‘‘We hebben amper een half jaar gehad om ons te bewijzen, maar het is een mooie kers op de taart,’‘ dat zegt de 28-jarige Pieter Kellens chef-kok van restaurant Klost’r in Riemst. Gastronomiegids Gault&Millau heeft het restaurant benoemd als ‘Ontdekking van het Jaar Vlaanderen’. De titel komt onverwacht, maar hard werk loont, aldus Kellens. [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
De ingebruikname van de wateronthardingsinstallatie in Waltwilder, Bilzen, is uitgesteld tot het voorjaar van 2021. De installatie zou Bilzen en delen van Riemst en Tongeren van zacht water voorzien. “We zijn erg teleurgesteld en zelfs enigszins verontwaardigd”, zegt de Riemstse burgemeester Mark Vos (CD&V). [naar artikel]
Restaurant Klost’r in Vlijtigen is de ‘Ontdekking van het Jaar Vlaanderen’ volgens gastronomiegids Gault&Millau. De 28-jarige Pieter Kellens staat daar achter het fornuis. Het restaurant opende in oktober vorig jaar de deuren, maar toen werden ze al snel geplaagd door een lockdown. De chef is enorm blij en deze prijs komt onverwacht, laat hij ons weten. De titel van ‘Bierkaart van het jaar’ gaat naar het Hasseltse restaurant Taratata. ‘Dessert van het jaar’ gaat naar Restaurant Raf Berendsen in Lanaken, gelegen op het domein van La Butte aux Bois [naar artikel]
De mergelgroeven van Riemst worden in kaart gebracht met een 3D-scanner. “Belangrijk voor de inventarisatie van kostbaar erfgoed en voor de veiligheid van de inwoners”, klinkt het. [naar artikel]
De zesjarige Akari Bastiaens heeft zondag de prestigieuze Steinway Piano Competition gewonnen. De jury gaf het pianotalent uit Riemst de hoogste onderscheiding. [naar artikel]
Het Borgerhoutse restaurant Vina Clara heeft een nieuwe chef aangesteld, het gaat om Amber De Wispeleir. De jonge vrouw is gekend als winnares [naar artikel]
Het Borgerhoutse restaurant Vina Clara heeft een nieuwe chef, Amber De Wispeleir. [naar artikel]
Een West-Vlaams restaurant denkt het ei van Columbus gevonden te hebben: ouders krijgen er een iPad waarmee ze hun kinderen in de speelhoek in de [naar artikel]
Een West-Vlaams restaurant denkt het ei van Columbus gevonden te hebben: ouders krijgen er een iPad waarmee ze hun kinderen in de speelhoek in de [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.