Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers”

21/02/2022 - 15:53
"Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen (29/08/2018 - Metro)

Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


2. “Volumes toegevoegde suikers in Europese frisdranken deze eeuw al met kwart gedaald” (11/07/2022 - Express)

Op de Europese markt is het volume toegevoegde suikers in frisdranken en aanverwante producten sinds het begin van deze eeuw gemiddeld met meer dan een kwart gedaald. Die trend heeft de voorbije jaren bovendien nog een versnelling laten optekenen. Dat blijkt uit een studie van de Union of European Soft Drinks Associations (Unesda), de Europese […] [naar artikel]


3. Deze hoeveelheid chocolade is dodelijk (en meer voeding waarvan je té veel kan eten) (10/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een kopje koffie in de ochtend, een appelsien als vieruurtje en een chocoladereep voor het slapen gaan. Het is soms verleidelijk om je favoriete [naar artikel]


4. Chocolade eten zonder je schuldig te voelen? Het kan met deze suikerarme versie van Oostendse patissier: “Onze tabletten zijn de iPhones onder de chocolade” (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Oostendse patissier en voedingsconsulent Vincent Bulteel lanceert met zijn bedrijf Inca’Cao, gevestigd in Wingene, een nieuwe soort suikerarme chocolade. De zoetstof die hij gebruikt, stelde hij zelf samen. “Het gaat om suikers die het lichaam zelf ook aanmaakt”, vertelt hij. Een uitvinding die elke chocoladeliefhebber alleen maar kan toejuichen... Maar is het ook lekker? [naar artikel]


5. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


6. Chocoladereep Leo krijgt er een witte variant bij: Lea (16/05/2019 - Het Belang van Limburg)

Chocoladereep Leo wordt tachtig jaar. Naar aanleiding van die verjaardag pakt moederbedrijf Mondelez International uit met een witte interpretatie van het stuk chocolade. Deze reep krijgt de naam Lea mee. Een deel van de opbrengst gaat naar borstkankerorganisatie Pink Ribbon. [naar artikel]


7. Chocolade is hét wondermiddel tegen stress (09/03/2019 - Metro)

Chocolade is een begeerd tussendoortje en wordt vaak bestempeld als ongezond. Toch moet je die chocoladereep niet te ver in de kast stoppen, want uit onderzoek blijkt dat het helpt tegen stress. Maar pas op, enkel pure chocolade heeft een positieve impact op je lichaam. Onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Centre stellen dat […] Het bericht Chocolade is hét wondermiddel tegen stress verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


8. Chocolade is gezond, maar dan wel de pure chocolade én in combinatie met sport (08/01/2018 - VRT NWS)

Chocolade, voor velen een gegeerd goedje waar ze maar moeilijk van af kunnen blijven. Ja, het bevat veel calorieën, verzadigde vetten en suikers, maar het is zo lekker, en bovendien ook nog eens gezond. Nieuw onderzoek aan de VUB zet die stelling nog wat meer kracht bij.   [naar artikel]


9. Bounty verdwijnt in Engeland uit Celebrations-box: binnenkort ook bij ons geen chocoladereep met kokos meer? (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

In Engeland gaat snoepfabrikant Mars bij wijze van experiment Celebration-dozen verkopen zónder de chocoladereep Bounty erin. De reep, een mix van chocolade met kokos, is bij de Britten het minst favoriete snoepgoed uit het assortiment. Zien de Belgen de snack ook liever verdwijnen binnenkort? [naar artikel]


10. Bounty verdwijnt in Engeland uit Celebrations-box: binnenkort ook geen chocoladereep met kokos meer bij ons? (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

In Engeland gaat snoepfabrikant Mars bij wijze van experiment Celebration-dozen verkopen zónder de chocoladereep Bounty erin. De reep, een mix van chocolade met kokos, is bij de Britten het minst favoriete snoepgoed uit het assortiment. Zien de Belgen de snack ook liever verdwijnen binnenkort? [naar artikel]


11. “Goedkoop is vaak een miskoop, maar dure flessen van 50 euro zijn ook niet nodig”: hoe kies je de beste olijfolie in de winkel? (04/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Voor één liter olijfolie betaal je volgens Testaankoop vandaag 31,3 procent meer dan vorig jaar, een serieuze stijging. Hoe komt dat? Is een goedkope fles olijfolie nu een erge miskoop? En hoe kies je binnen je budget de gezondste, meest kwalitatieve fles in de supermarkt? Olijfoliesommeliers Philippe Bruyninckx en Guy Hendrickx geven advies: “Het is het voedselproduct waar het meest mee gefraudeerd wordt.” [naar artikel]


12. Antwerpen heeft opnieuw een eigen chocolade (07/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

50 jaar na de sluiting van de Martouginfabriek heeft Antwerpen terug een eigen Antwerpse chocolade. Coup de Chocolat, zo heet de nieuwe chocoladefabriek. De naam verraadt de ambities van de eigenaars zij willen met hun speciale chocolade een ware coup plegen op de commerciële chocolademarkt. Ze beginnen kleinschalig met één speciale reep, de Gusta. Volgens de makers zal je meteen verliefd worden op de aroma's van deze bijzondere chocoladereep. [naar artikel]


