Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Vlaamse regering heeft begrotingsakkoord: dienstencheques niét duurder en jobbonus wordt uitgevoerd

25/09/2021 - 07:15
"De Vlaamse begroting voor volgend jaar is klaar. De ministers hebben de onderhandelingen vannacht afgerond. Volgens de eerste info wordt er dan toch niét geraakt aan de (fiscale aftrekbaarheid van de) dienstencheque. De cheques worden dus niét duurder. En de jobbonus zou worden uitgevoerd, wat betekent dat de laagste lonen een maandelijks belastingvoordeel van 50 euro krijgen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vlaamse regering heeft begrotingsakkoord: dienstencheques niét duurder en jobbonus wordt uitgevoerd (25/09/2021 - VRT NWS)

De Vlaamse begroting voor volgend jaar is klaar. De ministers hebben de onderhandelingen vannacht afgerond. Volgens de eerste info wordt er dan toch niét geraakt aan de (fiscale aftrekbaarheid van de) dienstencheque. De cheques worden dus niét duurder. En de jobbonus zou worden uitgevoerd, wat betekent dat de laagste lonen een maandelijks belastingvoordeel van 50 euro krijgen. [naar artikel]


2. Vlaamse regering heeft begrotingsakkoord: jobbonus gaat door en dienstencheque blijft buiten schot (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Vlaamse regering heeft een begrotingsakkoord bereikt. Dat kondigt minister-president Jan Jambon aan. [naar artikel]


3. Vlaamse regering bereikt begrotingsakkoord: jobbonus gaat door en dienstencheque blijft buiten schot (25/09/2021 - De Morgen)

De Vlaamse regering heeft een begrotingsakkoord bereikt. Dat kondigt minister-president Jan Jambon aan. [naar artikel]


4. Dienstencheques duurder? Beloofde jobbonus geschrapt? Zo wil Vlaamse regering begrotingstekort halveren (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Om het Vlaamse begrotingstekort van 2 miljard euro tegen 2024 te halveren, denkt de Vlaamse regering eraan om de dienstencheques weer duurder te maken. De beloofde jobbonus zou er ook niet meer komen - of slechts in afgeslankte vorm. Eén ding lijkt zeker: “Elke minister zal moeten snijden in z'n budget." [naar artikel]


5. Discussiëren over jobbonus, dienstencheques en openbaar vervoer: Vlaamse regering buigt zich over begroting (24/09/2021 - VRT NWS)

De Vlaamse regering zit in de laatste rechte lijn van de onderhandelingen over de begroting voor volgend jaar. Die moet rond zijn tegen maandag, als Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Septemberverklaring in het Vlaams Parlement houdt. Door de coronacrisis is er een tekort van zo'n 2 miljard euro. Dat betekent allicht besparen, maar misschien ook nieuwe belastingen. [naar artikel]


6. Vlaamse regering snoeit in stijging kinderbijslag in ruil voor dienstencheques en jobbonus (27/09/2021 - Het Nieuwsblad)

Om de rekening te doen kloppen snoeit de Vlaamse regering in de stijging van de kinderbijslag. Die zal minder snel omhoog gaan dan oorspronkelijk afgesproken. Wel laat ze de jobbonus en de dienstencheques onaangeroerd. Alles bijeen besparen minister-president Jan Jambon (N-VA) en zijn ministers om en bij 900 miljoen euro. [naar artikel]


7. Jobbonus blijft, dienstencheques niet duurder, wel besparing op kinderbijslag: dit weten we al over de plannen van de Vlaamse regering (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De jobbonus komt er wél, de dienstencheques worden nog niet meteen duurder, maar in de geplande verhoging van de kinderbijslag wordt wel geknipt - al wordt benadrukt dat die nog steeds jaar na jaar stijgt, gewoon minder snel. Dit weten we al over het Vlaamse besparingsrondje van 900 miljoen euro. [naar artikel]


8. Vlaamse regering bespaart op kinderbijslag in ruil voor dienstencheques en jobbonus (27/09/2021 - Gazet van Antwerpen)

Om de rekening te doen kloppen snoeit de Vlaamse regering in de stijging van de kinderbijslag. Die zal minder snel omhoog gaan dan oorspronkelijk afgesproken. Wel laat ze de jobbonus en de dienstencheques onaangeroerd. Alles bijeen besparen minister-president Jan Jambon (N-VA) en zijn ministers om en bij 900 miljoen euro. [naar artikel]


9. OVERZICHT. Hogere kinderbijslag en uitgebreide jobbonus: dit staat in het Vlaamse begrotingsakkoord (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het heeft bloed, zweet en een kleine crisis gekost, maar de Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt. Maar wat staat er allemaal in dat akkoord? Voor de gezinnen en de bedrijven zal er een en ander veranderen. Dit weten we al. [naar artikel]


10. Meer geld voor kinderopvang en een uitbreiding van de jobbonus: wat we nu al weten over het Vlaamse begrotingsakkoord (24/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!