Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Live. Nieuwe luchtaanvallen op Kiev; Westen: ‘Helft troepenmacht Rusland inmiddels ingezet’

01/03/2022 - 06:01
"Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hieronder in de liveblog. Download hier de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Live. Nieuwe luchtaanvallen op Kiev; Westen: ‘Helft troepenmacht Rusland inmiddels ingezet’ (28/02/2022 - De Morgen)

Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hieronder in de liveblog. Download hier de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


2. Live - Wit-Rusland kondigt ‘gezamenlijke troepenmacht’ met Rusland aan • 75 raketten afgevuurd op Oekraïense steden (10/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Spanningen met Rusland: NAVO brengt 300.000 man sterke troepenmacht in opperste staat paraatheid (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een NAVO-troepenmacht van 300.000 man wordt in opperste staat van paraatheid gebracht wegens de toenemende spanningen tussen aartsvijand Rusland [naar artikel]


4. Rusland verzamelt grootste troepenmacht sinds WOII: wat gebeurde er vrijdag in Oekraïne? (19/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

Om sneller te kunnen ingrijpen bij een Russische invasie in Oekraïne, besliste de NAVO vrijdagavond dat de snelle interventiemacht binnen de 7 in plaats van 30 dagen moet kunnen worden ingezet. Intussen verzamelde Rusland de grootste troepenmacht sinds de Tweede Wereldoorlog aan de Oekraïense grens. Uit nieuwe gebeurtenissen vrijdag lijkt de kans op een gewapend conflict tussen Rusland en het Westen almaar toe te nemen. Wat gebeurde er vrijdag? [naar artikel]


5. Marijn Trio in Oekraïne: "Aanvallen komen van alle kanten waar Rusland voorbije weken troepenmacht samenbracht" (24/02/2022 - VRT NWS)

Na weken van opbouwende spanningen is Rusland vannacht Oekraïne binnengevallen. "Dit is het sluitstuk van zorgvuldig opgebouw theater", zegt VRT NWS-journalist Marijn Trio ter plaatse. "Gisteren is alles in een stroomversnelling gekomen. Momenteel lijkt Rusland alleen strategische doelen te viseren, al is het moeilijk om het totale plaatje te zien." [naar artikel]


6. Verenigd Koninkrijk stuurt troepenmacht naar Europa; belooft Zweden en Finland te verdedigen tegen Rusland (06/05/2022 - Express)

Het Verenigd Koninkrijk stuurt 8.000 soldaten naar Europa voor verschillende militaire oefeningen. Dat maakt Ben Wallace, de Britse minister van Defensie, bekend. Tegelijk beloofde hij Zweden en Finland te verdedigen, moest Rusland daar binnenvallen, los van het mogelijk toekomstig NAVO-lidmaatschap. In Finland wordt Exercise Arrow georganiseerd, een militaire oefening waar in totaal 3.400 soldaten aan […] [naar artikel]


7. Live - ‘Oekraïne start nieuw groot offensief in Cherson’ • ‘Eerste Russische soldaten van gezamenlijke troepenmacht in Wit-Rusland aangekomen’ (15/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Oekraïne. Rusland kondigt ‘grote hervormingen’ van het leger aan en wil troepenmacht fors versterken (17/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Rusland kondigt ‘grote hervormingen’ van het leger aan en wil troepenmacht fors versterken (17/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!