Salar Azimi (39), enkele jaren geleden te zien in ‘The sky is the limit’, brengt een eigen kaviaarlijn op de markt. Kaviaar is sowieso duur, maar de producten van de Nederlandse zakenman zijn echt wel voor de ‘happy few’. Het duurste potje kost 100.000 euro en is bekleed met 209 diamanten en 24 karaats goud. [naar artikel]
Het ging een tijdje niet goed met de kaviaar. Overbevissing, pollutie en een stempel van blinde decadentie duwden het zwarte goedje bijna de afgrond in. Maar dat was buiten de West-Vlaamse industrieel Koenraad Colman gerekend.?Hij wilde zich niet neerleggen bij de teloorgang van zijn favoriete lekkernij en zocht naar een duurzame oplossing. [naar artikel]
David Vansteenkiste uit Beernem introduceert een nieuwe delicatesse op de Belgische markt. "Groene kaviaar", die uit Spanje komt. De kaviaar is volgens hem een soort vergeten groente, een krokante erwt in de vorm van een traan, die enkel in het Baskenland gekweekt wordt. Voor 1 kilo van zo'n groene kaviaar betaal je al vlug 500 euro. [naar artikel]
Wat is luxe? Het antwoord luidt veelal: “Champagne en kaviaar”. Dat eerste halen we bij de zuiderburen. Dat tweede kweken we ook zelf, bij Royal Belgian Caviar. De enige producent in ons land, waar met een meetlatje gecontroleerd wordt of de eitjes hun geld waard zijn. [naar artikel]
Met Céleste Caviar komt er in Antwerpen een derde speler op de markt die kaviaar aanbiedt. Anders dan de voorgangers richt Céleste zich tot de privémarkt. Met drie soorten van deze steureitjes zorgen ze ervoor dat kaviaar in verschillende prijscategorieën beschikbaar is. Onder meer avondrestaurant Roji werkt al met Céleste. [naar artikel]
Een boterham met groene stipjes zeewier in. Frietjes met zeewierpoeder. Of gewoon een lekker geblancheerd takje eikenwier. Zeewier is een delicatesse, en je kunt het gewoon gaan afknippen aan onze kust, zegt chef-kok Donald Deschagt, die een zeewierkookboek op de markt brengt. “Het is hét eten van de toekomst.” [naar artikel]
Een glühwein in Oostenrijk, een ijsje in Firenze. Er zijn meer mogelijkheden dan ooit om op reis te betalen. Maar wat zijn de veiligste en hoeveel kosten ze? “Neem naar exotische oorden altijd cash dollars mee, daarmee kom je overal”, adviseert onze reisexpert Johan Lambrechts. Hij zet enkele betaalmiddelen op een rij en geeft nuttige tips om je kredietkaart veilig te gebruiken. [naar artikel]
Horeca-groothandelaar Metro Cash & Carry kocht de eerste hopscheuten van het jaar in de Roeselaarse REO Veiling. Er ging 173 euro voor 100 gram over de toonbank. De hopscheuten belanden dezelfde avond al op het bord van verschillende topzaken, waaronder The Jane. [naar artikel]
De afgelopen twee jaar is de prijs van garnalen gestegen van ongeveer 70 euro per kilogram tot bijna 100 euro. Daarmee zijn de kleine diertjes stilaan duurder dan de Noorse kreeft. [naar artikel]
Ieperse chocoladen katjes worden straks als duur Valentijnsgeschenk verkocht in Japan, mét info over de middeleeuwse legende én één golden ticket voor de Kattenstoet van 2018. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.