Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Camembert, witlof of krieken: met deze drie ovenschotels komt Wim Ballieu de winter door

20/01/2022 - 11:53
"Het summum van comfortfood: dat zijn ovenschotels voor Wim Ballieu. Deze drie recepten met camembert, witlof en kriekjes vrolijken gegarandeerd elke sombere, koude dag op."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Gratin met zalm, pompoen met spekjes en spinazieknoedels: verwarmende ovenrecepten van Wim Ballieu (08/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Even simpel als heerlijk: in Nog meer ovenschotels serveert Wim Ballieu, de kok achter restaurantketen Balss & Glory, nog meer ovenschotels. Verwarm je oven maar al voor. Van deze gratin met zalm en witlof, pompoenpuree met spekjes en kastanjes en spinazieknoedels met champignons krijg ook jij het lekker warm. [naar artikel]


2. Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten” (28/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. [naar artikel]


3. Wat eten we vandaag? Eén van deze favoriete ovenschotels van Wim Ballieu: 3 recepten vol comfort en warmte (28/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd? [naar artikel]


4. Grijs weer, kou en nood aan comfortfood: deze 3 ovenschotels van Wim Ballieu helpen je opwarmen vanavond (28/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd? [naar artikel]


5. Tv-kok Wim Ballieu start nieuw concept in slagerij van zijn ouders: “Ons ma kon moeilijk neen zeggen” (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Corona of niet, Wim Ballieu (37) blijft ondernemen. Het brein achter de restaurantketen Balls & Glory brengt sinds deze week naast gehaktballen ook ovenschotels op de markt. “Al mijn personeel op non-actief zetten, zou zonde zijn”, zegt de gekende tv-kok. De maaltijden maakt hij klaar in de slagerij van zijn ouders in Gent. [naar artikel]


6. ‘Kriekenschud’ haalt oogst in recordtempo binnen: Gingelomse krieken gegeerd door brouwerijen (14/07/2022 - Het Belang van Limburg)

In Gingelom worden deze week krieken geoogst op 15 hectare. Fruitboer Maxim Briffoz hoopt op een opbrengst van 200 ton krieken. Om het goed vooruit te laten gaan is er de ‘kriekenschud’-machine. [naar artikel]


7. Zit de wereld binnenkort zonder camembert? (16/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Liefhebbers van camembert zullen het niet graag horen, maar er dreigt een schaarste van de enige soort die als merk is geregistreerd. De zogenaamde Camembert de Normandie is tegenwoordig heel zeldzaam, dat meldt persagentschap Bloomberg. [naar artikel]


8. Balletjes met krieken van Jeroen Meus (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

In sommige delen van Vlaanderen zijn ballekes of frikadellen met krieken een echte klassieker. Bij jou niet? Hoog tijd om deze simpele maar o zo [naar artikel]


9. 45.000 kilogram Belgische krieken komen aan bij brouwerij Mort Subite (22/07/2021 - VRT NWS)

Brouwerij Mort Subite maakt zich op voor een levering van verse, Belgische krieken. Deze week verwacht de brouwerij uit Kobbegem niet minder dan 45.0000 kilogram verse krieken, waarmee binnenkort het bekende kriekenbier wordt gebrouwen. [naar artikel]


10. Tientallen tonnen krieken komen aan bij brouwerijen (13/07/2020 - VRT NWS)

Vandaag zijn tientallen tonnen vers geplukte krieken aangekomen bij brouwerij Belle-Vue in Sint-Pieters-Leeuw en brouwerij Mort Subite in Kobbegem, Asse. Met de krieken gaan de brouwers aan de slag om kriekenbier te brouwen. [naar artikel]


11. Thuisgeleverde cocktails, ovenschotels van Wim Ballieu en een plantaardige pionier: 5x nieuw in foodland (07/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Je weet wat ze zeggen: lekker eten is de beste troost. En zeker in coronatijden kan een smakelijk bord of heerlijk kokkerellen de perfecte afleiding zijn. Dus alsjeblieft: vijf keer nieuws uit foodland voor vijf keer meer plezier in de keuken. [naar artikel]


12. Laatste generale repetitie BK voor Capiot, Menten en Vanbilsen (15/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Dinsdag wacht de renners tussen Port-Audemer en Livarot - start-en aankomstplaats van Parijs-Camembert - 210 geaccidenteerde kilometers. Benieuwd of één van de drie Limburgers aan de start de winst pakt en zijn gewicht in camembert wint. [naar artikel]


