06/04/2022 - 09:55
"De FIFA denkt erover na om de wedstrijden op het WK voetbal in Qatar te verlengen naar 100 minuten in plaats van 90 minuten. Dat meldt het Italiaanse Corriere dello Sport."

1. Spelen Rode Duivels wedstrijden van 100 minuten op WK in Qatar? FIFA bekijkt maatregelen tegen tijdrekken (06/04/2022 - Het Belang van Limburg)

De FIFA denkt erover na om de wedstrijden op het WK voetbal in Qatar te verlengen naar 100 minuten in plaats van 90 minuten. Dat meldt het Italiaanse Corriere dello Sport. [naar artikel]

2. Daarom kreeg Club Brugge : 58 minuten effectieve speeltijd na extreem tijdrekken van Eupen (25/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Minstens tien minuten extra tijd, dat was het verdict in het slot van de wedstrijd tussen Club Brugge en Eupen. Ongezien in de Jupiler Pro League. In de 103de minuut kreeg Eupen zo alsnog het deksel op de neus toen Charles De Ketelaere de 2-2-gelijkmaker scoorde. Eupen moet in eigen boezem kijken voor die late gelijkmaker, want het had er na ongezien tijdrekken zelf voor gezorgd dat er zoveel extra tijd bijkwam. [naar artikel]

3. VIDEO. Tijdrekken voor (ver)gevorderden: Maccabi Haifi houdt bal meer dan twee minuten aan cornervlag (07/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Je ziet het wel eens vaker in de slotminuten wanneer een ploeg een resultaat wil vasthouden: tijdrekken aan de cornervlag. Bij Maccabi Haifa in Israël slaagden ze er zowaar in om ondanks opzittende tegenstanders meer dan twee minuten uit de brand te slepen. [naar artikel]

4. Australian Open legt tijdrekken aan banden met "shot clock" (21/11/2017 - Sporza)

25 seconden. Zoveel tijd krijgen tennissers precies tussen twee punten om op te slaan. Vroeger moest de umpire dat timen, maar op de Australian Open wordt vanaf 2018 een "shot clock" gebruikt. [naar artikel]

5. Onze sympathie voor Frankrijk is even ver weg. Matuidi pest Mertens, Mbappé ergert met tijdrekken: "Dan had ik liever tegen Brazilië verloren" (11/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

De manier van spelen en het gedrag van 'Les Bleus' stond menig Rode Duivel niet aan. Wachten op die ene kans, of die ene stilstaande fase, in... [naar artikel]

6. Onder vuur voor tijdrekken op veld, lof voor nobel gebaar: Mbappé geeft groot deel van WK-premie aan goede doelen (11/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Elke speler van het Franse nationale team ontvangt bij winst zondag in de finale van het WK 400.000 euro, bij verlies is dat 280.000 euro. Die som zal echter (voor een deel) niet in hun eigen zakken belanden. Dat kondigde de Franse voetbalbond FFF woensdag aan. Diverse spelers, waaronder Kylian Mbappé, willen een groot deel weggeven aan goede doelen. Dat gebeurt zonder richtlijnen van de federatie. [naar artikel]

7. Bouzian (19) kent nu al de kneepjes van het vak: “Sorry aan de Anderlecht-fans, maar dat tijdrekken moest nu eenmaal” (09/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

En plots moest Sofiane Bouzian (19) opdraven. Thoelen kreeg rood, de doelman mocht meteen zijn eerste profminuten maken op het veld van Anderlecht.... [naar artikel]

8. Jonge debutanten helpen KVM aan knappe 7 op 9: “Sorry Anderlecht-fans, maar dat tijdrekken moest nu eenmaal” (09/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

'In youth we trust', klinkt het bij Anderlecht. Maar ook bij KV Mechelen mochten twee youngsters vanavond - door omstandigheden - debuteren in 1A.... [naar artikel]

9. VIDEO. Ballenjongen van Ajax had het even helemaal gehad met dat Italiaans tijdrekken: (09/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het werd donderdag een frustrerende Europa League-avond voor Ajax tegen AS Roma. De Amsterdammers slikten in de laatste minuut de 1-2 op eigen helft nadat ze zelf een strafschop hadden gemist. Toen Riccardo Calafiori in de slotseconden dan ook nog wat tijd begon te rekken, had een Amsterdamse ballenjongen het helemaal gehad. Hij wierp de bal loeihard in de richting van de Italiaan. Die dacht even aan een schwalbe, maar bleef uiteindelijk toch op de been (zie video onderaan). [naar artikel]