Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden gaan, zoeken we massaal manieren om af te koelen - hello zwembad, ventilator en koude douche. Ook... [naar artikel]
Als we een gaatje in onze tand hebben, leggen we de schuld snel bij te veel frisdrank of gesuikerde producten zoals koekjes. “Toch kunnen ook gezonde producten de tanden beschadigen”, legt mondhygiëniste Isabelle Mertens uit. Samen met tandarts Stefan Vandeweghe van UGent en Britse tandarts Tariq Idrees zet ze op een rijtje welke voedingsmiddelen slijtage veroorzaken en welke je best niet te veel op het menu zet om beschadigd tandglazuur en gele tanden te voorkomen. [naar artikel]
Tandvleesontstekingen zijn een wijdverspreid probleem: één op de drie volwassen Belgen heeft er last van. Grondig poetsen en flossen zijn een must om het te voorkomen. “Daarnaast zijn er steeds meer studies die aantonen dat ook onze voeding een rol speelt bij het onstaan van paradontitis”, legt paradontoloog Frank Herrebout uit. Welke voedingsmiddelen helpen dan? En hoe pak je het tandprobleem aan? “Deze voeding bevordert de laag waarin de bacteriën zich vormen.” [naar artikel]
Tandvleesontstekingen zijn een wijdverspreid probleem: één op de drie volwassen Belgen heeft er last van. Grondig poetsen en flossen zijn een must om het te voorkomen. “Daarnaast zijn er steeds meer studies die aantonen dat ook onze voeding een rol speelt bij het onstaan van paradontitis”, legt paradontoloog Frank Herrebout uit. Welke voedingsmiddelen helpen dan? En hoe pak je het tandprobleem aan? “Deze voeding bevordert de laag waarin de bacteriën zich vormen.” [naar artikel]
Niet alleen wat je eet, maar ook wanneer je eet is van belang. Je eetmomenten hebben namelijk een grote impact op hoe energiek je je voelt, blijkt uit recent onderzoek. Eten volgens je bioritme zou daarin dé sleutel tot succes zijn op vlak van gezondheid. Sandra Bekkari legt voor de Start Gezond Challenge uit hoe je dat best aanpakt: “Zo kan je voor jezelf de beste tijdstippen berekenen.” [naar artikel]
Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]
Om de wereld te redden via je bord hoef je echt geen vegetariër te worden, betoogt matig vleeseter Marcel Maassen uit Nederland. Zijn oplossing... [naar artikel]
De vettaks, ingevoerd in Denemarken en bediscussieerd van Brussel tot New York, is erger dan een misdaad. Trachet legt uit waarom. [naar artikel]
Een op twee Belgen is te zwaar en bij 33 procent is sprake van echt overgewicht, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau iVOX. Een van de... [naar artikel]
Ruim de helft van de volwassen Belgen is te zwaar, blijkt uit meerdere recente onderzoeken. Een van de redenen: we blijven maar dooreten en -drinken, terwijl ons lichaam allang genoeg energie binnen heeft. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.