13. Op één na beste chocolade ter wereld wordt in Antwerpen gemaakt (19/11/2018 - Gazet van Antwerpen)

Nadat de Antwerpse chocoladereep Jerome in augustus al werd uitgeroepen tot de beste chocolade van Europa, heeft de reep nu zilver gehaald op de ‘wereldbeker’ in Florence. “Soms moeten we onszelf even in de wang knijpen dat dit echt is”, zeggen Tom Geens en Isabelle Quirynen van Coup de Chocolat. [naar artikel]


14. Wereldprimeur: Antwerpse horecazaak bereidt ijsjes en patisserie zonder suiker (21/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

Op Valentijnsdag opent op de De Keyserlei Sano: een nieuwe zaak die zonder suiker werkt. Nochtans lijkt de menukaart een suikerbom: vers gedraaid ijs, wafels, patisserie, milkshakes, chocolade, zoete koffie, … “Je kunt die producten even lekker bereiden zonder toegevoegde suikers”, zeggen de Antwerpse initiatiefnemers Thierry Huion en Gunther Vanbeselaere. [naar artikel]


15. Ontdek de voordelen van donkere chocolade (04/05/2019 - Metro)

Chocolade maakt gelukkig. Het lekkere goedje is niet alleen hemels lekker, maar het kan ook nog eens bevorderend zijn voor de gezondheid. Vooral donkere chocolade biedt tal van voordelen!  Een bom aan vitaminen en mineralen Elke soort chocolade – dus ook melkchocolade en witte chocolade – zijn rijk aan vitamine A en B12. Die vitaminen […] Het bericht Ontdek de voordelen van donkere chocolade verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


16. De chocoladereep van Toblerone ziet er een beetje anders uit, fans worden gek (08/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Wie ooit een chocoladereep van Toblerone in zijn handen had, zal het kunnen beamen: de driehoekjes, die Zwitserse bergen moeten voorstellen, zijn behoorlijk moeilijk los te krijgen. Dat probleem is nu verholpen, maar fans zijn niet tevreden met de make-over. [naar artikel]


17. Côte d’Or lanceert gepersonaliseerde chocoladerepen (12/03/2019 - Metro)

België en chocolade gaan hand in hand. Voor velen is het hun favoriete snack bij uitstek en wat is nu leuker dan een gepersonaliseerde chocoladereep? Dat moet ook Côte d’Or gedacht hebben. Het chocolademerk verkoopt vanaf nu chocolade met de populairste Belgische voornamen in de supermarkt. Redding in tijden van nood Chocolade voelt, vooral in […] Het bericht Côte d’Or lanceert gepersonaliseerde chocoladerepen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


18. Nestlé pakt uit met chocolade die enkel van cacao wordt gemaakt (22/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Aan chocolade wordt normaal geraffineerde suiker toegevoegd, maar daar heeft de Zwitserse multinational Nestlé nu iets op gevonden. Het lanceert in het najaar voor het eerste een chocoladereep waarbij enkel cacao wordt gebruikt. [naar artikel]


19. Wat is het verband tussen lightdranken en kanker? Kankerspecialist licht toe: “Vooral de hoeveelheden die je drinkt, maken groot verschil” (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Uit een recente Franse studie, uitgevoerd bij 100.000 volwassenen, blijkt dat kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam in lightdranken een verhoogd risico inhouden op kanker. “Let op”, waarschuwt kankerspecialist Filip Lardon (UA), “vooral de hoeveelheid die je consumeert, maakt het verschil.” Wat is het effect van een Cola Light of Zero op onze gezondheid en vanaf hoeveel blikjes vormt dit écht een probleem? Lardon helpt enkele misverstanden de wereld uit. [naar artikel]


20. Grootste leverancier komt nu ook met vast contract voor “beperkte hoeveelheid klanten”: is het interessant voor jou? (30/03/2023 - Het Nieuwsblad)

Engie lanceert voor het eerst sinds het begin van de energiecrisis weer een vast contract. Het is maar beschikbaar voor een “beperkte hoeveelheid” klanten, zegt de marktleider. Is het interessant om je daar meteen voor in te schrijven? Of kies je toch beter een variabel contract? Of dat ene andere soort contract waar energieleveranciers bewust niet mee uitpakken? [naar artikel]


21. Hoe kom ik van mijn drang naar zoet af? Pascale Naessens beantwoordt al je vragen (deel 4) (27/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Eens je aanvaardt dat je verslaafd bent aan suikers, is het gemakkelijker om dat probleem aan te pakken.” Vanaf 24 augustus tot en met 2 september... [naar artikel]


22. Brood wordt minder zout, nu moet voeding nog minder zoet (05/04/2019 - De Morgen)

De hoeveelheid zout in ons brood is met ruim tien procent verminderd zonder dat iemand er erg in had. 'Zoutreductie is gezond, maar de suikers die we binnenkrijgen zijn een veel groter probleem", zegt voedingsexpert Patrick Mullie (VUB). [naar artikel]


23. “Beter dan helemaal geen fruit, maar…”: Testaankoop waarschuwt voor knijpzakjes voor kinderen (31/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Knijpzakjes met fruit voor de kleintjes zijn handig voor onderweg of in de boekentas. En nog gezond ook, want gemaakt van quasi 100 procent fruit, zonder toegevoegde suikers. Althans, dat zou je denken. “En toch zijn ze geen alternatief voor vers fruit”, aldus de consumentenorganisatie Testaankoop. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!