou graag eens op Gunter Lamoot zijn kont slaan, met zijn mooie lange haar”: comedyshow is test voor eerste rusthuisfestival van Vlaanderen (11/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lachen met, zonder uit te lachen en grof te worden. Dat was de insteek zondagnamiddag van een comedyshow met Gunter Lamoot in WZC Groenhof in Menen. En de bewoners daar kunnen tegen een stootje, zoveel is duidelijk. Zelfs als er grapjes over seks worden gemaakt. “De bewoners kunnen er tegen, dat Gunter Lamoot met hen komt lachen. Plagen is om liefde vragen”, zegt televisiemaakster Geertrui Coppens.
  [naar artikel]
 15. Teammaats schateren het uit na frats Wiggins tijdens 'God Save the Queen' (13/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Als 'God Save the Queen' door de speakers knalt, houden de Britse sporters zich meestal stijfjes aan het protocol. Voor Sir Bradley Wiggins
  [naar artikel]
 16. Nys en co schateren het uit na grap Vannieuwkerke: "Hebben ze die trui ook voor mannen, Maarten?" (27/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  'Extra Time', de wekelijkse voetbaltalkshow op Canvas werd gisteren met het WK veldrijden in het verschiet nog eens omgedoopt tot 'Extra Time
  [naar artikel]
 17. Lachen met gehandicapten: Gaat Philippe Geubels te ver in zijn nieuwe programma? (24/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Lachen met dingen waarmee je eigenlijk niet hoort te lachen, het is een van de dingen waarmee Philippe Geubels uitpakt in zijn nieuwe programma 'taboe' op één. In een unieke mix tussen human interest en comedy wordt elke keer een ander taboe aangepakt. Hij bezoekt mensen waar je eigenlijk niet mee mag lachen om er vervolgens samen met hen tóch mee te lachen. Zo gaat hij onder anderen langs bij gehandicapten en terminale patiënten.
  [naar artikel]
 18. Presentator televisieshow maakt ons land belachelijk: “België is een walgelijke chocoladegoelag zonder reden van bestaan” (19/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  John Oliver kan het niet laten. De presentator van de populaire Amerikaanse late night show ‘Last Week Tonight met John Oliver’ laat geen kans liggen om met ons land te lachen. Gisteravond slaagde hij er zelfs in om in één trek met Donald Trump, België én zichzelf te lachen.
  [naar artikel]
 19. Presentator televisieshow maakt ons land belachelijk: “België is een walgelijke chocoladegoelag zonder reden van bestaan” (19/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  John Oliver kan het niet laten. De presentator van de populaire Amerikaanse late night show ‘Last Week Tonight met John Oliver’ laat geen kans liggen om met ons land te lachen. Gisteravond slaagde hij er zelfs in om in één trek met Donald Trump, België én zichzelf te lachen.
  [naar artikel]
 20. Dit is wat baby’s het meest aan het lachen brengt (04/08/2019 - Metro)
  Waarom lachen onze kleine oogappels, en wat doet hen het meest schateren? Een Britse wetenschapper van de Goldsmiths University in Londen is al zestien jaar aan het zoeken naar antwoorden op die (levens)vragen, en heeft die nu eindelijk gevonden. Caspar Addyman is een ontwikkelingspsycholoog met blauwgeverfd haar. De man heeft er zijn levensmissie van gemaakt om te achterhalen wat baby’s aan het lachen brengt en waarom ze zoveel lol hebben. Om die vragen voor eens en altijd te beantwoorden stelde de wetenschapper een enquête op die hij publiceerde op de website babylaughter.net. Duizenden ouders uit 62 landen vulden de vragenlijsten in. Honderden andere ouders stuurden verslagen over hun baby’s in, al dan niet vergezeld van schattig beeldmateriaal. Verder observeerde Addyman in het InfantLab van Goldsmiths interacties tussen ouders en kinderen. Tegenwoordig kan hij baby’s en hun ouders in hun thuisomgeving observeren via video-verbindingen. De top vijf Het resultaat? Kietelen werkt het best op de babylachspieren. Kietelen kreeg meer stemmen dan de vier volgende antwoorden samen: het spelletje kiekeboe, grappige geluiden maken, gekke bekken trekken en ten slotte het lachen van anderen. Genieten van kietelen zit in onze genen, stelt Addyman. Het plezier aan kietelen heeft een sterke sociale component. Darwin schreef in 