‘Lekkere lunch- en brooddoosgerechten’ is het thema een informatievergadering dinsdag 14 maart om 20 uur in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad. Het gaat om een initiatief van de Gezinsbond. [naar artikel]
De Mechelse chef Bruno Iwens (35) opende begin vorig jaar zijn compleet vernieuwde restaurant ’t Witte Goud. De investering pakte goed uit, want nooit ontving de verfijnde zaak uit Leest-centrum meer klanten. Gelukkig laat de uiterst kalme chef zich niet makkelijk opjagen. [naar artikel]
De eerste zomerse week van het jaar is een feit, en dat vraagt om de eerste bbq van het jaar. Helaas zit vlees op de barbecue letterlijk en... [naar artikel]
Een frisse en fruitige cocktail geïnspireerd op de Flintstones. De punch zit hem in de citroenwodka. Dit is een drankje voor liefhebbers van citrus, maar je kan het zoeter maken met een scheut rietsuikersiroop. Geen fan van pompelmoessap? Het kan het ook gewoon met sap van sinaasappel of mandarijn. [naar artikel]
Tijdens feestdagen wordt er wel eens een glaasje cava gedronken. Evi Hanssen (44) wil mensen helpen met ‘nee’ te zeggen tegen dat glaasje. Op haar Instagram legt ze uit hoe je de feestdagen nuchter kan beleven. Ze geeft samen met Jacqueline van Lieshout, een nuchterheidscoach, enkele tips om dat te doen lukken: zeg nee tegen een glaasje alcohol, leid jezelf af en zorg dat je iets lekkers meeneemt naar het feest om van te genieten. [naar artikel]
Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]
Na vier hartige gerechten kiest Luc Bellings deze week voor iets zoets. Hij gaat aan de Belgische kust op zoek naar de lekkerste pannenkoeken mikado. Wat verwacht hij van het deeg, het roomijs en de chocoladesaus? En waar eet hij de beste versie van deze zoete klassieker: in Heist, Blankenberge, Oostende, Oostduinkerke of Bredene? “Als ze dit nog hadden gedaan, dan had ik zelfs een 11 op 10 uitgedeeld.” [naar artikel]
Iedereen vult de vraag “wat eten we vandaag” anders in, en bij HLN Eten kijken we graag mee in de koelkast en portemonnee van iemand anders ter inspiratie. Deze week deelt Isabeau (35) haar eetbudget en -gewoontes. Door haar drukke job probeert ze zo efficiënt mogelijk te koken en eten. “Ik ben niet heel goed georganiseerd, maar probeer niet in de val te trappen van de snelle broodjes aan het tankstation”, vertelt ze. Hoe pakt ze dat aan? [naar artikel]
Met spiesjes kan je eindeloos variëren. Je kies namelijk zelf wat je erop schuift. Deze aardappelbrochettes kan je de dag voor de BBQ maken. Lekker handig, want zo heb je de dag zelf tijd om je op het grillen te concentreren en op het maken van heerlijke sausjes. [naar artikel]
Hou je vast aan de takken van de bomen, want showbeest Sergio is opnieuw uitgebroken en wie dacht dat we van hem alles al gezien hadden, is eraan [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.