Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

VRT NWS mee op training met Zweedse leger: “We zijn te naïef geweest voor de Russische dreiging”

18/03/2022 - 21:09
"In januari gingen op Gotland, een eiland in de Baltische Zee, alle alarmbellen af toen er Russische oorlogsschepen gesignaleerd werden. Maar ook vandaag blijft de spanning voelbaar in Zweden en lijkt een nieuw tijdperk aangebroken. VRT NWS ging mee op training met het leger in Gotland."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. VRT NWS mee op training met Zweedse leger: “We zijn te naïef geweest voor de Russische dreiging” (18/03/2022 - VRT NWS)

In januari gingen op Gotland, een eiland in de Baltische Zee, alle alarmbellen af toen er Russische oorlogsschepen gesignaleerd werden. Maar ook vandaag blijft de spanning voelbaar in Zweden en lijkt een nieuw tijdperk aangebroken. VRT NWS ging mee op training met het leger in Gotland. [naar artikel]


2. Veiligheidsadviseur Oekraïense president: "Zie je een dreiging? Geef ons elke dag 10 gevechtsvliegtuigen en de dreiging zal verdwijnen” (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

De belangrijkste veiligheidsadviseur van de Oekraïense president roept bondgenoten op om minder paniek te zaaien en meer wapens te sturen naar het land. Het wijst nogmaals op onenigheid tussen Oekraïne en onder andere de Verenigde Staten over de aanpak van de groeiende dreiging van Rusland. [naar artikel]


3. De visie van Russische ambassadeur Aleksandr Groesjko over het westen: 'De Russische dreiging is een mythe' (03/03/2017 - Knack)

Komt het nog goed tussen Rusland en het Westen? Aleksandr Groesjko, de Russische ambassadeur bij de NAVO, heeft er een hard hoofd in. 'Europa leidt aan een fobie die je met de beste diplomatie niet kunt genezen.' [naar artikel]


4. Live - ‘Russische dreiging voor Finse infrastructuur toegenomen’ • Russische inkomsten uit olie-export op hoogste niveau sinds juli 2022 (12/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Ajax-aanvaller Mo Ihattaren volgens bronnen in vizier criminelen en al even afwezig op training: “Dreiging na ruzie relatie” (31/07/2022 - Het Belang van Limburg)

De absentie van Mo Ihattaren bij Ajax heeft te maken met een ernstig veiligheidsrisico vanuit het criminele milieu. Dat blijkt uit informatie vanuit politiekringen, bronnen rond Ihattaren en de voetballerij. De dreiging zou zijn ontstaan nadat Ihattaren een relatie kreeg met een jonge vrouw uit de omgeving van zijn woonplaats. De verhouding lekte uit bij de familie van het meisje en stuitte op veel weerstand. Ihattaren werd vervolgens geconfronteerd met ernstige bedreigingen in de privésfeer. De dreiging kwam volgens de politie uit criminele hoek. [naar artikel]


6. NAVO-training vormt ernstige dreiging voor Rusland, zegt Kremlin: “We zullen gepaste tegenmaatregelen nemen” (01/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

‘Steadfast Defender’, de grootschalige militaire NAVO-training die vorige week van start is gegaan, vormt een duidelijke dreiging voor Rusland. Dat heeft Dmitri Peskov (56), de woordvoerder van het Kremlin, gezegd. Volgens Peskov is de alliantie opgericht om de confrontatie met Moskou aan te gaan. “Om die reden zullen we gepaste tegenmaatregelen nemen”, klinkt het. [naar artikel]


7. ‘Hier gaat heel wat dreiging van uit’: wanneer is het genoeg geweest voor de boeren om de protesten te stoppen? (31/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Ulf Kristersson nieuwe Zweedse premier van minderheidsregering, gesteund door uiterst rechtse Zweedse Democraten (17/10/2022 - VRT NWS)

In Zweden is Ulf Kristersson, leider van de Gematigde Uniepartij, in het parlement verkozen tot nieuwe premier. Kristerssons partij zal een regering vormen met de Christendemocraten en Liberalen, gesteund door de uiterst rechtse partij Zweedse Democraten. [naar artikel]


9. Turkije dwarsboomt Zweedse NAVO-toetreding: ‘De Zweedse regering is in een onmogelijke positie geraakt’ (24/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Slachtoffers dodelijk aanslag in Brussel hadden Zweedse nationaliteit, wat met de Zweedse voetbalsupporters die nog in ons land zijn? (17/10/2023 - VRT NWS)

De Zweedse voetbalsupporters die waren afgezakt naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel voor de interland tegen de Rode Duivels krijgen politiebewaking tot ze het land verlaten hebben. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden gezegd in "De ochtend" op Radio 1. "Heel wat van die supporters zijn nog in ons land, want vluchten naar Zweden staan pas later op de dag gepland." De supporters werden vannacht - ook al onder politiebegeleiding - naar hotels in Brussel en Leuven gebracht. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!