De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Na de Roetpiet worden ook Sinterklaasliedjes in aangepast jasje gestoken

Het Laatste Nieuws

15/11/2021 - 11:41

Van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’, het muzikale duo BlitZ herschreef enkele bekende Sinterklaasliedjes. Woorden als ‘zwart’, ‘knecht’ en ‘roe’ zijn niet meer van deze tijd en worden vervangen door een gepast alternatief. In de nieuwe ‘Showbits’ gaf het duo een exclusief interview over waarom ze het net nodig vonden om de teksten te vernieuwen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Aerts en Hermans zien vanaf nu sterretjes op hun fiets (02/11/2016 - Sporza)
  De fietssponsor van Toon Aerts en Quinten Hermans heeft de fietsen van de Europese kampioenen in een aangepast jasje gestoken.
  [naar artikel]
 2. Wereldrecord ‘Sinterklaasliedjes zingen' moet en zal voor de bijl, en waar kunnen ze dat beter proberen dan hier (08/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Sinterklaas onderneemt zondag op de Dag van de Sint een poging om het Guinness Book of Records te halen. Samen met alle aanwezigen op de Grote Markt is het de bedoeling om het wereldrecord ‘Sinterklaasliedjes zingen’ te vestigen.
  [naar artikel]
 3. Roetpiet vooral in de grote stad (07/11/2017 - De Morgen)
  De knecht van Sinterklaas verbleekt amper onder de zwartepietendiscussie, zo blijkt uit Nederlands onderzoek. Enkel in de grote stad vindt de roetpiet ingang. 
  [naar artikel]
 4. Hebben: het iconische flesje van Chanel N°5 in een rood jasje voor de feestdagen (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in de geschiedenis van het modehuis wordt de legendarische geur Chanel N°5 in een rood jasje gestoken. De limited edition, ideaal...
  [naar artikel]
 5. Politiek correcte Sinterklaasliedjes: “Rij toch niet op je bakfiets ons passiefhuisje voorbij (15/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Heel wat Vlamingen ergeren zich aan de discussie over het ‘Pietenpact’ dat komaf wil maken met het klassieke beeld van Zwarte Piet. Op sociale media wordt er al enkele dagen druk over gediscussieerd, en enkele creatievelingen namen dan meteen ook maar de Sinterklaasliedjes onder handen. Wat vindt u bijvoorbeeld van deze “politiek correcte versie van het Klaaslied” van Radio 1-luisteraar Dirk Van de Gehuchte?
  [naar artikel]
 6. M&M’s lanceert speciale verpakking die volledig in het teken van inclusiviteit staat (11/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Trouwe snoepers zullen het misschien al gemerkt hebben, maar de M&M’s zijn in een nieuw jasje gestoken. Een vrouwelijk jasje, want “om de status quo te keren” staan er nu enkel vrouwelijke snoepjes op de verpakking. En dat is niet het enige bijzondere aan de speciale editie.
  [naar artikel]
 7. Muzikale samenwerking tussen Dolly Parton en Kelly Clarkson op komst: ‘9 to 5' in een nieuw jasje (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt een muzikale samenwerking aan tussen Dolly Parton (76) en Kelly Clarkson (40). Deze laatste maakte het nieuws zelf bekend op Instagram. De hit ‘9 to 5' van Dolly zal in een nieuw jasje worden gestoken.
  [naar artikel]
 8. Belg speelt steeds minder met Lotto (09/04/2019 - De Morgen)
  Om het tij te keren plant de Nationale Loterij dit najaar een groot offensief waarbij Lotto in een compleet nieuw jasje zal gestoken worden. De tv-uitzending op Eén is nu al gemoderniseerd.
  [naar artikel]
 9. Alle flitspalen in Genk worden in een kunstzinnig jasje gestoken (18/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  41 flitspalen op Genks grondgebied zijn afgelopen nacht ingekleed door verschillende kunstenaars. Dat heeft aan heel wat kruispunten tot verbaasde blikken geleid.
