Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Irpin likt zijn wonden na Russische aftocht: “Ze hebben zich als beesten gedragen”

08/04/2022 - 22:12
"Een helblauwe hemel steekt schril af tegen de zwartgeblakerde daken van Irpin. De voorstad van Kiev die berucht werd om zijn “brug des doods’, likt zijn wonden. Achterblijvers die voor het eerst de straat weer op kunnen, moeten nog achterhalen wat hun dierbaren precies is overkomen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Irpin likt zijn wonden na Russische aftocht: “Ze hebben zich als beesten gedragen” (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Een helblauwe hemel steekt schril af tegen de zwartgeblakerde daken van Irpin. De voorstad van Kiev die berucht werd om zijn “brug des doods’, likt zijn wonden. Achterblijvers die voor het eerst de straat weer op kunnen, moeten nog achterhalen wat hun dierbaren precies is overkomen. [naar artikel]


2. ‘We zijn gewoon beesten. Er zit een laagje beschaving overheen, maar we zijn beesten’: Halina Reijn over haar film ‘Instinct’ (24/12/2019 - De Morgen)

Instinct, de eerste film van actrice Halina Reijn als regisseur, is niet alleen goed onthaald, hij is ook geselecteerd als inzending voor de Oscars. Het hoofdpersonage, een hulpverleenster die verliefd wordt op een psychopaat, deed Halina’s zussen aan haar denken: ‘Dat heeft vast te maken met mijn neiging om soms het verkeerde te willen, terwijl ik mezelf toch als een intelligent wezen zie.’ [naar artikel]


3. Vincent Van Quickenborne gaat ‘Recht naar de gevangenis’: ‘Behandel gedetineerden als beesten, en je maakt hen tot beesten’ (28/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Vincent Van Quickenborne: ‘Behandel gedetineerden als beesten, en je maakt hen tot beesten’ (28/02/2023 - Humo)

[naar artikel]


5. Brugse buurt likt wonden na zware rellen: “Zo agressief... Het waren precies beesten” (24/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

De 120 mensen die zondagavond werden opgepakt na de hevige rellen in de Gistelsesteenweg in Sint-Andries zijn opnieuw vrij. De politie spitst zich nu verder toe op de camerabeelden. “We roepen iedereen die er heeft op om ons die te bezorgen.” [naar artikel]


6. PORTRET. “We vechten tegen menselijke beesten en we zullen ons daarnaar gedragen”: wie is Israëlisch defensieminister Yoav Gallant? (11/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Er zal geen elektriciteit zijn, geen eten, geen brandstof, geen water. Alles wordt afgesloten. We vechten tegen menselijke beesten en we zullen ons daarnaar gedragen.” Met die woorden kondigde de Israëlische minister van Defensie, Yoav Gallant, maandag een “totaal beleg” van de Gazastrook aan. Weet hij wat die woorden betekenen? En hoe wil hij zijn plan uitvoeren? [naar artikel]


7. Het waren ‘geen monsters, maar kinderen’: Oekraïners uit heroverde gebieden na plotse Russische aftocht (13/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Opnieuw komt gruwel bloot te liggen na Russische aftocht: massagraf met zeker 440 lichamen ontdekt in Izjoem (16/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Hoe lang kan de Russische aftocht nog duren zonder vernietigende gevolgen? (05/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Oekraïense leger blijft verbazen. Na de herovering van de strategische stad Lyman, breekt nu ook de Russische linie rond Cherson. Als de zuidelijke havenstad straks in handen zou vallen van Oekraïne, lijdt de Russische president Poetin de grootste nederlaag sinds het mislukte offensief tegen Kiev in het begin van de oorlog. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!