Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Op de Europese markt is het volume toegevoegde suikers in frisdranken en aanverwante producten sinds het begin van deze eeuw gemiddeld met meer dan een kwart gedaald. Die trend heeft de voorbije jaren bovendien nog een versnelling laten optekenen. Dat blijkt uit een studie van de Union of European Soft Drinks Associations (Unesda), de Europese […] [naar artikel]
Een kopje koffie in de ochtend, een appelsien als vieruurtje en een chocoladereep voor het slapen gaan. Het is soms verleidelijk om je favoriete [naar artikel]
De Oostendse patissier en voedingsconsulent Vincent Bulteel lanceert met zijn bedrijf Inca’Cao, gevestigd in Wingene, een nieuwe soort suikerarme chocolade. De zoetstof die hij gebruikt, stelde hij zelf samen. “Het gaat om suikers die het lichaam zelf ook aanmaakt”, vertelt hij. Een uitvinding die elke chocoladeliefhebber alleen maar kan toejuichen... Maar is het ook lekker? [naar artikel]
Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]
Chocoladereep Leo wordt tachtig jaar. Naar aanleiding van die verjaardag pakt moederbedrijf Mondelez International uit met een witte interpretatie van het stuk chocolade. Deze reep krijgt de naam Lea mee. Een deel van de opbrengst gaat naar borstkankerorganisatie Pink Ribbon. [naar artikel]
Chocolade is een begeerd tussendoortje en wordt vaak bestempeld als ongezond. Toch moet je die chocoladereep niet te ver in de kast stoppen, want uit onderzoek blijkt dat het helpt tegen stress. Maar pas op, enkel pure chocolade heeft een positieve impact op je lichaam. Onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Centre stellen dat […] Het bericht Chocolade is hét wondermiddel tegen stress verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Chocolade, voor velen een gegeerd goedje waar ze maar moeilijk van af kunnen blijven. Ja, het bevat veel calorieën, verzadigde vetten en suikers, maar het is zo lekker, en bovendien ook nog eens gezond. Nieuw onderzoek aan de VUB zet die stelling nog wat meer kracht bij. [naar artikel]
In Engeland gaat snoepfabrikant Mars bij wijze van experiment Celebration-dozen verkopen zónder de chocoladereep Bounty erin. De reep, een mix van chocolade met kokos, is bij de Britten het minst favoriete snoepgoed uit het assortiment. Zien de Belgen de snack ook liever verdwijnen binnenkort? [naar artikel]
In Engeland gaat snoepfabrikant Mars bij wijze van experiment Celebration-dozen verkopen zónder de chocoladereep Bounty erin. De reep, een mix van chocolade met kokos, is bij de Britten het minst favoriete snoepgoed uit het assortiment. Zien de Belgen de snack ook liever verdwijnen binnenkort? [naar artikel]
Voor één liter olijfolie betaal je volgens Testaankoop vandaag 31,3 procent meer dan vorig jaar, een serieuze stijging. Hoe komt dat? Is een goedkope fles olijfolie nu een erge miskoop? En hoe kies je binnen je budget de gezondste, meest kwalitatieve fles in de supermarkt? Olijfoliesommeliers Philippe Bruyninckx en Guy Hendrickx geven advies: “Het is het voedselproduct waar het meest mee gefraudeerd wordt.” [naar artikel]
50 jaar na de sluiting van de Martouginfabriek heeft Antwerpen terug een eigen Antwerpse chocolade. Coup de Chocolat, zo heet de nieuwe chocoladefabriek. De naam verraadt de ambities van de eigenaars zij willen met hun speciale chocolade een ware coup plegen op de commerciële chocolademarkt. Ze beginnen kleinschalig met één speciale reep, de Gusta. Volgens de makers zal je meteen verliefd worden op de aroma's van deze bijzondere chocoladereep. [naar artikel]