  [naar artikel]
 10. Flitspercentage verdubbelt met nieuwe camera’s: “Er kan in de twee richtingen geflitst worden” (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De flitspalen in de politiezone CARMA worden in een nieuw jasje gestoken en uitgerust met de nieuwste technieken. Nieuw en belangrijk voor de weggebruiker is dat er geen zichtbare flits meer is en er in twee richtingen kan worden geflitst.
  [naar artikel]
 11. Slongs steekt "Hoop doet leven" van Will Tura in een eigentijds jasje (06/09/2018 - VRT NWS)
  Zangeres Slongs heeft de Will Tura-klassieker "Hoop doet leven" in een nieuw, eigenzinnig jasje gestoken en dat naar aanleiding van de gelijknamige film die vanaf 12 september uitkomt.  
  [naar artikel]
 12. Dag ovaal, welkom glitch: Studio Brussel-logo in een nieuw jasje (19/01/2019 - VRT NWS)
  Het bekende Studio Brussel-logo wordt in een nieuw jasje gestoken. Weg met de bekende rode ovalen vorm, hier is de glitch in een ongelimiteerd aantal kleuren. Het nieuwe logo maakt deel uit van een grote vernieuwingsoperatie bij de radiozender die op maandag 4 februari voorgesteld wordt.
  [naar artikel]
 13. Roetpiet is oké, aangebrande moppen uit Fawlty Towers zijn dat ook (05/12/2020 - VRT NWS)
  Half november deelde de federale regering een vrijstelling uit aan Sinterklaas en zijn helpers. Ondanks de coronamaatregelen en een avondklok, mag de goedheiligman zich van zijn taak kwijten en pakjes uitdelen in de nacht van 5 op 6 december. Over de transitie van ‘Zwarte Piet’ tot ‘roetpiet’ is dit jaar niet prominent gediscussieerd. Maar dat betekent niet dat het debat over politieke correctheid, van de maatschappelijke agenda is verdwenen.
  [naar artikel]
 14. Nieuwe Ketnetreeks van start gegaan: zingen en dansen op Nederlandstalige klassiekers in nieuw jasje (13/01/2019 - VRT NWS)
  Op Ketnet is vandaag "#LikeMe" gestart, een fictiereeks met een hoog musicalgehalte. Voor de reeks werden 26 Nederlandstalige klassiekers in een nieuw jasje gestoken, zoals "Meisjes" van Raymond van het Groenewoud, "Laat me nu toch niet alleen" van Johan Verminnen en "Lichtjes van de Schelde" van Bobbejaan Schoepen. 
  [naar artikel]
 15. 'Palm duur? We krijgen heel veel terug' (06/07/2017 - De Tijd)
  15:14 De Nederlandse brouwer Bavaria pompt 20 miljoen euro in de brouwerij van Palm in Steenhuffel. Palm, Rodenbach en Brugge Trippel worden in een modern jasje gestoken en de brouwer gaat er wereldwijd mee...
  [naar artikel]
 16. Dit is hét jasje van het voorjaar (25/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nu we de eerste stralen van de prille lentezon hebben gehad, kunnen we denken aan lichtere stuks: tot ziens winterjas, hallo kort jasje. Want dat belooft dit voorjaar een grote hit te worden.
  [naar artikel]
 17. Dit is hét jasje van het voorjaar (25/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Nu we de eerste stralen van de prille lentezon hebben gehad, kunnen we denken aan lichtere stuks: tot ziens winterjas, hallo kort jasje. Want dat belooft dit voorjaar een grote hit te worden.
  [naar artikel]
 18. Mama’s Jasje viert dertigste verjaardag met tournee (23/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het verjaardagsalbum 30 jaar Mama’s Jasje:De jaren van verstand is er al. Nu komt Mama’s Jasje ook met een tournee naar aanleiding van hun dertigjarige bestaan.
