In Brussel is vandaag de eerste frituur nieuwe stijl geopend. De voorkant heeft een spiegeleffect en van binnen is het kleurrijk betegeld. Zes oude frituren in Brussel worden op dezelfde manier vernieuwd. Dat moet voor meer uniformiteit en kwaliteit zorgen. Frituur Tabora aan de Antwerpse Poort was als eerste aan de beurt. [naar artikel]
Giovanni Battista Pergolesi staat na vijf jaar niet langer op nummer 1 in de Klara Top 100. De Estse componist Arvo Pärt neemt met 'Spiegel im Spiegel' de plaats helemaal bovenaan de lijst over. "Erbarme dich" uit de Mattheuspassie van Johann Sebastian Bach volgt op nummer 2, "Stabat Mater" van Giovanni Battista Pergolesi vervolledigt de top drie. [naar artikel]
Aflevering nr. 1398 - Het schip had het anker gelicht. Korte tijd later was er geen land meer in zicht. [naar artikel]
Spiegel im Spiegel van de Estse componist Arvo Pärt blijft het populairste werk van de Klara-luisteraar. Het werk pronkt opnieuw op de eerste plaats in de Klara Top 100. [naar artikel]
Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]
Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.” [naar artikel]
Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]
Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]
Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]
Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.