Sojasaus is een gefermenteerde saus, gemaakt van de sojaboon, geroosterd graan, water en zeezout. Maar de keuze is groot, net als het prijsverschil. Hoe weet je welke de beste is? [naar artikel]
De Japanse chef-kok Nobuyuki Matsuhisa (69), bekend van de Nobu-restaurants die hij uitbaat met acteur Robert De Niro, heeft in een interview met The Daily Mail uitgelegd hoe je sushi moet eten volgens de regels van de kunst. Een gouden tip van de man die tegenwoordig in Los Angeles woont: dip je rijst niet in de sojasaus. Deed jij het altijd al verkeerd? [naar artikel]
Sojasaus is ook bij ons tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. Wie al eens Aziatisch kookt of sushi eet, wordt er vroeg of laat sowieso mee geconfronteerd. National Geographic ging daarom op zoek naar de oorsprong van de saus en ontdekte dat het in Japan al meer dan 750 jaar op dezelfde traditionele manier wordt gemaakt. [naar artikel]
Kent de Aziatische keuken geen geheimen voor jou? Dan hebben we smakelijk nieuws voor je. Van regelmatig gefermenteerde sojaproducten zoals miso en... [naar artikel]
Wie soms al eens in een sushirestaurant vertoeft of gewoon thuis aan de slag gaat met de Aziatische keuken is ongetwijfeld al in aanraking gekomen met het flesje met de rode dop en daarin twee gaatjes. Vroeg je je ook altijd af waarvoor dat tweede gaatje diende? Je bent niet de enige en de oplossing ging viraal op TikTok. [naar artikel]
Een Leo of KitKat kun je simpelweg niet opeten door er in het wilde weg een hap in te zetten: dat doe je latje per latje. En een Oreo, daar eet je eerst een rondje van, om vervolgens de crème en dan pas het tweede rondje op te eten, toch? De Nederlandse Mara Grimm besloot enkele van die ‘eetiquette' in een boek te verzamelen, waarmee ze je leert hoe je voedingsmiddelen zoals een croissant, bitterballen of sushi lekkerder maakt door ze op de ‘juiste’ manier op te eten. [naar artikel]
Wie de klassieke ijssmaken zoals vanille, aardbei en chocolade beu gezien is: hoe klinkt ijs van Heinz ketchup, Kikkoman sojasaus of Kellogg’s Coco Pops? The Ice Cream project verzamelt de allergekste smaken die je kan bedenken in bevroren versie. Of die naast origineel ook lekker zijn, moet je vooral zélf uit gaan testen. [naar artikel]
Restaurants in Japan met een typische automatische band waarop sushigerechten passeren, kampen met onhygiënische grappenmakers die filmpjes online plaatsen voor miljoenen kijkers. De beurskoers van een sushiketen daalde met 5 procent. [naar artikel]
Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde 13 soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]
Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde dertien soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.