  [naar artikel]
 19. Hoge noten, fluitende Geike en openingsdans: Absynthe Minded in nieuw jasje (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond in Liefde voor muziek worden de nummers van Absynthe Minded onder handen genomen. Frontman Bert Ostyn rolt van de ene verrassing in de andere wanneer hij ontdekt welke nummers gekozen worden en hoe die klinken in hun nieuwe jasje.
  [naar artikel]
 20. Cafetaria ’t Pelterke drie maanden toe wegens renovatie (29/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Al van in 1953 is ’t Pelterke in hartje Overpelt een begrip in Noord-Limburg en omstreken. De bekende speeltuin met cafetaria, vergader-, feestzalen en bivakplaats gaat een nieuw hoofdstuk aansnijden met de verbouwing van de cafetaria annex biljartzaal. Die worden in een moderner jasje gestoken.
  [naar artikel]
 21. Gouden Schoen-uitreiking krijgt nieuwe locatie en livepubliek (18/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De uitreiking van de Gouden Schoen 2017, op woensdag 7 februari 2018, zal in een nieuw jasje worden gestoken. Dat maakte de organiserende krant Het Laatste Nieuws bekend. Het gala zal plaatsvinden in Paleis 12 in Brussel en voor het eerst zal er een livepubliek aanwezig zijn.
  [naar artikel]
 22. Federer waarschuwt Barça-speler voor nieuw format Davis Cup met deal van 2,5 miljard euro: "De Davis Cup mag niet de Piqué Cup worden" (30/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 2019 wordt de Davis Cup in een nieuw jasje gestoken. De Internationale Tennisfederatie (ITF) keurde twee weken geleden het nieuwe format...
  [naar artikel]
 23. Federer waarschuwt Barça-speler voor nieuw format Davis Cup met lucratieve deal van 2,5 miljard euro: "De Davis Cup mag niet de Piqué Cup worden" (30/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 2019 wordt de Davis Cup in een nieuw jasje gestoken. De Internationale Tennisfederatie (ITF) keurde twee weken geleden het nieuwe format...
  [naar artikel]
 24. Alle boosterprikken in Vlaanderen zullen gezet worden met aangepast coronavaccin (06/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Iedereen die vanaf nu een boostervaccin krijgt tegen het coronavirus, zal worden ingeënt met het vaccin dat is aangepast aan de omikronvariant, weet VRT Nws. In september en oktober worden in Vlaanderen in totaal 6,5 miljoen vaccins geleverd.
  [naar artikel]
 25. Alle boosterprikken in Vlaanderen zullen gezet worden met aangepast coronavaccin (06/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Iedereen die vanaf nu een boostervaccin krijgt tegen het coronavirus, zal worden ingeënt met het vaccin dat is aangepast aan de omikronvariant, weet VRT Nws. In september en oktober worden in Vlaanderen in totaal 6,5 miljoen vaccins geleverd.
  [naar artikel]
 26. K3-hit 'Alle Kleuren' krijgt make-over (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hanne, Marthe en Klaasje hebben de videoclip van 'Alle Kleuren' in een nieuw jasje gestoken. De K3-hit is al sinds 2000 een van de bekendste
  [naar artikel]
 27. NMBS steekt medewerkers in een blauw jasje (09/11/2020 - Metro)
  Vanaf nu dragen de ongeveer 4.300 trein- en stationsmedewerkers van spoorwegmaatschappij NMBS hun nieuwe blauwe uniform. Dat moet professioneel en tijdloos ogen, en vooral praktisch zijn voor de medewerkers en duidelijk herkenbaar voor de treinreizigers. De omstandigheden vereisen dat het nieuwe uniform nu wordt aangevuld met een bijpassend donkerblauw mondmasker. Nieuw is dat de dames naast een broek of een rok ook een kleedje kunnen dragen. In november vorig jaar werden de verschillende kledingstukken al een maand lang getest door een dertigtal medewerkers, waarna nog een aantal zaken werd aangepast. Zo zijn onder meer de broek- en jaszakken groter gemaakt en werden de kepie en het hoedje voor de treinbegeleiders aangepast. Ook werd het uniform aangevuld met een donkerblauw mondmasker met daarop het NMBS-logo. Voor het nieuwe uniform deed de NMBS na een openbare aanbesteding een beroep op het Belgische modehuis Xandres. De NMBS heeft strikte voorwaarden opgelegd aan de fabrikant, en dat zowel voor de keuze en de kwaliteit van de materialen als voor de arbeidsvoorwaarden. Kledingstukken die niet langer worden gedragen, zullen door het modehuis worden gerecycleerd tot isolatiemateriaal of andere duurzame oplossingen. Ook de oude grijze uniformen worden gerecycleerd. Lees ook : NMBS lanceert app die drukte op trein voorspelt Het bericht NMBS steekt medewerkers in een blauw jasje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. ‘Scarface’-reboot in de maak door Coen Brothers (15/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de populairste gangsterfilms aller tijden wordt weer in een nieuw jasje gestoken. ‘Scarface’, waarin immigranten in Amerika centraal staan...
