Antwerp wint in blessuretijd op het veld van Seraing

11/02/2022 - 22:47
"Antwerp is op het veld van staartploeg Seraing nipt aan duur puntenverlies ontsnapt. Voor de pauze liet de Great Old enkele wenkende kansen liggen en in de tweede helft dreigde een rode kaart voor Samatta roet in het eten te gooien. In blessuretijd pakte Antwerp alsnog de volle buit via een afgeweken schot van Almeida."

1. Owngoal in blessuretijd behoedt tienkoppig Antwerp voor duur puntenverlies (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Antwerp is op het veld van staartploeg Seraing nipt aan duur puntenverlies ontsnapt. Voor de pauze liet de Great Old enkele wenkende kansen liggen en in de tweede helft dreigde een rode kaart voor Samatta roet in het eten te gooien. In blessuretijd pakte Antwerp alsnog de volle buit via een afgeweken schot van Almeida. [naar artikel]

2. Tienkoppig Antwerp zet Union onder druk na zege in blessuretijd bij Seraing (11/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Na een moeilijke wedstrijd, waarin Antwerp na 63 minuten met tien man kwam te staan door rood voor Samatta, is The Great Old er toch in geslaagd om een 0-1-zege uit de brand te slepen in Seraing dankzij een owngoal van Dietsch. Daarmee zet de tweede in de stand druk op leider Union. [naar artikel]

3. Football Talk. “Seraing verdiende strafschop tegen Antwerp” - Eriksen speelt op 30ste verjaardag eerste wedstrijd sinds hartstilstand (15/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

De VAR speelde vrijdag een hoofdrol tijdens Seraing-Antwerp (0-1). Zo greep de videoref in tijdens een penaltyfase voor Seraing. Scheidsrechter Arthur Denil moest naar de beelden gaan kijken, maar die bleef bij zijn beslissing om géén strafschop toe te kennen. Het Referee Department oordeelt dat Seraing wél een penalty verdiende. Scheidsrechterbaas Stefanie Forde toe: “Dessoleil hield Marius met beide handen vast en had geen intentie om de bal te spelen.” Nadien trok Antwerp alsnog aan het langste eind, na een owngoal in de blessuretijd. [naar artikel]

4. Owusu alweer de held van Antwerp, Lokeren gaat in blessuretijd onderuit (05/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Antwerp is met 1-2 gaan winnen op het veld van Lokeren, dat zijn eerste nederlaag lijdt in Play-off 2. William Owusu zorgde in de blessuretijd voor het winnende doelpunt. Door de zege wordt Antwerp tweede in Play-off 2B op drie punten van leider Lokeren. [naar artikel]

5. Antwerp sleept in blessuretijd zege uit de brand tegen Seraing en zet Union onder druk (11/02/2022 - Het Belang van Limburg)

6. LIVE. Kan Antwerp in Seraing profiteren van het onderlinge duel tussen Genk en Union? (11/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Antwerp kan zaterdagavond op het veld van Seraing een goede zaak doen in het klassement. Zondag staan de nummers 1 en 2 Genk en Union tegenover elkaar, dus minstens één van de twee ploegen zal punten laten liggen. Als de Great Old daarvan wil profiteren, zal er dus gewonnen moeten worden op Le Pairay. Volg Seraing-RAFC hier LIVE! [naar artikel]

7. Geen penalty voor Antwerp, wel tegengoal in blessuretijd na potje knokvoetbal tegen Anderlecht (17/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

Anderlecht heeft dankzij een goal in blessuretijd gewonnen op het veld van Antwerp. Yannick Bolasie kopte het winnende doelpunt binnen op assist van Yari Verschaeren. De match kende een zeer bewogen slotfase, waarin de videoref ook een aan Antwerp toegekende penalty ongedaan had gemaakt én Anderlecht-doelman Didillon zijn team rechthield. Anderlecht komt alleen op de zesde plaats, Antwerp wordt door Standard van de derde plaats verdrongen. [naar artikel]

8. LIVE. Pakt KV Mechelen revanche op het veld van rode lantaarn Seraing? (25/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Tijd voor revanche. KV Mechelen verloor de heenmatch in eigen huis tegen Seraing en gaat vandaag vol op zoek naar een zege op het veld van de hekkensluiter. Een driepunter zou Malinwa weer de nodige ademruimte geven in de degradatiestrijd. Wie wint? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 16u! [naar artikel]

9. LIVE. Spoelt KRC Genk nederlaag in Antwerp door met thuiszege tegen Seraing? (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk leed woensdag een zure nederlaag op het veld van Antwerp. Blauw-wit wil dus wat rechtzetten en krijgt daarvoor vanavond (aftrap om 21 uur) de kans tegen promovendus Seraing. Houden de Genkies de drie punten thuis? Volg het hier live. [naar artikel]

10. LIVE SERAING-ANTWERP. Bijna 0-3, Kerk laat het na om voorsprong uit te breiden (11/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Seraing en Antwerp sluiten op Le Pairay deze zaterdag in de Jupiler Pro League af. Seraing-speler Opare kreeg al na tien minuten een rode kaart, Ekkelenkamp en Janssen zorgden voor 0-2. Volg de wedstrijd in onderstaande liveblog! [naar artikel]

