26/01/2022 - 19:57
"Egypte heeft zich na een spannende pot weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Africa Cup. De Egyptenaren hadden wel strafschoppen nodig om het Ivoorkust van ex-Bruggeling Simon Deli naar huis te sturen."

1. Mo Salah en Egypte kegelen Ivoorkust uit Africa Cup na zenuwslopende strafschoppenreeks (26/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Egypte heeft zich na een spannende pot weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Africa Cup. De Egyptenaren hadden wel strafschoppen nodig om het Ivoorkust van ex-Bruggeling Simon Deli naar huis te sturen. [naar artikel]

2. Eerste EK-finalist is bekend: Italië klopt verdienstelijke Spanjaarden na zenuwslopende strafschoppenreeks (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

De eerste EK-finalist is bekend! Italië heeft na een zenuwslopende partij Spanje geklopt. Spanje was de betere ploeg, maar vergat de kansen af te maken. Na verlengingen stond het 1-1 dankzij doelpunten van Chiesa en Morata. Strafschoppen dus, en daar waren de Italianen de betere (4-2). Zaterdag spelen ze tegen Denemarken of Engeland voor de titel. [naar artikel]

3. Canadese vrouwen pakken olympische titel na zenuwslopende strafschoppenreeks (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Canada heeft zich vrijdag tot olympisch kampioen gekroond in het vrouwenvoetbal op de Olympische Spelen van Tokio. Canada versloeg in de finale na strafschoppen Zweden met 3-2. Na verlengingen stond het 1-1. [naar artikel]

4. Man United mag zich opmaken voor derby tegen City in finale FA Cup na zenuwslopende strafschoppenreeks tegen Brighton (23/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Manchester United heeft Brighton uit de finale van de FA Cup gehouden. Op Wembley kwam het na 120 minuten voetballen tot strafschoppen. The Reds trokken daarin met 7-6 aan het langste eind. De finale wordt een Manchester Derby. [naar artikel]

5. Africa Cup 2019 – Algerije in strafschoppenreeks voorbij Ivoorkust naar halve finales (11/07/2019 - Metro)

Algerije heeft zich donderdag in het Egyptische Suez voor de halve finales van de Africa Cup geplaatst. Na een 1-1 gelijkspel toonden de Algerijnen zich in een strafschoppenreeks met 4-3 het koelbloedigst. Sofiane Feghouli opende na twintig minuten de score voor Algerije, Jonathan Kodjia bracht Ivoorkust in de 62e minuut langszij. Dat gebeurde een kwartier […] Het bericht Africa Cup 2019 – Algerije in strafschoppenreeks voorbij Ivoorkust naar halve finales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

6. Algerije na strafschoppenreeks voorbij Ivoorkust naar halve finales Afrika Cup (11/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Algerije heeft zich donderdag in het Egyptische Suez voor de halve finales van de Africa Cup geplaatst. Na een 1-1 gelijkspel toonden de Algerijnen zich in een strafschoppenreeks met 4-3 het koelbloedigst. [naar artikel]

7. Senegal wint voor allereerste keer Africa Cup tegen Egypte: pineut Sadio Mané is grote held van strafschoppenreeks (06/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Senegal heeft voor het eerst in zijn geschiedenis de Africa Cup gewonnen. Een spannende finale tegen Egypte was na 120 minuten voetballen op 0-0 geëindigd. In de strafschoppenreeks werd het 4-3. Uitgerekend Sadio Mané, die heel vroeg in de wedstrijd al een strafschop had gemist, trapte de beslissende elfmeter binnen. [naar artikel]

8. Prinselijke missie Ivoorkust – Belgische Sea-Invest pompt 150 miljoen euro in havens Ivoorkust (25/10/2017 - Metro)

De Gentse havengroep Sea-Invest heeft nog uitbreidingsplannen in Ivoorkust. Het bulkoverslagbedrijf pompt er de komende vijf jaar 150 miljoen euro in de havens van Abidjan en San Pedro, bevestigde topman Philippe Van de Vyvere dinsdagavond op de officiële receptie van de Belgische handelsmissie in het land. De CEO noemt de missie “erg geslaagd”. “We mogen […] [naar artikel]

9. LIVEBLOG NIGERIA-IVOORKUST. Erop en erover! Haller zet Ivoorkust op voorsprong (11/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

In zijn thuisland kan Ivoorkust voor de derde keer in z'n geschiedenis de Afrika Cup winnen. Daarvoor moet het wel Nigeria verslaan, dat na penalty’s Hugo Broos en Zuid-Afrika uitschakelde. Volg het op de voet in onze liveblog! [naar artikel]