1872 al dat een baby die plotseling gekieteld wordt door een wildvreemde het zal uitschreeuwen van angst, terwijl diezelfde handeling uitgevoerd door bekenden net zal resulteren in een lachsalvo. Liefde, aandacht en bevestiging Uit de bevraging blijkt dat het spelletje kiekeboe wereldwijd succes heeft bij kinderen tot een jaar of twee. Het geheim zit hem in de timing: hoe onvoorspelbaarder het ritme waarbij het gezicht van de ouder achter diens handen verdwijnt en weer tevoorschijn komt, hoe smakelijker de lach. Bij baby’s jonger dan vier maanden is het hoofd van mama of papa zien al voldoende om in lachen uit te barsten. Maar waarom lachen baby’s tijdens een spelletje als kiekeboe? Addyman verklaart alles met drie kernfactoren: liefde, aandacht en bevestiging. “De baby realiseert zich dat het de volledige en totale aandacht heeft van een ander mens, een volwassene. Hij lacht samen met een ander en dit sociale aspect van lachen is enorm belangrijk”, klinkt het. Lees ook: Baby’s vinden scheurend papier het grappigste ding ter wereld Het bericht Dit is wat baby’s het meest aan het lachen brengt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Baby met "gigantische tong" kan eindelijk voor het eerst lachen (16/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het lukte haar niet om te lachen: de tong van de 16 maanden oude Paisley Morrison-Johnson uit South Dakota (Amerika) was zo groot, dat die uit de mond van het meisje bleef hangen. Dankzij een operatie kan de kleine Paisley weer lachen.
  [naar artikel]
 22. Baby met "gigantische tong" kan eindelijk voor het eerst lachen (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het lukte haar niet om te lachen: de tong van de 16 maanden oude Paisley Morrison-Johnson uit South Dakota (Amerika) was zo groot, dat die uit de mond van het meisje bleef hangen. Dankzij een operatie kan de kleine Paisley weer lachen.
  [naar artikel]
 23. Lachen in coronatijden: bedrijfsleider vervangt handgel door glijmiddel (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Lachen is gezond. Dat moet ook deze bedrijfsleider gedacht hebben. Hij verving de onstmettende handgel op zijn bureau door een tube glijmiddel. Gelukkig konden de klanten en het personeel er even hard om lachen.
  [naar artikel]
 24. Helpt lachen om je gelukkiger te voelen? Ook als dat fake is? (16/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Maandagen zijn voor velen van ons al niet zo leuk, maar ‘blauwe maandag’ is de dag van het jaar die het meest zou doorwegen op ons gemoed. Of dat echt zo is lees je hier. Maar wat als je zelf je geluk in de hand hebt? Door de hele dag te lachen bijvoorbeeld. Word je effectief gelukkig door te lachen?
  [naar artikel]
 25. Komiek Geubels doorbreekt taboes: "Lachen met mensen waarmee ge eigenlijk niet moogt lachen"? ? ? ?? (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Een programma over lachen met mensen waarmee ge eigenlijk niet moogt lachen.” Philippe Geubels had gisteravond één zin nodig om mij één uur lang...
  [naar artikel]
 26. Van touwtrekker Esiti tot dollende Simon: ook zonder bal zijn de trainingen bij AA Gent plezant (07/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Lachen, gieren, brullen. En hier en daar uiteraard wat machogedrag. Ook zonder een bal kan een training plezant zijn. Dat bewees AA Gent
  [naar artikel]
 27. Scheidsrechter moet drie weken brommen na originele toss, Tessa Wullaert kon er wel mee lachen (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Scheidsrechter David McNamara loopt vermoedelijk nooit meer zonder muntstuk om te tossen een voetbalveld op. Toen hij enkele weken geleden voor een wedstrijd in het Engelse vrouwenvoetbal merkte dat hij zijn muntstuk was vergeten, liet hij de aanvoerders “steen, schaar, papier” spelen. De Engelse voetbalbond kon er niet mee lachen en schorste hem voor drie weken.
  [naar artikel]
 28. Philippe Geubels doorbreekt taboes: "Lachen met mensen waarmee ge eigenlijk niet moogt lachen"? ? ? ?? (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Een programma over lachen met mensen waarmee ge eigenlijk niet moogt lachen.” Philippe Geubels had gisteravond één zin nodig om mij één uur lang...
