Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

ANPR-camera’s lijken nut niet te bewijzen op snelwegen, terwijl lokale politiezones niet meer zonder kunnen: “We gebruiken het netwerk dagelijks”

02/02/2022 - 19:08
"Volgens Comité P, het orgaan dat toezicht houdt op de politie, bewijzen de ANPR-camera’s of nummerplaatherkenning op de snelwegen hun nut niet. De lokale politiezones zijn nochtans vol lof over de camera’s. Ze gebruiken ze elke dag om geseinde of gestolen voertuigen te vatten, en zetten ze ook in bij andere feiten. “De meldkamer is 24 uur per dag met de beelden bezig”, klinkt het. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ANPR-camera’s lijken nut niet te bewijzen op snelwegen, terwijl lokale politiezones niet meer zonder kunnen: “We gebruiken het netwerk dagelijks” (02/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

Volgens Comité P, het orgaan dat toezicht houdt op de politie, bewijzen de ANPR-camera’s of nummerplaatherkenning op de snelwegen hun nut niet. De lokale politiezones zijn nochtans vol lof over de camera’s. Ze gebruiken ze elke dag om geseinde of gestolen voertuigen te vatten, en zetten ze ook in bij andere feiten. “De meldkamer is 24 uur per dag met de beelden bezig”, klinkt het. [naar artikel]


2. Bart De Wever gaat in tegen vraag om duidelijkheid van politiezones: “Laat ze hun gezond verstand gebruiken” (27/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Bart De Wever roept de federale regering op om geen “tegenstrijdige verklaringen” meer af te leggen over de coronamaatregelen. “Laat de lokale politie en toezichtsdiensten gewoon werken met gezond verstand”, zegt de Antwerpse burgemeester na overleg met de Antwerpse lokale crisiscel in een persbericht. Die lokale politiezones hadden nochtans net om duidelijkheid gevraagd over de richtlijnen. De onduidelijkheid over het onderwerp blijft groot. [naar artikel]


3. Zeven op de tien leerlingen gebruiken laptop niet dagelijks op school en experten zijn niet eens verrast: massale uitrol blijkt nog vaak maat voor niks (13/06/2022 - Het Nieuwsblad)

Met een ongeziene investering van 385 miljoen euro worden sinds een jaar massaal laptops uitgerold in Vlaamse scholen. Toch zijn de toestellen nog lang niet overal ingeburgerd. Uit een bevraging blijkt dat laptops voor zeven op de tien leerlingen nog geen dagelijkse kost zijn in de klas. “We moeten zelfs typelessen aanbieden, want een groep leerlingen is daar nog onvoldoende mee weg.” [naar artikel]


4. Twee voor de prijs van een: deze 12 tassen zijn perfect voor je vakantie én kan je achteraf nog dagelijks gebruiken (17/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ideale vakantietas vinden is geen sinecure. Je reisgezel moet licht, praktisch en voldoende ruim zijn, bij verschillende outfits passen en liefst ook nog eens klasse uitstralen. Slimme fashionista’s kiezen voor een tas waar je ook na je vakantiepret nog plezier aan hebt. Wij tippen twaalf handtassen waar je gegarandeerd mee scoort en blijft scoren. [naar artikel]


5. Hoe kan je ChatGPT gebruiken in het dagelijks leven? ‘Ik laat ChatGPT mijn e-mails lezen en vraag een antwoord op maat’ (21/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. ‘Papers en opdrachten behoren mogelijk tot het verleden’: zo kan je ChatGPT gebruiken in het dagelijks leven (21/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. ‘Mensen die dagelijks cocaïne gebruiken: soms zie je dat niet’: politieactie tegen alcohol en drugs in het verkeer (23/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Universiteit zorgt voor ophef: "Verschillende landen hebben verschillende gebruiken, maar hier gebruiken we het toilet" (12/06/2017 - Het Belang van Limburg)

De Strathclyde Universiteit van Glasgow heeft voor heel wat ophef gezorgd na een mailtje. Daarin kaarten ze de “slechte gewoontes” van hun stafleden en studenten aan. [naar artikel]


9. Agenten mogen bodycams gebruiken op patrouille of tijdens interventie (maar moeten waarschuwen wanneer ze die gebruiken) (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

In de toekomst zullen politiemensen op patrouille of tijdens interventies gebruik kunnen maken van bodycams. Voorwaarde is wel dat de agenten de... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!