Gazet van Antwerpen

06/02/2022 - 23:38
"Senegal heeft voor het eerst in zijn geschiedenis de Africa Cup gewonnen. Een spannende finale tegen Egypte was na 120 minuten voetballen op 0-0 geëindigd. In de strafschoppenreeks werd het 4-3. Uitgerekend Sadio Mané, die heel vroeg in de wedstrijd al een strafschop had gemist, trapte de beslissende elfmeter binnen."

1. Senegal wint voor allereerste keer Africa Cup tegen Egypte: pineut Sadio Mané is grote held van strafschoppenreeks (06/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Senegal heeft voor het eerst in zijn geschiedenis de Africa Cup gewonnen. Een spannende finale tegen Egypte was na 120 minuten voetballen op 0-0 geëindigd. In de strafschoppenreeks werd het 4-3. Uitgerekend Sadio Mané, die heel vroeg in de wedstrijd al een strafschop had gemist, trapte de beslissende elfmeter binnen. [naar artikel]

2. Mo Salah en Egypte kegelen Ivoorkust uit Africa Cup na zenuwslopende strafschoppenreeks (26/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Egypte heeft zich na een spannende pot weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Africa Cup. De Egyptenaren hadden wel strafschoppen nodig om het Ivoorkust van ex-Bruggeling Simon Deli naar huis te sturen. [naar artikel]

3. Ex-verdediger van KRC Genk wint met Senegal voor allereerste keer Africa Cup (06/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Senegal heeft voor het eerst in zijn geschiedenis de Africa Cup gewonnen. Een spannende finale tegen Egypte was na 120 minuten voetballen op 0-0 geëindigd. In de strafschoppenreeks werd het 4-3. Kalidou Koulibaly (ex-KRC Genk) zette de allereerste penalty voor Senegal om. [naar artikel]

4. LIVE. Senegal na strafschopmisser Mané op zoek naar openingsgoal in Africa Cup-finale tegen Egypte (06/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

• Finale • Aftrap: 20 uur • Yaoundé (Kameroen) • Clash tussen Liverpool-sterren Salah en Mané [naar artikel]

5. LIVE. Strafschoppen! Senegal of Egypte, wie wint Africa Cup-finale? (06/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

6. Senegal wint voor eerste keer Africa Cup na strafschoppen tegen Egypte, Mané trapt beslissende penalty binnen (06/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Senegal heeft voor de eerste keer de Africa Cup gewonnen. De Leeuwen van de Teranga vloerden Egypte na een strafschoppenreeks in de finale. Sadio Mané trapte de beslissende penalty tegen de touwen. [naar artikel]

7. Africa Cup 2019 – Algerije in strafschoppenreeks voorbij Ivoorkust naar halve finales (11/07/2019 - Metro)

Algerije heeft zich donderdag in het Egyptische Suez voor de halve finales van de Africa Cup geplaatst. Na een 1-1 gelijkspel toonden de Algerijnen zich in een strafschoppenreeks met 4-3 het koelbloedigst. Sofiane Feghouli opende na twintig minuten de score voor Algerije, Jonathan Kodjia bracht Ivoorkust in de 62e minuut langszij. Dat gebeurde een kwartier […] Het bericht Africa Cup 2019 – Algerije in strafschoppenreeks voorbij Ivoorkust naar halve finales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

8. Michel en De Croo in Senegal – België en Senegal vieren vijftig jaar bilaterale samenwerking (01/03/2018 - Metro)

Eerste minister Charles Michel en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zijn woensdag aan hun driedaags bezoek aan Senegal begonnen. Dat bezoek staat in het teken van vijftig jaar bilaterale samenwerking tussen België en Senegal. Bij aankomst in Dakar rond 17.30 uur lokale tijd ontving de Senegalese premier Mahammad Boun Abdallah Dionne op het tarmac […] [naar artikel]

9. LIVE ECUADOR-SENEGAL. Koulibaly trapt Senegal virtueel naar de volgende ronde (29/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

• Derde groepsmatch poule A • Khalifa International Stadium • Ecuador heeft genoeg aan een punt voor kwalificatie • Volg de andere groepsmatch Nederland-Qatar HIER LIVE! [naar artikel]