Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

De ene sojasaus is de andere niet. De ene uit China, de andere uit Japan, welke is de beste?

04/03/2022 - 12:06
"Sojasaus is een gefermenteerde saus, gemaakt van de sojaboon, geroosterd graan, water en zeezout. Maar de keuze is groot, net als het prijsverschil. Hoe weet je welke de beste is?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De ene sojasaus is de andere niet. De ene uit China, de andere uit Japan, welke is de beste? (04/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Sojasaus is een gefermenteerde saus, gemaakt van de sojaboon, geroosterd graan, water en zeezout. Maar de keuze is groot, net als het prijsverschil. Hoe weet je welke de beste is? [naar artikel]


2. “Dip de rijst niet in de sojasaus” en andere tips van een topchef om sushi te eten (14/05/2018 - Het Belang van Limburg)

De Japanse chef-kok Nobuyuki Matsuhisa (69), bekend van de Nobu-restaurants die hij uitbaat met acteur Robert De Niro, heeft in een interview met The Daily Mail uitgelegd hoe je sushi moet eten volgens de regels van de kunst. Een gouden tip van de man die tegenwoordig in Los Angeles woont: dip je rijst niet in de sojasaus. Deed jij het altijd al verkeerd? [naar artikel]


3. Zo wordt sojasaus al meer dan 750 jaar gemaakt (03/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Sojasaus is ook bij ons tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. Wie al eens Aziatisch kookt of sushi eet, wordt er vroeg of laat sowieso mee geconfronteerd. National Geographic ging daarom op zoek naar de oorsprong van de saus en ontdekte dat het in Japan al meer dan 750 jaar op dezelfde traditionele manier wordt gemaakt. [naar artikel]


4. Miso en sojasaus eten kan je helpen langer te leven (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Kent de Aziatische keuken geen geheimen voor jou? Dan hebben we smakelijk nieuws voor je. Van regelmatig gefermenteerde sojaproducten zoals miso en... [naar artikel]


5. Dus daar dient tweede gaatje in dop van flesje sojasaus voor (23/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Wie soms al eens in een sushirestaurant vertoeft of gewoon thuis aan de slag gaat met de Aziatische keuken is ongetwijfeld al in aanraking gekomen met het flesje met de rode dop en daarin twee gaatjes. Vroeg je je ook altijd af waarvoor dat tweede gaatje diende? Je bent niet de enige en de oplossing ging viraal op TikTok. [naar artikel]


6. Je eet sushi al je hele leven verkeerd: “De rijst mag de sojasaus eigenlijk helemaal niet raken” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een Leo of KitKat kun je simpelweg niet opeten door er in het wilde weg een hap in te zetten: dat doe je latje per latje. En een Oreo, daar eet je eerst een rondje van, om vervolgens de crème en dan pas het tweede rondje op te eten, toch? De Nederlandse Mara Grimm besloot enkele van die ‘eetiquette' in een boek te verzamelen, waarmee ze je leert hoe je voedingsmiddelen zoals een croissant, bitterballen of sushi lekkerder maakt door ze op de ‘juiste’ manier op te eten. [naar artikel]


7. IN BEELD. 14 ijssmaken die eigenlijk niet thuishoren in de diepvries maar wél in de voorraadkast: van een bolletje ketchup tot sojasaus en mayonaise (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie de klassieke ijssmaken zoals vanille, aardbei en chocolade beu gezien is: hoe klinkt ijs van Heinz ketchup, Kikkoman sojasaus of Kellogg’s Coco Pops? The Ice Cream project verzamelt de allergekste smaken die je kan bedenken in bevroren versie. Of die naast origineel ook lekker zijn, moet je vooral zélf uit gaan testen. [naar artikel]


8. Japanse restaurants getroffen door “sushiterreur”: “Ze likken aan de flesjes sojasaus” (03/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Restaurants in Japan met een typische automatische band waarop sushigerechten passeren, kampen met onhygiënische grappenmakers die filmpjes online plaatsen voor miljoenen kijkers. De beurskoers van een sushiketen daalde met 5 procent. [naar artikel]


9. DE GROTE TEST. Sterrenchef test 13 keer sojasaus uit de supermarkt: huismerk van 1 euro blijkt op één na beste (17/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde 13 soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]


10. DE GROTE TEST. Sterrenchef test dertien keer sojasaus uit de supermarkt: huismerk van 1 euro blijkt op één na beste (17/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde dertien soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!