Restaurant Klost’r in Vlijtigen is de ‘Ontdekking van het Jaar Vlaanderen’ volgens gastronomiegids Gault&Millau. De 28-jarige Pieter Kellens staat daar achter het fornuis. Het restaurant opende in oktober vorig jaar de deuren, maar toen werden ze al snel geplaagd door een lockdown. De chef is enorm blij en deze prijs komt onverwacht, laat hij ons weten. De titel van ‘Bierkaart van het jaar’ gaat naar het Hasseltse restaurant Taratata. ‘Dessert van het jaar’ gaat naar Restaurant Raf Berendsen in Lanaken, gelegen op het domein van La Butte aux Bois [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft bij vijf huiszoekingen op locaties in Bilzen, Riemst en Tongeren drie arrestaties verricht en een wietplantage van 900 planten ontdekt. De drie verdachten werden bij de onderzoeksrechter in Tongeren voorgeleid. Die besliste twee personen aan te houden en op te sluiten. De huiszoekingen vonden plaats in het […] Het bericht Twee aanhoudingen en ontdekking van 900 wietplanten in Bilzen, Riemst en Tongeren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Met een uitstel van 2 maanden wegens de coronacrisis start komend weekend de TVL Wandelrally opnieuw op. [naar artikel]
De ingebruikname van de wateronthardingsinstallatie in Waltwilder, Bilzen, is uitgesteld tot het voorjaar van 2021. De installatie zou Bilzen en delen van Riemst en Tongeren van zacht water voorzien. “We zijn erg teleurgesteld en zelfs enigszins verontwaardigd”, zegt de Riemstse burgemeester Mark Vos (CD&V). [naar artikel]
Het Truiens restaurant Blanc by Aytems is verkozen door Gault&Millau tot ontdekking van het jaar. De 47-jarige chef-kok Ayt Ems opende in januari de deuren van zijn nieuwe zaak, twee maanden voor de eerste lockdown. De chef reageert enthousiast en is zeer ambitieus. De Nederlander met Turkse roots koos voor Limburgse bodem om binnen enkele jaren bij de gastronomische top van België te behoren. [naar artikel]
‘‘We hebben amper een half jaar gehad om ons te bewijzen, maar het is een mooie kers op de taart,’‘ dat zegt de 28-jarige Pieter Kellens chef-kok van restaurant Klost’r in Riemst. Gastronomiegids Gault&Millau heeft het restaurant benoemd als ‘Ontdekking van het Jaar Vlaanderen’. De titel komt onverwacht, maar hard werk loont, aldus Kellens. [naar artikel]
Ed Sheeran (31) zal zaterdagavond met een goed gevulde maag op z’n ronddraaiend podium in het Koning Boudewijnstadion staan. De zanger ging namelijk lunchen in het hippe Brusselse restaurant Old Boy. [naar artikel]
11 februari 2024 bestaat restaurant Invincible twintig jaar. In al die tijd bleef de zaak groeien, zonder in te boeten aan authenticiteit. “We zijn volwassener geworden en hebben zelfs een wijnkaart nu”, lacht chef en eigenaar Kenny Burssens. Ook zijn vrouw en stralend gezicht in de zaal, Wendy Van den Bergh, treedt voor deze gelegenheid eindelijk eens op de voorgrond. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.