  [naar artikel]
 29. "F.C. De Kampioenen" krijgt eigen versie van Monopoly (14/04/2020 - VRT NWS)
  Het bekende gezelschapsspel Monopoly krijgt nu ook een "F.C. De Kampioenen"-jasje, een speciale versie volledig in het teken van de populaire VRT-reeks. Het originele spelconcept blijft behouden, maar de locaties worden aangepast naar de typische Kampioenenlocaties.
  [naar artikel]
 30. "Zegt Vanhaezebrouck hier dat Club Brugge de grootste club is? (12/12/2017 - Sporza)
  Extra Time zat door het winterse weer in een ietwat aangepast jasje, maar enkele vaste gespreksonderwerpen konden niet ontbreken.
  [naar artikel]
 31. Glitter en glamour voor Julie Vermeire op de set van ‘Het rad’ (31/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu maandag start ‘Het rad’ op Vier. Het legendarische spelprogramma werd in een nieuw jasje gestoken en voorzien van een nieuwe host: Peter Van de Veire. Julie ging alvast een kijkje nemen op de set.
  [naar artikel]
 32. OPROEP. Worden uw werkuren aangepast aan de hitte? (24/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Inwoners van Dilsen-Stokkem kunnen de rest van de week enkel in de voormiddag terecht in het recyclagepark van hun gemeente. Omwille van de hitte worden de openingsuren aangepast. Na 12 uur zal het containerpark gesloten zijn.
  [naar artikel]
 33. Fel bekritiseerd radioreglement in de F1 wordt aangepast (21/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de aanloop naar het raceweekend in Hongarije heeft de FIA laten weten dat de radioregels in de Formule 1 worden aangepast.
  [naar artikel]
 34. “Ik hoopte al lang dat ze me zouden vragen” (16/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  ‘Liefde Voor Muziek’ is terug. Met vanavond het oeuvre van Coco ‘Dinky Toys’ jr., dat door zijn collega’s in een nieuw jasje werd gestoken. “Zo’n programma is een speeltuin voor mij”, zegt de zanger.
  [naar artikel]
 35. IN BEELD. Geen dwergen, wel BV's op première musical Sneeuwwitje (01/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vond in Theater Elckerlyc in Antwerpen de première plaats van de musical Sneeuwwitje. Het bekende sprookje werd in een nieuw jasje gestoken...
  [naar artikel]
 36. Systeem kleurcodes wordt aangepast (03/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De procedure om aan verschillende Europese regio’s een oranje of rode kleurcode te geven, zal aangepast worden. Dat bevestigt de FOD Volksgezondheid.
  [naar artikel]
 37. Systeem kleurcodes wordt aangepast (03/08/2020 - De Standaard)
  De procedure om aan verschillende Europese regio’s een oranje of rode kleurcode te geven, zal aangepast worden. Dat bevestigt de FOD Volksgezondheid.