  [naar artikel]
 29. Een ster is geboren: Rogine, de rusthuisbewoonster die iedereen aan het lachen brengt met… haar lach (06/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Nee, ik heb nog nooit in mijn broek gedaan van het lachen. Daar beneden werken alle afsluitingen nog goed”, zegt Rogine (70). Dan buldert haar lach weer door Groenhof, het woon-zorgcentrum in Menen. Voortaan kan heel de wereld mee lachen, want het rusthuis post lachsessie-filmpjes van Rogine op zijn Facebookpagina.
  [naar artikel]
 30. Wij spraken met Måneskin op Rock Werchter: “Mensen die met ons lachen, daar lachen we zelf mee” (02/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dé sensatie van de derde festivaldag op Rock Werchter is zonder twijfel Måneskin (uitgesproken: mooneskin). De rockband uit Rome won vorig jaar het Eurovisiesongfestival, maar dook nadien allesbehalve de vergetelheid in. Zelden werd de Eurovisie-stempel zo snel achterwege gelaten als bij Damiano David en de zijnen. De verklaring? Wij vroegen het zelf aan de vier Italianen, vlak voor hun concert op de Main Stage.
  [naar artikel]
 31. Lachen, gieren, brullen in het dierenrijk: wat is de functie daarvan? (19/06/2021 - De Morgen)
  Zeker 65 diersoorten kunnen lachen, blijkt uit een recente overzichtsstudie, waaronder mensapen, koeien, vossen en vogels. Maar hebben ze dan ook humor?
  [naar artikel]
 32. Lachen blijkt echt het beste medicijn, zegt nieuwe studie (28/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Jawel, lachen is écht gezond. Tot die conclusie kwamen wetenschappers van het Hospital de Clínicas de Porto Alegre in Brazilië.
  [naar artikel]
 33. Ryanair lacht met de kritieken van klanten op hun sociale media. En dat wérkt (28/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Van zitplaatsen zonder raam en amper beenruimte tot een minuscule handbagage: herkenbare struggles als je met Ryanair vliegt. En daar zal de luchtvaartmaatschappij zonder gêne niets aan veranderen, want lachen met de klant blijkt een succesvolle socialemediastrategie. Hoe kan dat? Marketeer Hannes Coudenys legt uit. “Ze zijn nog een pak brutaler dan andere merken.”
  [naar artikel]
 34. Lachen met dingen die niet om te lachen zijn (13/09/2019 - De Tijd)
  10:41 Valt de kloof tussen arm en rijk te overbruggen? Die vraag stelt de venijnige tragikomedie en Gouden Palm-winnaar ‘Parasite’. ‘Humor is het puntige mes dat ik achter mijn rug verberg.’
  [naar artikel]
 35. Kleuter die doodsangsten uitstaat door de paashaas gaat viraal, maar daar kan haar moeder niet mee lachen (07/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Toen een kinderdagverblijf in de Amerikaanse staat Florida in maart een paashaas over de vloer kreeg, waren niet alle kinderen even vrolijk tijdens dat bezoekje. Een tweejarig meisje schreeuwde de longen uit het lijf, en de video van het kind dat doodsangsten uitstond, ging de wereld rond. Haar moeder kan daar niet mee lachen en klaagt het kinderdagverblijf nu aan omdat ze zonder toestemming de beeltenis van haar dochtertje verspreidden.
  [naar artikel]
 36. Kleuter die doodsangsten uitstaat door de paashaas gaat viraal, maar daar kan haar moeder niet mee lachen (07/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Toen een kinderdagverblijf in de Amerikaanse staat Florida in maart een paashaas over de vloer kreeg, waren niet alle kinderen even vrolijk tijdens dat bezoekje. Een tweejarig meisje schreeuwde de longen uit het lijf, en de video van het kind dat doodsangsten uitstond, ging de wereld rond. Haar moeder kan daar niet mee lachen en klaagt het kinderdagverblijf nu aan omdat ze zonder toestemming de beeltenis van haar dochtertje verspreidden.
