18/02/2022 - 18:45
"Matthias Casse (IJF-2) heeft goud veroverd op het Grand Slam judo van Tel Aviv. In de finale van de klasse tot 81 kilogram won hij na 3:45 in de extra tijd met ippon (golden score) van de Turk Vedat Albayrak (IJF-5). Hij wordt zo ook de nieuwe nummer één van de wereld. Dubbel Belgisch succes overigens in Tel Aviv, want Sami Chouchi (IJF-7) won het brons."

1. Goud voor Matthias Casse in Grand Slam van Tel Aviv, judoka ook opnieuw nummer één van de wereld (18/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Matthias Casse (IJF-2) heeft goud veroverd op het Grand Slam judo van Tel Aviv. In de finale van de klasse tot 81 kilogram won hij na 3:45 in de extra tijd met ippon (golden score) van de Turk Vedat Albayrak (IJF-5). Hij wordt zo ook de nieuwe nummer één van de wereld. Dubbel Belgisch succes overigens in Tel Aviv, want Sami Chouchi (IJF-7) won het brons. [naar artikel]

2. Matthias Casse op medaillekoers! Judoka wint van Russische nummer 8 van de wereld en plaatst zich voor halve finales (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Matthias Casse zit in de halve finales in Tokio. De 24-jarige judoka klopte in zijn kwartfinale in de klasse tot 81 kilogram de Rus Alan Khubetsov (IJF-8). In de golden score kreeg Khubetsov een derde bestraffing, waardoor de buit binnen was. Casse, die rond 10u Belgische tijd opnieuw vecht, staat dus weer een stap dichter bij zijn ultieme doel, de gouden medaille. [naar artikel]

3. Judoka Matthias Casse weer nummer 1 van de wereld in klasse tot 81 kilogram (27/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Judoka Matthias Casse heeft zijn positie als nummer 1 van de wereld in de categorie onder 81 kilogram heroverd. Dat blijkt uit de wereldranglijst die de Internationale Judofederatie actualiseerde. De 26-jarige Antwerpenaar wipt over zijn grote rivaal, de 24-jarige Georgiër Tato Grigalashvili. [naar artikel]

4. Judoka Matthias Casse wellicht nummer een af na Grand Slam Parijs (04/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Nadat hij vorige week de Grand Prix van Portugal in Almada won, werd Matthias Casse opnieuw nummer een van de wereld bij de -81 kilogram, maar de kans is heel groot dat hij na het Grand Slam van Parijs van dit weekend de leiding weer moet afgeven aan zijn Georgische rivaal Tato Grigalashvili. [naar artikel]

5. Brons voor Matthias Casse! Judoka schenkt ons land tweede olympische medaille: “Op Spelen van Parijs ga ik opnieuw voor goud” (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Matthias Casse (24) heeft ons land een tweede medaille bezorgd! De judoka, die de voorbije weken af te rekenen kreeg met een schouderblessure, won zijn kamp om het brons in de categorie tot 81 kilogram tegen Tato Grigalashvili (IJF 3). Een knappe prestatie. “In Parijs ga ik opnieuw voor goud.” [naar artikel]

6. Judoka Matthias Casse kampt om goud (23/06/2019 - Metro)

Matthias Casse heeft zich vandaag geplaatst voor de finale bij de -81 kg op het EK judo, dat in Minsk plaatsvindt tijdens de Europese Spelen. Hij kampt om het goud tegen de Bulgaar Ivaylo Ivanov (IJF 12), die op het EK van 2016 brons behaalde. Sami Chouchi strandde in de achtste finales. Matthias Casse (IJF […] Het bericht Judoka Matthias Casse kampt om goud verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

7. Judoka Matthias Casse kampt om EK-goud bij -81 kg (23/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Matthias Casse heeft zich geplaatst voor de finale bij de -81 kg op het EK judo, dat in Minsk plaatsvindt tijdens de Europese Spelen. Casse kampt... [naar artikel]

8. Judoka Matthias Casse verovert EK-goud bij -81 kg (23/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Matthias Casse heeft de finale bij de -81 kg op het EK judo, dat in Minsk plaatsvindt tijdens de Europese Spelen, gewonnen. Onze landgenoot rekende... [naar artikel]

9. Judoka Matthias Casse verovert EK-goud bij -81 kg: “Had geen besef meer van tijd” (23/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Judoka Matthias Casse heeft de gouden medaille veroverd in de klasse tot 81kg op het EK judo, dat in Minsk plaatsvindt tijdens de Europese Spelen.... [naar artikel]