Nadat de Antwerpse chocoladereep Jerome in augustus al werd uitgeroepen tot de beste chocolade van Europa, heeft de reep nu zilver gehaald op de ‘wereldbeker’ in Florence. “Soms moeten we onszelf even in de wang knijpen dat dit echt is”, zeggen Tom Geens en Isabelle Quirynen van Coup de Chocolat. [naar artikel]
Op Valentijnsdag opent op de De Keyserlei Sano: een nieuwe zaak die zonder suiker werkt. Nochtans lijkt de menukaart een suikerbom: vers gedraaid ijs, wafels, patisserie, milkshakes, chocolade, zoete koffie, … “Je kunt die producten even lekker bereiden zonder toegevoegde suikers”, zeggen de Antwerpse initiatiefnemers Thierry Huion en Gunther Vanbeselaere. [naar artikel]
Chocolade maakt gelukkig. Het lekkere goedje is niet alleen hemels lekker, maar het kan ook nog eens bevorderend zijn voor de gezondheid. Vooral donkere chocolade biedt tal van voordelen! Een bom aan vitaminen en mineralen Elke soort chocolade – dus ook melkchocolade en witte chocolade – zijn rijk aan vitamine A en B12. Die vitaminen […] Het bericht Ontdek de voordelen van donkere chocolade verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wie ooit een chocoladereep van Toblerone in zijn handen had, zal het kunnen beamen: de driehoekjes, die Zwitserse bergen moeten voorstellen, zijn behoorlijk moeilijk los te krijgen. Dat probleem is nu verholpen, maar fans zijn niet tevreden met de make-over. [naar artikel]
België en chocolade gaan hand in hand. Voor velen is het hun favoriete snack bij uitstek en wat is nu leuker dan een gepersonaliseerde chocoladereep? Dat moet ook Côte d’Or gedacht hebben. Het chocolademerk verkoopt vanaf nu chocolade met de populairste Belgische voornamen in de supermarkt. Redding in tijden van nood Chocolade voelt, vooral in […] Het bericht Côte d’Or lanceert gepersonaliseerde chocoladerepen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Aan chocolade wordt normaal geraffineerde suiker toegevoegd, maar daar heeft de Zwitserse multinational Nestlé nu iets op gevonden. Het lanceert in het najaar voor het eerste een chocoladereep waarbij enkel cacao wordt gebruikt. [naar artikel]
Uit een recente Franse studie, uitgevoerd bij 100.000 volwassenen, blijkt dat kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam in lightdranken een verhoogd risico inhouden op kanker. “Let op”, waarschuwt kankerspecialist Filip Lardon (UA), “vooral de hoeveelheid die je consumeert, maakt het verschil.” Wat is het effect van een Cola Light of Zero op onze gezondheid en vanaf hoeveel blikjes vormt dit écht een probleem? Lardon helpt enkele misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
Engie lanceert voor het eerst sinds het begin van de energiecrisis weer een vast contract. Het is maar beschikbaar voor een “beperkte hoeveelheid” klanten, zegt de marktleider. Is het interessant om je daar meteen voor in te schrijven? Of kies je toch beter een variabel contract? Of dat ene andere soort contract waar energieleveranciers bewust niet mee uitpakken? [naar artikel]
“Eens je aanvaardt dat je verslaafd bent aan suikers, is het gemakkelijker om dat probleem aan te pakken.” Vanaf 24 augustus tot en met 2 september... [naar artikel]
De hoeveelheid zout in ons brood is met ruim tien procent verminderd zonder dat iemand er erg in had. 'Zoutreductie is gezond, maar de suikers die we binnenkrijgen zijn een veel groter probleem", zegt voedingsexpert Patrick Mullie (VUB). [naar artikel]
Knijpzakjes met fruit voor de kleintjes zijn handig voor onderweg of in de boekentas. En nog gezond ook, want gemaakt van quasi 100 procent fruit, zonder toegevoegde suikers. Althans, dat zou je denken. “En toch zijn ze geen alternatief voor vers fruit”, aldus de consumentenorganisatie Testaankoop. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.