  [naar artikel]
 37. Fake news bereikt de beurs (14/09/2018 - De Tijd)
  20:22 Het was even lachen op de Brusselse beurs deze week, met berichten die ofwel totaal te gek waren of op complete misverstanden berustten. Al was het wellicht zuur lachen voor diegenen die zich op het ‘...
  [naar artikel]
 38. Lachen is gezond (en het maakt je work-out beter!) (17/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Of het nu oprecht gemeend of eerder een beetje groen is: lachen zou onze work-outs efficiënter maken. En daar is zelfs wetenschappelijk bewijs voor.
  [naar artikel]
 39. De dingen die ons het hardst deden lachen tijdens de voorbije strijd (08/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Deze nacht is het zover: dan wordt de strijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump eindelijk beslecht. Onder het motto 'lachen is beter dan
  [naar artikel]
 40. [VIDEO] - Mevrouw Onkelinx, u kan daar niet mee lachen? Nee! (09/06/2017 - De Redactie)
  Op de RTBF werd een satire uitgezonden maar Brussels PS-kopstuk Laurette Onkelinx kon er niet mee lachen.
  [naar artikel]
 41. Wat als ... je nooit meer zou lachen? (07/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Stel je voor: je besluit van de ene dag op de andere om nooit meer te lachen. Wat gebeurt er dan precies met je? De Amerikaanse krant USA Today
  [naar artikel]
 42. Dit liedje brengt je baby volgens wetenschappers aan het lachen (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Niks zo ontwapenend als een baby die moet lachen. Alleen helpt het niet om een goede mop te vertellen, want die begrijpen ze natuurlijk nog niet.
  [naar artikel]
 43. Deze brouwerijen niet lachen met maand zonder alcohol (31/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Wie met een dubbel gevoel aankijkt tegen Tournée Minérale, een maand zonder alcohol, dat zijn de brouwerijen. Brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem heeft het liever over een goede balans en geen hype. Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove hoopt dat een heksenjacht tegen bier uitblijft.
  [naar artikel]
 44. Eén lost eerste beelden nieuw seizoen ‘Taboe’ (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eén loste zonet de eerste beelden van het langverwachte tweede seizoen van ‘Taboe’ met Philippe Geubels. In ‘Taboe’ wil Geubels lachen om mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Maar dat doet hij niet zonder uitgebreid vooronderzoek. Onder het motto “je leert elkaar het best kennen op vakantie”, nodigt Philippe elke week zijn gasten uit in een vakantiehuis in de Ardennen.
  [naar artikel]
 45. Een smiley is niet meer om te lachen (28/03/2019 - De Morgen)
  Emoji zijn geen gimmick meer. De ironie is uit het gebruik ervan verdwenen. Dat hartje, die kus, de tranen van het lachen: ze zijn inmiddels oprecht gemeend.
  [naar artikel]
 46. Tv-recensie: 'Taboe' (Eén) ? ? ? ?? (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Een programma over lachen met mensen waarmee ge eigenlijk niet moogt lachen.” Philippe Geubels had gisteravond één zin nodig om mij één uur lang...
  [naar artikel]
 47. Eén lost de eerste beelden van nieuw seizoen ‘Taboe’ (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eén loste zonet de eerste beelden van het langverwachte tweede seizoen van ‘Taboe’ met Philippe Geubels. In ‘Taboe’ wil Geubels lachen om mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Maar dat doet hij niet zonder uitgebreid vooronderzoek. Onder het motto “je leert elkaar het beste kennen op vakantie”, nodigt Philippe elke week zijn gasten uit in een vakantiehuis in de Ardennen.
  [naar artikel]
 48. 'De grote winkelketens lachen ons uit' (13/04/2019 - De Morgen)
  In de Kortrijkse binnenstad is al vier jaar kinderkledingzaak Zoen gevestigd. Karen Pattyn, de zaakvoerster, is niet te spreken over de uitholling van de soldenperiode. 'De grote ketens lachen ons gewoon uit, de overheid staat erbij en kijkt ernaar.'
  [naar artikel]
 49. ‘Wij zullen wel beslissen waar we mee lachen, niet Unesco' (22/02/2020 - De Tijd)
  07:03 In Aalst rijdt zondag de 92ste carnavalsstoet uit, de eerste na het Unesco- debacle en de verontwaardiging over de Jodenkoppen. Zullen de groepen met alles blijven lachen? Portret van de onbegrepen ca...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy