Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Burgemeester en gouverneur sluiten akkoord na dagenlang gekibbel rond Wintergloed: “Met deze maatregelen moet iedereen veilig kunnen genieten”

25/11/2021 - 12:08
"Brugs burgemeester Dirk De fauw en gouverneur Carl Decaluwé hebben een compromis bereikt over Wintergloed, zo hebben ze bekendgemaakt in een gemeenschappelijk persbericht. De lichtwandeling mag doorgaan, maar dan onder enkele strikte voorwaarden. Zo zal op vier locaties op het Covid Safe Ticket gecontroleerd worden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Burgemeester en gouverneur sluiten akkoord na dagenlang gekibbel rond Wintergloed: “Met deze maatregelen moet iedereen veilig kunnen genieten” (25/11/2021 - Het Nieuwsblad)

Brugs burgemeester Dirk De fauw en gouverneur Carl Decaluwé hebben een compromis bereikt over Wintergloed, zo hebben ze bekendgemaakt in een gemeenschappelijk persbericht. De lichtwandeling mag doorgaan, maar dan onder enkele strikte voorwaarden. Zo zal op vier locaties op het Covid Safe Ticket gecontroleerd worden. [naar artikel]


2. Gouverneur Decaluwé dreigt met afgelasting Brugse stadswandeling: “Wintergloed mét coronapas of geen Wintergloed” (23/11/2021 - VRT NWS)

Komende vrijdag start Wintergloed in Brugge, als West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé daar geen stokje voor steekt. “Als Wintergloed geen controle op het Covid Safe Ticket organiseert, mag het niet doorgaan”, stelt hij. Burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V) noemt die controles niet nodig en onmogelijk. [naar artikel]


3. Gouverneur eist coronapas tijdens Wintergloed in Brugge, “anders laat ik evenement niet plaatsvinden”. Burgemeester noemt het ‘bijna onmogelijk’ (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé eist dat er op het lichtparcours Wintergloed in Brugge gebruik wordt gemaakt van het Covid Safe Ticket (CST). Decaluwé beschouwt Wintergloed als een evenement, waardoor het gebruik van het CST en het dragen van een mondmasker verplicht zouden zijn. Brugge heeft nu nog enkele dagen tijd om een oplossing te zoeken, al zijn ze daar niet geneigd de gouverneur blindelings te volgen. [naar artikel]


4. Corona: ministerieel besluit met nieuwe maatregelen gepubliceerd, Wintergloed gaat vanavond en volgend weekend niet door (29/11/2020 - Knack)

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. [naar artikel]


5. Corona: ministerieel besluit met nieuwe maatregelen gepubliceerd, Wintergloed gaat vanavond niet door (29/11/2020 - Knack)

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. [naar artikel]


6. Corona: ministerieel besluit met nieuwe maatregelen gepubliceerd, Wintergloed gaat vanavond niet doo (29/11/2020 - Knack)

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. [naar artikel]


7. Kogel is door de kerk: Wintergloed in Brugge gaat door, mits naleven van strenge maatregelen en controles: “We zijn niet blind voor slechte coronacijfers in Brugge” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wintergloed in Brugge gaat door, dat zijn burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en gouverneur Carl Decaluwé donderdagochtend overeengekomen. Wél zijn er enkele strikte voorwaarden voorzien. Op vier strategische locaties langs het parcours worden CST-controles uitgevoerd én alles is afhankelijk van eventuele verstrengingen op federaal niveau. “We zijn niet blind voor de slechte coronacijfers in Brugge", reageert burgemeester Dirk De fauw. [naar artikel]


8. Lichtinstallatie Wintergloed Brugge onherstelbaar beschadigd door hevige rukwinden (09/12/2019 - Metro)

Het stormweer van maandag heeft lelijk huisgehouden in Brugge. Naast enkele schadegevallen doorheen de stad, liep ook de gloednieuwe lichtinstallatie van het lichtparcours Wintergloed onherstelbare schade op. Het lichtparcours kwam ook een tijdlang zonder stroom te zitten. Door hevige rukwinden was er op verschillende plaatsen schade in Brugge. De grootste schade werd aangericht aan een […] Het bericht Lichtinstallatie Wintergloed Brugge onherstelbaar beschadigd door hevige rukwinden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


9. Tweede editie Wintergloed Brugge: "We hebben nood aan licht in deze donkere coronatijden" (12/11/2020 - VRT NWS)

Van 27 november tot 10 januari kan je in Brugge weer genieten van Wintergloed, een lichtwandeling door de stad. Door corona wordt het wel een aangepaste editie, zonder ijspiste, winterbar en kerstmarkt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!