13. Opmerkelijke solidariteitsactie Wim Ballieu: "Schenk een gehaktbal aan een hulpverlener!" (17/03/2020 - VRT NWS)

Gehaktballenrestaurant Balls&Glory van kok Wim Ballieu uit Gent verkoopt gehaktballen en schenkt ze aan hulpverleners. Zij hebben het almaar drukker om tijd te vinden om aan eten te raken. Ballieu wil met het initiatief voedselverspilling tegen gaan én de zorgsector een hart onder de riem steken. [naar artikel]


14. Chef-kok Wim Ballieu: 'Zonder zinvol werk kunnen we nooit echt gelukkig worden' (25/11/2018 - Knack)

Wim Ballieu is kok en ondernemer. Zijn restaurantconcept Balls&Glory werd bekroond met de Mercurius-handelsprijs. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 25 minuten en 11 seconden nodig. [naar artikel]


15. Limburgse familie plukt verse lading krieken voor brouwerij Liefmans (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)

In de boomgaard van de broers Briffoz in Gingelom maken ze zich op om dit weekend onder een stralende zon zo’n 60 ton sappige krieken te plukken voor brouwerij Liefmans. Omwille van het uitzonderlijke droge en zonnige weer en te weinig regen, zijn de krieken dit jaar iéts kleiner dan de vorige jaren maar zeker niet minder sappig. [naar artikel]


16. Vluchter Dorian Godon wint Parijs-Camembert en verdient zijn gewicht in kaas (22/09/2020 - Het Belang van Limburg)

De Fransman Dorian Godon (AG2R La Mondiale) heeft dinsdag Parijs-Camembert gewonnen, een eendagskoers van het niveau 1.1 voor de Coupe de France. Hij was de snelste van een vlucht van twee, en werd beloond met zijn lichaamsgewicht in camembert-kaas. [naar artikel]


17. Brie, camembert en roquefort niet meer welkom in China (08/09/2017 - VRT NWS)

Een aantal kazen, zoals brie, camembert en roquefort, raakt sinds drie weken China niet meer binnen. De gezondheidsautoriteiten blokkeren de invoer ervan. [naar artikel]


18. TV-kok Wim Ballieu veroordeeld voor muizenuitwerpselen in kelder restaurant (18/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Chef-kok Wim Ballieu werd dinsdag door de Gentse rechtbank veroordeeld tot 2.000 euro boete met uitstel. Bij een controle door het FAVV in de vestiging van zijn gehaktballenrestaurant Balls & Glory in Brussel werden muizenuitwerpselen en bedorven producten aangetroffen. [naar artikel]


19. Camembert teruggeroepen wegens aanwezigheid E.colibacterie (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Franse kaasproducent Fromagerie du Plessis roept bepaalde doosjes camembert terug naar de winkels. Bij een controle werd de aanwezigheid van... [naar artikel]


20. TV-kok Wim Ballieu veroordeeld voor muizenuitwerpselen en gebruik van vervallen producten (18/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Chef-kok Wim Ballieu werd dinsdag door de Gentse rechtbank veroordeeld tot 2.000 euro boete met uitstel. Bij een controle door het FAVV in de vestiging van zijn gehaktballenrestaurant Balls & Glory in Brussel werden muizenuitwerpselen en bedorven producten aangetroffen. [naar artikel]


21. Tv-kok Wim Ballieu veroordeeld voor muizenuitwerpselen in Brussels restaurant: ‘Nooit muizen gehad in keuken’ (18/05/2021 - De Standaard)

Chef-kok Wim Ballieu is veroordeeld tot 2.000 euro boete met uitstel voor hygiëne-inbreuken in de vestiging van zijn gehaktballenrestaurant Balls & Glory in Brussel. ‘Ik kan enkel maar benadrukken: we hebben nooit muizen gehad in onze keuken’, zegt Ballieu. [naar artikel]


22. Camembert teruggeroepen wegens aanwezigheid E. colibacterie (27/04/2018 - De Standaard)

De Franse kaasproducenten Fromagerie du Plessis en From-un roepen bepaalde doosjes camembert terug naar de winkels. Bij een controle werd de E. colibacterie aangetroffen, die gastro-enteritis kan veroorzaken. [naar artikel]


23. Wim Ballieu van Balls & Glory voor rechter voor “muizen en vervallen producten” (20/04/2021 - Gazet van Antwerpen)

De Gentse kok Wim Ballieu stond dinsdag voor de rechter omdat er bij een controle in de Brusselse Balls & Glory muizen en bedorven producten werden aangetroffen. Ballieu was zelf aanwezig in de rechtbank: “Tweewekelijks kwam de ongediertebestrijding langs. Wat kan je nog meer doen?” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!