11. Standard wint waterballet bij stadsgenoot Seraing en plaatst zich voor achtste finales van de Croky Cup (03/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Standard heeft met 1-4 gewonnen op het veld van stadsgenoot Seraing. De 1B-club speelde vrank en vrij, maar de Rouches sprongen met dank aan een sterke Joao Klauss uitstekend om met de kansen op een doorregend veld. De partij begon met enige vertraging nadat ref Jasper Vergoote om privéredenen verstek moest geven. [naar artikel]

12. LIVE SERAING-ANTWERP. Breidt ‘Great Old’ dubbele voorsprong na rust uit tegen tienkoppige thuisploeg? (11/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

13. Anderlecht doet in extremis gouden zaak op veld van Antwerp na bewogen slotfase (17/02/2019 - Het Belang van Limburg)

14. Samatta moet één week brommen na rode kaart tegen Seraing, maar Antwerp gaat in beroep (14/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Bondsparket wil Ally Samatta één speeldag schorsen na zijn rode kaart op het veld van Seraing. Het volledige strafvoorstel voor de Tanzaniaanse aanvaller van Antwerp FC: één speeldag effectieve schorsing, één speeldag voorwaardelijke schorsing en een geldboete van 1.500 euro. Antwerp vindt het voorstel te streng en tekent beroep aan. [naar artikel]

15. COMMENTAAR. “Geef Faris Haroun maar dat jaar extra contract, hij verdient het” (12/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

Werkelijk alles zat aanvankelijk tegen voor Antwerp op Seraing. Het veld, die naam onwaardig. Een ongelukkige Samatta, die meermaals vergat te scoren én (onterecht) met rood van het veld werd gestuurd. Een frustrerende 0-0 leek het harde verdict. Uitblinker Almeida besliste er anders over, in blessuretijd. Opdracht volbracht. Dik verdiend. En dan toch een fijn ‘debuut’ voor kapitein Faris Haroun, die zijn eerste basisplaats in bijna een jaar mocht vieren. En hopelijk niet zijn laatste. [naar artikel]

16. Antwerp is na vroege rode kaart snel klaar met Seraing en springt voorlopig over Union naar de tweede plek (11/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft er een zaterdagavondwandeling in Seraing opzitten. Op Le Pairay werd het 0-2. De doelpunten van Ekkelenkamp en Janssen vielen in de eerste helft nadat Seraing na tien minuten al rood zag voor Opare. Met de drie punten springt Antwerp voorlopig over Union naar de tweede stek. [naar artikel]

17. Antwerp behoudt perfect rapport van 27 op 27 na overwinning tegen Seraing (16/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Ook na negen speeldagen blijft Antwerp zonder puntenverlies in de Jupiler Pro League. De Great Old was voor eigen publiek met 2-1 te sterk voor Seraing dankzij doelpunten van Toby Alderweireld en Vincent Janssen. Antwerp duikt zo met een 27 op 27 de interlandbreak in. [naar artikel]

18. Penalty in blessuretijd veroordeelt Seraing tot voorlaatste plaats (2-2), KV Oostende, Zulte Waregem en Eupen zijn gered (02/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Een thriller van jewelste in de Diaz Arena: KV Oostende heeft zich via het allerkleinste gaatje van het behoud verzekerd. Tot minuut 90 leek het alsof Seraing zou winnen aan zee, maar een penalty van Gueye (2-2) in de blessuretijd zorgde voor een Oostends delirium. Zo zijn Eupen en Zulte Waregem ook meteen gered. [naar artikel]

19. Seraing bijt van zich af, maar Antwerp blijft foutloos na nipte thuiszege en heeft 27 op 27 (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar stopt de Antwerp Express? Alvast niet in station Seraing. De Metallo’s moesten hun meerdere erkennen in de Great Old, die op weg werd gezet door kapitein Alderweireld. Na negen speeldagen behoudt Antwerp het perfecte rapport. [naar artikel]

20. John van den Brom wil reactie van spelersgroep tegen Seraing na 4-2 pandoering op Antwerp (24/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Maar eerst de sport. Zo is er vandaag geloot voor de zestiende finales van de Belgische voetbalbeker, de Croky Cup. Tweede amateurclub Belisia trekt naar AA Gent, Lommel moet naar Charleroi, STVV maakt de verplaatsing naar Seraing en titelverdediger Racing Genk start het bekeravontuur op het veld van eerste amateurploeg Sint-Eloois Winkel Sport. Dat is allemaal voor eind oktober, eerst is er de competitie waar Racing Genk de 4-2 nederlaag van eergisteren tegen Antwerp wil doorspoelen met een zege komende zondag thuis tegen Seraing. [naar artikel]

21. STVV-beloften winnen in Antwerp (18/10/2021 - Het Belang van Limburg)

De beloften van STVV hebben maandagavond een knappe zege geboekt op het veld van Antwerp. In blessuretijd maakte Corstjens de winning goal. [naar artikel]

22. LIVE SERAING-ANTWERP. Boeken toe: Ekkelenkamp en Janssen zorgen voor 0-2, thuisploeg ook met tien (11/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

23. Tienkoppig Seraing geeft in extra tijd de overwinning uit handen tegen Oostende (08/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Elk een puntje: daar schieten zowel Seraing als KV Oostende weinig mee op. Pas in de blessuretijd kon een matig KVO, met héél veel moeite tegen een tienkoppige thuisploeg, nog een gelijkspel (1-1) uit de brand slepen. Bij Seraing sloegen ze zich voor het hoofd, want het had de hele wedstrijd al kansen bij de vleet gemist. [naar artikel]