Vrijdag rond 19.30 uur is er brand ontstaan in de frituur ’t Elders Frietje op de Elderseweg. Volgens de uitbater vatte de frietketel vuur. Dat ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. De man verwittigde zelf de brandweer. [naar artikel]
Vlaanderen heeft zijn beste frituur: De Frietketel in Gent. Vanwege de lekkere frietjes, maar al net zo hard omdat Koen Aneca (47) zelf zijn stoofvlees, garnaalkroketten, vegetarische hamburgers en tartaar maakt. “Beroepseer”, zegt hij. “Een bakker met de nodige trots kan het niet maken om zijn sandwichen en bladerdeeg in te kopen. Ik kan het voor mezelf niet maken om stoofvlees uit een pot te serveren.” [naar artikel]
De podcast ‘Tongerse Trots’ - ingesproken door Tongenaar Alexander Ghysens - is nu te vinden op Spotify. De podcast richt zich op een iconisch monument van de stad Tongeren, namelijk Ambiorix. Daarvan wordt vaak onthouden dat hij de koning was van de Eburonen en dat hij het leger van de Romein Julius Caesar flink op zijn donder had gegeven. [naar artikel]
Dinsdag is in de vroege ochtend ingebroken bij frituur ’t Verschil in de Henisstraat in Tongeren. Er werd 1.000 euro gestolen uit de kassa. [naar artikel]
Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]
Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.” [naar artikel]
Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]
Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]
Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]
Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.