Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Volgens de huidige regels moeten cafés en restaurants sluiten om 11 uur ’s avonds. Maar voor de twee belangrijkste feestavonden van het jaar wil de horeca nu dus een uitzondering. Vooral naar beleving zou dat een groot verschil maken. De sector vraagt om een snelle beslissing, dat wil zeggen VOOR het Overlegcomité van 22 december, zodat klanten én uitbaters weten waar ze aan toe zijn. Maar de kans dat de horeca gehoor gaat krijgen, lijkt eerder klein. [naar artikel]
Er is geen personeel te vinden, en wie wel wil werken is te duur. Dat zeggen veel uitbaters van restaurants in Limburg. Ze sluiten dan ook de deuren met Kerst- en oudejaarsavond. Of ze schrappen echte feesten en werken met minimumbezetting. Het is een trend die zich doorzet, zegt Hasselaar Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen: sluiten op zon- en feestdagen, wegens niet rendabel. [naar artikel]
Lees dit artikel: Mogen cafés en restaurants tijdens de feestdagen langer openblijven dan 23 uur? Cafés en restaurants in ons land hopen van de regering een uitzondering te krijgen op de geldende coronamaatregelen voor kerst- en oudejaarsavond. Op dit moment moeten horecazaken om 23 uur de deuren sluiten, maar Horeca Vlaanderen hoopt dat die regel niet van kracht zal zijn op deze twee feestdagen. Door het hoge aantal besmettingen met […] Lees dit artikel: Mogen cafés en restaurants tijdens de feestdagen langer openblijven dan 23 uur? [naar artikel]
Het volgende Overlegcomité dat zich moet buigen over de coronamaatregelen vindt plaats op 22 december, maar voor de horecasector is dat eigenlijk te laat. Zij willen zo snel mogelijk duidelijkheid over het sluitingsuur tijdens kerst en oudejaar, dat ze op die dagen graag verlengd zien. [naar artikel]
Net als in het verleden zal maar een derde van de restaurants de deuren openen om gasten te ontvangen op de laatste dag van het jaar. Vierendertig procent is volgens een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen geopend, een beperkte terugval in vergelijking met 2019 toen dat 36 procent was. “De beperkende maatregelen zoals het sluitingsuur, maken het quasi onmogelijk om rendabel te ondernemen voor hen”, stelt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Net als Horeca Vlaanderen vragen de brouwerijen in Vlaams-Brabant duidelijkheid over wanneer de restaurants en cafés weer open kunnen. De horeca is namelijk de grootste afnemer van de brouwerijen. Maar ook als de horeca weer open mag, vrezen de brouwerijen zware verliezen. [naar artikel]
Een kwart van de cafés en zowat alle cateraars hebben hun omzet met meer dan de helft zien zakken door de huidige coronamaatregelen. “We zijn open maar we bloeden dood”, zegt cafébaas Bart Boelens. Ze willen het sluitingsuur zo snel mogelijk afgeschaft zien. [naar artikel]
Dit jaar sluit 74 procent van de restaurants in Vlaanderen op kerstavond en 64 procent op oudejaarsavond. Dat is een stijging van respectievelijk 12 en 14 procent in vergelijking met 2018. Ook op nieuwjaarsdag blijven iets meer restaurants gesloten (2 op 3, +2 procent), blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het geeft geen pas, vinden ze bij de Vlaamse regering, om binnen de horeca te laten sluiten om 22 uur en op een terras pas om 23.30 uur. Dus gaan stemmen op om die twee sluitingsuren gewoon van de eerste keer op 23.30 uur te leggen. “De maatregel zal alleszins eens goed bekeken moeten worden”, klinkt het. [naar artikel]
Het sluitingsuur in de horeca ging woensdag op de schop, maar niet alle cafés zullen het bier tot in de vroege uurtjes laten vloeien. “Het sluitingsuur van 1 uur blijft hier behouden”, klinkt het bij café Tribunaal in Bilzen. Burgemeester van Hoeselt Werner Raskin (VLD-Plus) wil het sluitingsuur in de horeca terugbrengen van 5 uur naar 2 uur. [naar artikel]
Een avondje uit op oudjaar zal er ook dit jaar volledig anders uitzien dan normaal. Vuurwerk en grote massabijeenkomsten zijn opnieuw afgelast. In vergelijking met de vorige jaarovergang is de horeca wel open, maar door het verplichte sluitingsuur vinden vele restaurants het sop de kool niet waard. Ze blijven gesloten. [naar artikel]
Deze week nog wil de horeca duidelijkheid over de voorwaarden waaronder cafés en restaurants opnieuw de deuren mogen openen. Premier Sophie Wilmès (MR) zweert voorlopig bij de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni. “Maar dan komen we er niet”, klinkt het in de sector. [naar artikel]
Wordt het een oudejaarsavond met gezellig tafelen op restaurant of aftellen naar middernacht op café, zoals Horeca Vlaanderen vraagt? Limburgse uitbaters zien de bui al hangen. “We krijgen geen witte maar een rode kerst.” [naar artikel]
Een avondje uit op oudjaar zal er ook dit jaar volledig anders uitzien dan normaal. Vuurwerk en grote massabijeenkomsten zijn opnieuw afgelast. In vergelijking met de vorige jaarovergang is de horeca wel open, maar door het verplichte sluitingsuur vinden vele restaurants het sop de kool niet waard. Ze blijven gesloten. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vraagt dat het volgende Overlegcomité, dat komende vrijdag gepland staat, de mondmaskerplicht in de horeca volledig afschaft. Dat heeft CEO Matthias De Caluwe gezegd aan Het Laatste Nieuws. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg.” [naar artikel]
Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Nu de feestdagen naderen bellen veel mensen naar restaurants om te reserveren voor kerst en nieuw. Maar met een verplicht sluitingsuur om 23 uur wordt dat mogelijk een erg kort feestje.De horecafederaties pleiten daarom voor een verlenging van de openingsuren tijdens de feestdagen, maar de politiek staat daar niet voor te springen. [naar artikel]
Drie op de vier Antwerpse restaurants sluiten met kerstavond. Ook op kerstdag zijn 2 op de 3 zaken gesloten. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. Wie zijn deuren wél open houdt, doet het opvallend goed. Haast elk restaurant zit vol met kerst. Maar we vieren dus vooral thuis in gezelschap. Veel restaurants doen wel een afhaalservice komend weekend. [naar artikel]
01:05 De horeca hoopt vandaag meer duidelijkheid te krijgen over de voorwaarden waarop cafés en restaurants allicht op 8 juni kunnen opengaan. De GEES, de expertengroep die zich over de exitstrategie uit de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.