  [naar artikel]
 38. Waarom ‘The lion king’ nog láng niet de laatste remake is: de schuld van Netflix, de Chinezen en gebrek aan Tom Cruise (30/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Met The lion king loopt de zoveelste remake van een Hollywood-film in onze zalen. Het regent de jongste tijd oude films die in een nieuw jasje worden gestoken en volgens filmproducent, regisseur en scenarist Marc Punt heeft dat te maken met angst. Studio’s moeten een top vijf-hit scoren of ze scheuren hun broek.”
  [naar artikel]
 39. Rotonde in het centrum wordt veiliger (22/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgend jaar wordt de omgeving van de drukke rotonde in het centrum van Kinrooi in een nieuw jasje gestoken.
  [naar artikel]
 40. Jongeren verspreiden grappige poster over coronavirus (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Jongeren hebben een poster met informatie over het coronavirus in een nieuw, grappig jasje gestoken.
  [naar artikel]
 41. Met deze sneaker hoopt Adidas het succes van de 'Stan Smith' en 'Superstar' te evenaren (22/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Adidas Originals heeft de iconische klassieker EQT onder handen genomen en in een nieuw jasje gestoken. Met de herlancering van EQT hoopt Adidas
  [naar artikel]
 42. Feministische gevel voor Parijse boetiek Dior (04/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De gevel van de iconische Dior boetiek op Avenue Montaigne in Parijs is in een nieuw jasje gestoken, ter ere van de nieuwe Herfst/Winter 2018...
  [naar artikel]
 43. Speel variant op Pacman, maar dan met... asperges: “Het geeft een extra boost” (01/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Puurs lanceerde tijdens de vastenvoettocht ‘Pman 725’. Dat is een pacman-game in een typisch Puurs jasje gestoken en ontworpen door een jonge inwoner zelf: Nick Peelman (22).
  [naar artikel]
 44. Uitzonderingen op quarantaineregels aangepast (27/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Tegen de achtergrond van de toegenomen vaccinatiegraad worden de uitzonderingen op de quarantaineregels aangepast. Dat heeft gezondheidsinstituut Sciensano dinsdag gemeld. Zo worden ongevaccineerde zorgverleners niet langer gedeeltelijk vrijgesteld van quarantaine na terugkeer uit een rode zone.
  [naar artikel]
 45. Openbare omroep lanceert vrtnws.be (22/08/2017 - Knack)
  Deredactie.be, de nieuwssite van de openbare omroep, is afgelopen nacht in een nieuw jasje gestoken en omgevormd tot vrtnws.be. De site zet onder meer in op snelle duiding door de experts op de VRT-redactie.
  [naar artikel]
 46. Seniorenweek wordt geannuleerd (06/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dit jaar geen seniorenweek wegens de Corona-maatregelen. “We hadden deze seniorenweek althans in een nieuw jasje gestoken met gedurende een hele week een hele waaier aan activiteiten”, zo vertelt schepen Stefanie Engelen.
  [naar artikel]
 47. Help jij Peter Vanlaet zijn awards van Mama’s Jasje terugvinden? (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Peter Vanlaet (53) van Mama’s Jasje heeft uw hulp nodig. De gouden en platinum awards van onder meer ‘Zo Ver Weg’ en ‘Als De Dag Van Toen’ - zo’n tien in totaal - zijn allemaal foetsie. “En dat knaagt enorm”, zegt hij. “Zeker nu Mama’s Jasje exact 30 jaar bestaat. Wie kan mij alsjeblieft helpen?”
  [naar artikel]
 48. Duizenden fans bekijken eerste afleveringen van nieuw seizoen ‘#LikeMe’ al in Antwerpen: “Het grootste succes sinds De Kampioenen” (03/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Duizenden jongeren overrompelen nog tot zondag de Vlaamse bioscopen, om als eersten kennis te maken met het nieuwe seizoen van #LikeMe, de populaire Ketnetreeks waarin Nederlandstalige klassiekers in een nieuw jasje worden gestoken. Voor het tweede seizoen krijgen Pommeline Thijs (Caro) en co. versterking van onder meer Slongs en Karen Damen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy